هادی حجازیفر بازیگر نامآشنای سینمای ایران که خود همشهری مهدی باکری است با تلاشی مضاعف و ستودنی فیلمی ساخته در خور تحسین و احترام...
موقعیت مهدی عنوان فیلمی است که با تلاش ویژه مرکز سیمافیلم سازمان صدا و سیما و با همکاری بنیاد روایت فتح ساخته شده است. البته نسخه سریال این فیلم هم با عنوان «عاشورا» قرار است به رزمندگان لشکر ۳۱ عاشورا بپردازد و فقط درباره شهیدان باکری نیست.
درام عاشقانه جنگی
هادی حجازیفرد در موقعیت مهدی با وجود یک سوژه ناب دفاع مقدسی، یک درام عاشقانه جنگی ساخته و با نزدیک شدن به خانواده آقا حمید و آقا مهدی به نکات زیبایی از سبک زندگی دهه شصتیها و رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس پرداخته است. موضوعی که شاید در آثار دیگر کمتر به ان پرداخته شده است.
قهرمان ملی ترکزبان
فیلم به زبان ترکی است و با زیرنویس روی پرده سینما میرود اما این زبان ترکی و دیالوگها آنقدر شیرین و خودمانی است که هر ایرانی با هر گویش و لهجهای متوجه آن میشود و با آن ارتباط برقرار میکند. برخلاف برخی فیلمهایی که با زبان ترکی ساخته میشوند و در موادری مروج پانتورکیسم هستند، این فیلم با یک قهرمان ترکزبان در راستای وحدت ملی است و نگاهی ملی و وحدتآفرین دارد.
نمایش ولایتپذیری
در سکانسی از فیلم به ماجرای توبهنامه حمید باکری اشاره میشود. ماجرایی که حرف و حدیثهای زیادی درباره آن هست اما چیزی که از همه مهمتر است این است که حمید باکری با «ولایتپذیری کامل» هدفش را مشخص میکند و میخواهد به جبهه برود و همین هم میشود. میرود و به شهادت میرسد.
هادی حجازیفر و ژیلا شاهی شایسته دریافت سیمرغ
به دور از انصاف است که در موفقیت موقعیت مهدی از بازی درخشان هادی حجازیفر و به ویژه ژیلا شاهی (بازیگر نقش همسر مهدی باکری) نگوییم. هادی حجازیفر که تجربههای موفقی در نقشهای اینتیپی در ایستاده در غبار و ماجرای نیمروز داشته، در فیلم خودش هم به خوبی و با ظرافت نقش یک فرمانده دوست داشتنی، سلحشور و شجاع را ایفا کرده است. در آن سو هم ژیلا شاهی با بازی یک نقش به یاد ماندنی و به اندازه در سودای سیمرغ فجر چهلم است. بازی روحالله زمانی (پدیده فیلم خورشید ساخته مجید مجیدی) در این فیلم هم بینظیر است و نشان میدهد دیده شدنش در فیلم مجیدی اتفاقی نبوده و میتواند به یکی از بازیگران خوب سینمای ایران تبدیل شود.
سکانسهای جنگی که نفس را در سینه حبس میکند
فیلم حجازیفر علیرغم بازیهای یک دست و تر و تمیزی که دارد، در طراحی صحنه و پروداکشن هم طراحی دقیقی دارد. از پلاکادرهایی که به اسم واقعی شهدای لشکر ۳۱ عاشورا در خیابانها و کوچهها نصب شده تا نمایش بینظیر عملیات بدر و خیبر که نتیجه آن نمایش سکانسهای بینظیری است که مخاطب را غافلگیر میکند. نمایش دردناک راه رفتن روی پیکر مطهر شهدا تا تلاش برای تخریب تانکها با روشی متفاوت تنها بخشی از سکانسهای جذاب موقعیت مهدی است که مخاطب با آن ارتباط برقرار میکند.
در مجموع فیلم موقعیت مهدی که در ۶ پرده ساخته شده، توانسته با نمایش تصویر یک قهرمان ملی زاده «ارس» که در «کارون» به شهادت میرسد، تصویری درست و واقعی از یک قهرمان ملی را به تصویر بکشد؛ آن هم درباره سوژه خاص و ویژهای که حرف و حدیثهای بسیاری درباره آن هست و عدهای هم بدشان نمیآمد که اصلا فیلمی درباره آن ساخته شود!