به گزارش ایرنا، روند افزایشی آمارهای کرونای اومیکرون در مازندران طی ۲۴ ساعت گذشته نیز مانند چند روز اخیر در همه شاخصها ادامه یافت و عصر امروز یکشنبه ۱۰ بهمن نیز با تغییر رنگ شهرستان رامسر از نارنجی به قرمز، آژیر قرمز موج ششم کرونا در این استان رسما به صدا در آمد.
آمارهای کرونایی ۲۴ ساعت اخیر مازندران به وضوح نشان میدهند که اومیکرون در این استان به پشتوانه سهلانگاریها و عادیانگاریهای اجتماعی نسبت به پروتکلهای بهداشتی چگونه روی ریل همهگیری قرار گرفته و حالا با سرعت هر چه بیشتر ، شیب صعودی را طی میکند.
بر اساس آمارهای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۴ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی سراسر استان بستری شدند. این تعداد بستری در یک شبانه روز از ۲۲ شهریور امسال تا کنون، یعنی طی ۱۳۹ روز گذشته بی سابقه بوده و نشانگر قدرت بالای سرایت اومیکرون در مقایسه با سایر سویه ها است.
عبور از رکوردهای سه ماهه
تعداد مجموع بستریشدگان کرونایی مازندران نیز که دیروز شنبه نهم بهمن با ۳۰ نفر افزایش نسبت به روز جمعه به ۴۴۶ نفر رسیده بود، در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر امروز با ۴۱ نفر افزایش به ۴۸۷ بستری رسید. این آمار مجموع بستری های کرونایی در استان هم بیشترین تعداد از چهارم مهر ماه امسال یعنی طی ۱۲۶ روز اخیر است.
مرگهای کرونایی مازندران هم در شبانهروز گذشته عدد قابل توجهی را نشان میدهد. در حالی که از یکم تا ۹ بهمن یعنی طی ۹ روز پنج روز بدون مرگ کرونایی در مازندران ثبت شد و مجموع آمار مرگهای کرونایی در این ۹ روز به هشت نفر رسیده بود، تعداد قربانیان کرونا در مازندران طی ۲۴ ساعت گذشته برای چهارمین بار در سه ماه اخیر پنج نفره بود. پیش از این روز یکم آبان مازندران شاهد مرگ ۶ بیمار کرونایی بود. در هر یک از روزهای ۲۶ آبان و ۲۰ دی هم پنج بیمار کرونایی در مازندران جان باخته بودند. در واقع این چهارمین بار طی سه ماه اخیر است که تعداد قربانیان کرونا در مازندران به بیشتر از چهار نفر در یک شبانه روز میرسد.
نکته مهم و هشداردهنده دیگر در آمارهای کرونایی ۲۴ ساعت اخیر مازندران، سه رقمی شدن تعداد بیماران کرونایی بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه است که پس از ۸۵ روز رقم خورده است. آخرین بار تعداد بیماران کرونایی بدحال مازندران در روز ۱۳ مهر سه رقمی بود و عدد ۱۰۰ را نشان میداد در حالی که هم اکنون ۱۰۱ نفر بیمار بدحال در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
سرعت بالای اومیکرون در مازندران
مقایسه روند افزایشی موج پنجم کرونا در مازندران که با سویه « دلتا » از آخرین روز خرداد آغاز شده بود ، با سرعت افزایش تعداد مجموع بستریشدگان کرونایی مازندران در ابتدای موج ششم با سویه اومیکرون نیز بیانگر سرعت بالای همهگیری سویه جدید در استان است که احتمالا بلندتر بودن موج ششم نسبت به موج پنجم را هشدار می دهد.
در حالی که تعداد مجموع بستریشدگان کرونایی مازندران در ابتدای موج پنجم از ۳۱۵ نفر در روز یکم تیر طی هشت روز به ۴۷۲ نفر رسیده بود، اکنون مشاهده میشود که در ابتدای موج ششم این سرعت افزایش یافته است. چرا که تعداد مجموع بستریشدگان از ۳۰۷ نفر در ۶ بهمن که زنگ شروع موج ششم توسط وزیر بهداشت نواخته شده ، پس از چهار روز به ۴۸۷ نفر رسیده است. این مقایسه آماری نشان میدهد که اومیکرون با سرعتی بسیار بیشتر از دلتاکرونا مازندران را در می نوردد.
این آمارها تغییراتی را که در رنگ بندی کرونایی شهرستانهای مازندران طی یک هفته اخیر ایجاد شده ، تفسیر می کند. رنگ مازندران در نقشه کرونایی کشور تا روز چهارم بهمن به طور کامل آبی بود و از این روز با زرد شدن وضعیت عباسآباد، پس از ۱۵ روز تجربه پوشیدن لباس سراسر آبی کرونایی ، وضعیت زرد به مازندران برگشت. فقط ۲ روز بعد یعنی ۶ بهمن چهار شهرستان ساری، بابل، رامسر و سوادکوه نیز زرد شدند. هشتم بهمن رامسر و سوادکوه در وضعیت نارنجی و ۱۳ شهرستان نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفتند. بر اساس آخرین ارزیابی سامانه ماسک نیز امروز رامسر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت تا پس از ۱۴۰ روز یک بار دیگر رنگ قرمز کرونایی وارد مازندران شود. همه این تغییر و تحولات آماری و رنگی کرونایی فقط طی یک هفته در مازندران رقم خورده است.
اومیکرون را دستکم نگیریم
همهگیری سریع اومیکرون در مازندران در حالی رو به افزایش و گسترش است که همچنان عادیانگاریهای اجتماعی نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی در مازندران برجسته است. مهمتر این که بسیاری از افراد با این نگاه که اومیکرون خطر چندانی برای افراد ایجاد نمیکند توجهی به رعایت شیوهنامهها ندارند. این در حالی است که افراد دارای بیماریهای زمینهای و همچنین افرادی که هنوز واکسن نزدهاند در معرض خطر جدی و حتی مرگ قرار دارند. ضمن این که افزایش تعداد بیماران و مراجعات سرپایی طبیعتا فشار بر کادر درمان برای ارائه خدمات درمانی را بیشتر میکند و کیفیت ارائه خدمات را کاهش خواهد داد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این که کمتر بودن میزان کشندگی سویه اومیکرون به معنای کشنده نبودن آن نیست، به خبرنگار ایرنا میگوید: نباید با این توجیه که اومیکرون خطر زیادی ندارد آن را جدی نگرفت ؛ چرا که این سویه نیز مرگهای متعددی را در کشورهای دیگر ثبت کرده است.
دکتر سیمین بابایی میافزاید: همه افراد دارای بیماریهای زمینهای و افرادی که به هر دلیلی واکسن نزدهاند بیشتر در معرض خطر هستند. ضمن این که نباید فراموش کرد ویروس ممکن است در هر بدنی نوعی واکنش نشان دهد.
وی اظهار میکند: احتمال مرگ بر اثر کرونا و حتی بستری شدن افرادی که سه دُز واکسن را تزریق کردهاند بسیار کمتر از واکسننزدههاست ، اما این امر نمیتواند دلیلی برای رعایت نکردن شیوهنامهها باشد. نباید فراموش کرد که بخش مهمی از جامعه واکسننزدهها را کودکان تشکیل میدهند که در روزهای اخیر شاهد شیوع کرونا در بین آنها هستیم. بنا بر این دلایل تحت هیچ شرایطی نباید اومیکرون را دستکم گرفت.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه علوم پزشکی مازندران از احتمال گستردهتر بودن موج همهگیری اومیکرون نسبت به دلتاکرونا در استان ابراز نگرانی می کند و میگوید: با توجه به سرعت بالای اومیکرون در شیوع و ابتلا و روندی که در رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی دیده میشود، این احتمال وجود دارد که تعداد مبتلایان ما بیشتر از مبتلایان موج پنجم کرونا باشد. آمارها نیز نشان میدهد که اومیکرون در سایر کشورها پیک و قله بلندتری نسبت به موجهای قبلی داشت. با این حال امیدواریم که با رعایت شیوهنامههای بهداشتی توسط مردم و جدی گرفتن تزریق دُز سوم واکسن، آسیبهای این موج کمتر از موج پنجم باشد.
به گفته کارشناسان حدود دو تا سه هفته پس از افزایشی شدن آمارهای مراجعات و بستریهای کرونایی، تعداد مرگها نیز افزایش مییابد. این روند افزایشی را از آمارهای کرونایی ۱۰ روز نخست بهمن برای مازندران میتوان حدس زد. تعداد مجموع بستریشدگان کرونایی مازندران از ۲۴۱ نفر در یکم بهمن با افزایش بیش از دو برابری به ۴۸۷ نفر در روز ۱۰ بهمن رسید. تعداد مجموع بیماران بدحال از ۶۶ نفر در ابتدای ماه امروز به ۱۰۱ نفر رسیده است و تعداد بستریهای جدید روزانه نیز که در نخستین روز این ماه ۶۸ نفر بود، با حدود ۲.۵ برابر افزایش در روز دهم ماه روی ۱۶۴ نفر ایستاده است.
همه این آمارها و تغییر رنگ بندی مازندران به صورت شفاف نشان می دهد که هرگونه تعلل در رعایت پروتکل های بهداشتی و بی رغبتی نسبت به تزریق واکسن بویژه دز سوم و یادآور آگاهانه یا از روی سهل انگاری به معنای همدستی با اومیکرون است ، سویه ای که بر خلاف تصور عمومی و طبق بررسی های علمی و آماری در کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا و چند کشور اروپایی تا چهار برابر سویه دلتا قربانی گرفته است.
نظر شما