مشهد- ایرنا- مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی در کشور دارای ۳۱ کانون خادمیاری مشاوره با حدود یک هزار و ۹۱ خادمیار مشاوره دارای مدارک تحصیلی فوق لیسانس یا دکتری در رشته مشاوره و روانشناسی است.

دکتر رضا آذریان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد، خراسان رضوی دارای ۹۲ خادمیار مشاوره و مشهد با یک کانون خادمیاری، دارای ۳۲ خادمیار مشاوره است.

وی ادامه داد: از سال ۹۹ و با ابلاغ سند سیاست‌های کلان آستان قدس رضوی، که در آن بر حمایت از مناطق کم برخوردار تاکید شده است، مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی نیز با مشارکت خادمیاران و خیران، توسعه فضاهای خدمت خود در سراسر کشور را دنبال کرد و توانست با مشارکت اعضاء هیات علمی و روان‌شناسان و مشاوران سراسر کشور، اقدامات مهمی انجام دهد.

مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی اضافه کرد: در این راستا آستان قدس رضوی در هر استان یک کانون خادمیاری مشاوره، روان‌شناسی و مددکاری اجتماعی راه‌اندازی کرده و خدمات مشاوره‌ای و روانشناسی را به محرومان و نیازمندان مناطق حاشیه شهر و کم برخوردار به صورت رایگان ارائه می‌دهد.

آذریان یادآور شد: توفیق ارائه خدمت بیش از ۸۰ هزار ساعت مشاوره رایگان به افراد کم برخوردار جامعه از دستاوردهای این حوزه است.

مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی دارای حدود ۱۵۰ مشاور است

مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی از سال ۹۷، با هدف گسترش کمی و کیفی ارائه خدمات مشاوره و پاسخ‌گویی به نیازهای زائران و مجاوران در این حوزه شکل گرفت و با توجه به ماهیت فعالیت در یک مجموعه دینی و زیارتی به نام آستان قدس رضوی و وابستگی معنوی آن به حرم مطهر امام رضا(ع)، ساختار خدمات بر مبنای مدل‌های مشاوره و آموزش‌های دینی، برنامه‌ریزی شده است.

وی کلینیک‌های تخصصی روان‌شناسی و مشاوره مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی را شامل پنج کلینیک برشمرد و افزود: «کلینیک حرم مطهر» واقع در صحن پیامبر اعظم(ص) در مجاورت باب الهادی(ع) ویژه زائران، «کلینیک غدیر» در مجاورت حرم مطهر برای زائران و مجاوران، «کلینیک بعثت» در بلوار بعثت ویژه کارکنان و مجاوران، «کلینیک زائرسرای رضوی» و «کلینیک زائرشهر رضوی» پنج مرکزی است که خدمات تخصصی مشاوره در آن‌ها ارائه می‌شود که کلینیک زائر سرا و زائر شهر به دلیل پیک کرونا فعلا تعطیل است.

مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی ادامه داد: در این کلینیک‌ها بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ مشاور دارای مدرک فوق‌لیسانس و یا دکتری به صورت حق الزحمه‌ای و یا به صورت خادمیاری فعالیت دارند که در کلینیک حرم مطهر تعداد ۵۲ نفر مشاور، کلینیک غدیر ۴۳ نفر مشاور، کلینیک بعثت ۴۴ نفر مشاور حضور دارند که از این تعداد، ۲۷ نفر مشترک بین کلینیک‌ها هستند.

مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی یادآور شد: در این کلینیک‌ها خدمات مشاوره‌ای در حوزه‌های زوج و خانواده، کودک و نوجوان، تربیتی، اختلالات بالینی، مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره حقوقی، شغلی و تحصیلی و حوزه روان‌سنجی، به مراجعان ارائه می‌شود.

ارائه بیش از ۴۰ هزار خدمت تخصصی روان‌شناسی و مشاوره به مراجعان

آذریان میزان استقبال زائران و مجاوران از این خدمات را هم قابل توجه دانست و افزود: طی سال ۱۴۰۰، تاکنون بیش از ۴۰ هزار خدمت تخصصی روان‌شناسی و مشاوره به زائران و مجاوران بارگاه امام هشتم(ع) در کلینیک‌های تخصصی آستان مهر رضوی ارائه شده است.

وی ادامه داد: بیشترین ارائه خدمات مشاوره‌ای به مراجعین در مشهد و در کلینیک‌های همیار مربوط به حوزه زوج و خانواده و همچنین مسائل بالینی خصوصا رابطه آشفته با همسر بوده است.

مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی بیان کرد: گسترش ارائه خدمات مشاوره‌ای به زائران و مجاوران، رشد خدمات علمی و حرفه‌ای و همچنین توسعه فضاهای خدمت علمی با استفاده از همراهی اساتید و متخصصان در سراسر کشور از جمله دستاوردهای مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی طی یک سال اخیر است.

آذریان با تشریح ابعاد علمی و حرفه‌ای خدمات ارائه شده در این مرکز، اضافه کرد: در مدت یک‌سال اخیر، برنامه‌های پژوهشی و حرفه‌ای متعددی نظیر برگزاری کارگاه‌های حرفه‌ای و دوره‌های تخصصی، به ویژه برگزاری سه دوره مدرسه فصلی روان‌شناسی اسلامی با حضور اساتید ملی، به کارنامه علمی این مرکز افزوده شده و با کسب مرجعیت علمی و حرفه‌ای و ایجاد سرمایه اجتماعی، مورد توجه و استقبال مجامع نخبگان قرار گرفته است.

وی ادامه داد: همچنین در سال ۱۴۰۰، این مرکز دومین جشنواره پایان‌نامه و رساله‌های برتر روان‌شناسی و مشاوره با رویکرد اسلامی، با حضور اساتید برجسته سراسر کشور در شهر مشهد برگزار شد و برگزیدگان این جشنواره تقدیر شدند. همچنین برپایی نشست‌های تخصصی ویژه روان‌شناسان و مشاوران و دوره‌های آموزش گروهی، از دیگر اقدامات این مرکز طی سال جاری بوده است.