دور دوم انتخابات کاستاریکا؛ رقابت میان رئیس‌جمهوری سابق و یک اقتصاددان

تهران - ایرنا - حدود سه و نیم میلیون شهروند کاستاریکا امروز سوم آوریل (۱۴ فروردین) برای شرکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوق‌های رای می‌روند تا رئیس‌جمهوری جدید و دو معاون او برای چهار سال آینده را برگزینند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، بر اساس نتایج دور نخست انتخابات، «خوسه ماریو فیگِرس» رئیس‌جمهوری سابق (۱۹۹۴- ۱۹۹۸) و نامزد حزب چپ میانه آزادی ملی (Liberación Nacional) و «رودریگو چاوز» وزیر دارایی سابق از حزب محافظه‌کار پیشرفت سوسیال دموکرات (Progreso Social Democrátic) بر سر تصاحب جایگاه ریاست جمهوری رقابت خواهند کرد.  

پس از یک دوره مبارزات انتخاباتی جنجالی میان دو نامزد و نسبت دادن اتهاماتی هچون فساد و آزار جنسی به یکدیگر، مردم کاستاریکا به پای صندوق‌های رای خواهند رفت تا تصمیم بگیرند ریاست دولت این کشور را از ماه مه ۲۰۲۲ تا مه ۲۰۲۶ به چه کسی بسپارند.

چاوز که یک اقتصاددان مجرب است با تمرکز بر مبارزه با فساد، از کاهش اندازه دولت، کاهش هزینه‌های اجتماعی و موانع سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در صورت پیروزی خبر داده است. فیگرس نیز که با مدرک مهندسی صنایع، یک دوره ریاست جمهوری کاستاریکا را در کارنامه دارد، وعده داده است تا برنامه‌هایی در جهت فعال‌سازی مجدد اقتصاد و ایجاد اشتغال اجرا کند.

نکته قابل توجه اینکه به رغم رقابت شدید میان دو نامزد، طبق جدیدترین نظرسنجی مرکز تحقیقات و مطالعات سیاسی دانشگاه کاستاریکا، ۷۳ درصد از مصاحبه‌شوندگان با هیچ‌یک از دو نامزد، همذات‌پنداری نمی‌کنند. بازیابی مجدد اقتصادی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ و تلاش برای پایان دادن به نابرابری‌های اجتماعی از مهمترین مطالبات شهروندان کاستاریکا است.

در دور اول انتخابات (ششم فوریه/ ۱۷ بهمن) که در رقمی رکورد با مشارکت ۲۵ کاندیدای ریاست جمهوری برگزار شد، میزان رای متنع به رقم بی سابقه ۴۰ درصد رسید.

سازمان ملل از شهروندان کاستاریکا خواسته است تا با یک رای آگاهانه در انتخابات شرکت کرده، مسئولیت و تعهد خود به دموکراسی را ادا کنند و برنامه‌های دو نامزد در موضوعات کلیدی مربوط به توسعه کشور مانند مبارزه با فقر و نابرابری، تقویت خدمات بهداشتی، آموزش، اشتغال و حفاظت از محیط زیست را مطالعه کنند.

بر اساس گزارش کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (سِپال)، ۲۳ درصد جمعیت کاستاریکا در وضعیت فقر قرار دارند و در بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، این کشور هم‌پای پرو شاهد بیشترین میزان از دست رفتن اشتغال بود. هچنین بدهی کاستاریکا با ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برابری می‌کند.

به رغم مشکلات و ناکامی‌ها و در حالی که صنعت کلیدی گردشگری کاستاریکا به شدت تحت تاثیر همه‌گیری ویروس کرونا قرار گرفت، این کشور در جایگاه "شادترین" کشور آمریکای لاتین و کارائیب قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha