ساری - ایرنا- هشت طرح توسعه‌ای و سرمایه گذاری دولتی و خصوصی به ارزش یکهزار و هفت میلیارد ریال با هدف توسعه و تسهیل خدمات تجارت دریامحور و افزایش مراودات اقتصادی با کشورهای حوزه سی آی اس و اوراسیا در بندرامیرآباد به بهره‌برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادرودریانوردی امیرآباد ، این طرح ها امروز دوشنبه با حضور میدانی معاون هماهنگی اقتصادی استاندار مازندران و با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.

تعریض محور ورکلا -گهرباران ، برق رسانی اسکله رو رو ریلی ، گاز رسانی به اراضی  پسکرانه و شرکت های سرمایه گذار بخش خصوصی ، سیلوهای غلات و مخازن نگهداری روغن خوراکی از طرح های دولتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی بوده که امروز در بندرامیرآباد به بهره برداری رسید و برای ۱۳۳ نفر اشتغالزایی شده است.

همچنین امروز کلنگ ۹ طرح به ارزش هفت هزار و ۵۱۸ میلیارد ریال در بخش های خدماتی ، زیرساختی و سرمایه گذاری با اعتبار داخلی سازمان بنادر و بخش خصوصی در بندر امیرآباد به زمین زده شد. طبق اعلام روابط عمومی بندر امیرآباد سه هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال از اعتبارات مورد نیاز این طرح ها را بخش دولتی تامین می کند و چهار هزار و ۲۴۸ میلیارد ریال دیگر هم مربوط به سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

ساخت مخازن روغن خوراکی ، ساخت پنج واحد کارخانه تولید خوراک دام ، سویا و آرد بلغور و اجرای شبکه آتش نشانی بندر از طرح های است که عملیات اجرایی آنها امرو ز شروع شده است.

بندر امیرآباد در استان مازندران به عنوان بزرگ‌ترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاست گذاری‌های دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم می‌تواند باشکوفاسازی ظرفیت‌ها، نقش ویژه‌ای در مقاوم‌سازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بین‌المللی و صادرات کالا ایفا کند.

این بندر با حدود یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه می‌زند و ظرفیت فوق العاده‌ای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.

بندر امیرآباد در کنار آنکه یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار می‌رود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان،  آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد می‌شود.
اتصال به شبکه ریلی کشور، بهره‌مندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.