به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، قرص ضد ویروسی Paxlovid که توسط شرکت فایزر ساخته شده، در ماه دسامبر سال گذشته مجوز استفاده برای افرادی را که در معرض خطر بالای کرونا هستند، دریافت کرد.
قبل از ظهور سویه اومیکرون، محققان بر آنتی بادیهای مونوکلونال برای جلوگیری از ابتلا به علائم شدید در مبتلایان تکیه میکردند. این پروتئینهای آزمایشگاهی عملکردی مشابه آنتی بادیهایی دارند که به طور طبیعی از بدن در مقابل انواع ویروس محافظت میکنند.
آنتیبادیها ویروس را میپوشانند و از ورود ویروس به سلول انسانی جلوگیری میکنند و همچنین به سیستم ایمنی کمک میکنند تا ویروس را پیدا کنند و آن را با استفاده از مکانیسم های دفاعی نابود کنند.
داروهای ضد ویروسی مانند Paxlovid، از تکثیر ویروس جلوگیری میکنند. قرص Paxlovid این کار را با تداخل با یکی از آنزیمهای ویروسی به نام پروتئاز انجام میدهد. برای تکثیر، ویروس باید رشتههای دراز پروتئینی تولید کند که آنزیم آن را به قطعات مجزا برش میدهد. داروی Paxlovid از وقوع این فرآیند جلوگیری میکند و منجر به ویروسهای ناکارامد میشود.
نتایج آزمایشهای بالینی نشان میدهد داروهای ضد ویروسی Paxlovid، مولنوپیراویر و رمدسیویر خطر بستریشدن در بیمارستان و مرگ و میر را در بیماران پرخطر به میزان ۹۰، ۳۰ و ۸۷ درصد کاهش میدهند.
این دارو در حال حاضر در آمریکا با کمبود مواجه است و محققان امیدوارند با تولید انبوه این دارو از آن به عنوان یک روش مکمل در درمان موثر کرونا استفاده کنند.