تهران- ایرنا- مردم کاستاریکا در حالی امروز یکشنبه به پای صندوق های رای می روند که با مجموعه گیج کننده ای از ۲۵ نامزد ریاست جمهوری روبرو هستند و پس از کارزاری سخت میان نامزدها، به احیای اقتصادی کشور خود پس از بحران همه‌گیری چشم دوخته‌اند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری افه اسپانیا، از میان ۳.۵ میلیون رای دهنده در داخل و ۴۲ کشور خارجی، کاستاریکایی ها رئیس جمهور جدید و ۵۷ نماینده مجلس را برخواهند گزید.

برای این دوره از انتخابات، رکورد بی سابقه ای از ۲۵ نامزد ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند که مردم این کشور را در انتخاب خود سردرگم کرده است و تقریباً یک سوم از کسانی که قصد شرکت در انتخابات را دارند، می گویند هنوز بلاتکلیف هستند.

نظرسنجی های انجام گرفته حاکی از آن است که انتخابات به احتمال فراوان به دور دوم در آوریل(اسفند) کشیده شود.

آخرین نظرسنجی که روز سه‌شنبه توسط مرکز تحقیقات و مطالعات سیاسی دانشگاه کاستاریکا منتشر شد، نشان داد که ۳۱ درصد از افرادی که تصمیم داشتند روز یکشنبه رای دهند، بلاتکلیف مانده‌اند و هیچ یک از نامزدها بالاتر از ۱۷ درصد رای نداده‌اند. این نظرسنجی از ۱۰۰۶ نفر از طریق تلفن بین ۲۷ ژانویه و ۱ فوریه(۷ تا ۱۲ بهمن) مورد نظرسنجی قرار گرفت و دارای حاشیه خطای مثبت یا منفی ۳.۱ درصد است.

خانم «لائورا چین چیّا» رئیس جمهوری سابق کاستاریکا (۲۰۱۴-۲۰۱۰) در مصاحبه با افه گفت که کشورش بخاطر شرایط اضطراری بهداشتی و تعدد کاندیداها، انتخاباتی غیرمعمول را در پیش رو خواهد داشت؛ با این وجود تاکید کرد که روند انتخاباتی نشان از پختگی دموکراتیک کشور دارد.

به گفته این مقام ارشد سابق کاستاریکا، انتخاباتی مهم و بزرگ خواهد بود و تا این لحظه تنها چیزی که می توان با اطمینان گفت این است که دور دومی در کار خواهد بود.

طبق نظرسنجی ها، دور دوم انتخابات در ۳ آوریل (۱۲ اسفند) با دو کاندیدای برتر قابل پیش بینی است. زیرا در نظرسنجی های اجام شده هیچ یک از نامزدها حتی از نزدیک به ۴۰ درصد آراء موردنیاز برای پیروزی در دور اول انتخابات برخوردار نبودند.

در این کارزار انتخاباتی که پس از پیامدهای سنگین پاندمی بر این کشور، با پیشنهادها و راهکارهای اقتصادی کاندیداها برجسته شده بود و موضوع داغ دیگری برای دو قطبی کردن مردم در آن نبود.

به گفته رونالد آلفارو، یکی از کارشناسان سیاسی کاستاریکا، حداقل در سال ۲۰۱۸ مواضع کاملاً متضاد رئیس جمهور کنونی «کارلوس آلوارادو» و محافظه کار مذهبی فابریسیو آلوارادو، کاستاریکاها را به پای صندوق های رای کشاند. اما این بار هیچ مسئله غالبی وجود ندارد.

ابریسیو آلوارادو که چهار سال پیش در دور دوم رای گیری به کارلوس آلوارادو شکست خورد، این بار برای حزب جمهوری جدید خود نامزد شده است. اما او در این نظرسنجی تنها حدود ۱۰ درصد از حمایت را به دست آورد.

خوزه ماریا فیگورس که در نظرسنجی ها کمی از او بالاتر قرار گرفته، نامزد حزب آزادی ملی است که توسط پدرش خوزه فیگورس فرر (رئیس جمهور سه دوره کشور) تأسیس شده است. فیگورس جوان‌  نیز از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ رئیس جمهور کاستاریکا بود.

یکی دیگر از رقبا، سیاستمدار باتجربه دیگری به نام لینث سابوریو برای اتحاد اجتماعی مسیحی است. سابوریو در دوره مدیریت آبل پاچکو از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ به عنوان معاون رئیس جمهور کاستاریکا خدمت کرد.

بحران اقتصادی و بهداشتی ناشی از پاندمی که درصد فقر و بیکاری را به ترتیب تا حد ۲۶درصد و ۱۴درصد تشدید کرده، تنها موضوع موردبحث نامزدهای انتخاباتی بود که با وعده هایی ازجمله بستن موسسات انتفاعی و کاهش مالیات تا برنامه های عظیم زیرساختی و ایجاد شغل برای احیای اقتصادی همراه شد.

دادگاه عالی انتخابات کاستاریکا (TSE) اعلام کرد تمهیدات بهداشتی و امنیتی لازم برای برگزاری انتخابات در شرایط همه گیری کاملا آماده است.

امروز ششم فوریه (۱۷ بهمن)، ۳.۵ میلیون نفر از شهروندان کاستاریکا برای انتخاب رئیس جمهوری و ۵۷ نماینده مجلس قانونگذاری برای یک دوره چهارساله ۲۰۲۲-۲۰۲۶ به پای صندوق های رای می روند.