رشت - ایرنا - ویروس کرونا با سویه اُمیکرون این بار بیشتر از همه کودکان را هدف قرار داده است، و با توجه به اینکه بیشتر تمایل این ویروس به کودکان در همه گروه‌های سنی است می‌طلبد تا خانواده‌ها بیشتر از هر زمان مراقب فرزندانشان باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سویه اُمیکرون اواخر آذرماه در تهرانِ پایتخت مشاهده شد و بعد از مدتی در استان‌های مختلف کشور سرایت کرد. اما پس از یک ماه از رخ‌نمایی اُمیکرون، آمارهای مبتلایان به کرونا آرام آرام روند صعودی گرفت تا جایی که رنگ قرمز و نارنجی جایگزین نقشه سراسر آبی کشورمان شد.

کرونا با سویه اُمیکرون در گیلان نیز که دومین استان کشور درگیر با بیماری کووید ۱۹ است، طی ۲۰ روز اخیر به شدت صعودی شد تا به طوری که آمارهای مبتلایان بستری به بیماری کووید ۱۹ در این مدت تقریباً به چهار و نیم برابر رسید و رنگ نارنجی و قرمز را بار دیگر پس از حدود چهار ماه به نقشه کرونایی این خطه از شمال کشور بازگرداند.

براساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان تا روز سه شنبه گذشته ۵۲۰ بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری بودند، ۱۴۸ بیمار از این تعداد تنها طی ۲۴ ساعت بستری شدند و ۶۵ بیمار نیز با شرایط بدحال تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

آمارها نشانگر این است که در زمان حاضر توجه سویه اُمیکرون برخلاف سویه‌های دیگر به سمت کودکان است و کرونا در پیک ششم، گروه سنی کودکان را بیشتر از بزرگسالان درگیر کرده‌ است.

بر اساس آمارها، طی حدود سه هفته اخیر تعداد مراجعان سرپایی کودکان به تنها بیمارستان فوق تخصصی ۱۷ شهریور رشت "ویژه کودکان" ۳ تا چهار برابر شده‌است و تاکنون از ۴۵ مورد مثبت کووید ۱۹، ۱۶ مورد بستری و تحت درمان هستند.

کودکان هدف جدید کرونا اُمیکرون

فوق تخصص ریه اطفال و رییس بیمارستان ۱۷ شهریور رشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ویروس کرونا با توجه به جهش‌های مختلف و اینبار با سویه اُمیکرون در پیک ششم گروه سنی کودکان را بیشتر مورد هدف قرار داده‌است. البته یکی از دلایلی که اُمیکرون بیشتر اکنون در گروه سنی کودکان مشاهده می شود شاید این باشد که گستره وسیعی از بزرگسالان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

دکترسعید سادات‌منصوری با بیان اینکه با توجه به ماهیت و نوع سرایت و درگیری اُمیکرون؛ تهاجمش به گروه سنی کودکان بیشتر است، اضافه کرد: به رغم اینکه سرایت بیماری و تهاجم آن بیشتر است اما شدت بیماری به اندازه سویه دلتا نیست بلکه در صورت ابتلا خفیف‌تر است.

وی بیان داشت: اُمیکرون در کودکان با علائم سرماخوردگی از جمله تب ظاهر می‌شود بنابراین در صورت مشاهده تب بالای ۳۸.۵ درجه حتماً باید اقدامات اولیه برای کاهش تب یا مراجعه به پزشک انجام شود.

فوق تخصص ریه کودکان با بیان اینکه علاوه بر تب، سرفه، آبریزش بینی، گرفتگی صدا و استفراغ نیز از دیگر علائم ابتلا به اُمیکرون در کودکان است، اضافه کرد: مشاهده این علائم را باید فرض بر ابتلا به کرونا بدانیم جزء اینکه خلاف آن ثابت شود.

سادات‌منصوری با تاکید بر اینکه در صورت ابتلا به اُمیکرون به هیچ وجه نیاز به آنتی‌بیوتیک برای درمان نیست و تاثیری بر روند درمان ندارد، اظهار داشت: بهترین کار استفاده از مسکن‌های معمولی، استراحت، مایع درمانی و قرنطینه به مدت پنج روز است. البته کودکان در صورت سرفه‌های شدید و تنگی نفس باید نزد پزشک برده شوند، در غیراینصورت درمان‌های معمولی کافی است.

وی با بیان اینکه بیشتر کودکان در صورت ابتلا به اُمیکرون نیاز به بستری ندارند، افزود: البته گروه‌های پرخطر کودکان شامل دچار نقص ایمنی، تحت شیمی درمانی، دیابت و کودکان دارای بیماری‌های تنفسی در معرض آسیب شدیدتر هستند به همین دلیل خانواده‌ها علائم ابتلا به اُمیکرون را در این کودکان جدی‌تر بگیرند.

ابتلا گروه سنی شیرخوار تا بالاتر

این فوق تخصص ریه کودکان و رییس بیمارستان ۱۷ شهریور رشت در ادامه با بیان اینکه طی ۲ هفته اخیر مراجعه به این بیمارستان نسبت به گذشته بیشتر شده‌است، گفت: خوشبختانه بیشتر مراجعان نیاز به بستری نداشته و سرپایی تحت درمان قرار می‌گیرند.

وی اظهار داشت: در بیمارستان ۱۷ شهریور یک بخش برای بستری کودکان مبتلا به کووید۱۹ و یک بخش نیز برای موارد مشکوک در نظر گرفته شده‌است، ضمن اینکه در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان و اطفال نیز آمادگی کامل وجود دارد.

سادات‌منصوری از خانواده‌ها خواست تا برای در امان ماندن کودکان از کرونا از رفت و آمدهای غیرضروری خودداری کنند. هر سیستم درمانی تا حدی می‌تواند پاسخگوی بیماران باشد و در صورت افزایش شمار مبتلایان به طور حتم با مشکلاتی مواجه خواهند شد.

ویدر پایان اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود تا ۲ هفته دیگر به پیک ششم برسیم بنابراین رعایت دستورالعمل های بهداشتی پیشگیری از ابتلا و انتشار ویروس کرونا شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست‌ها باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

اکنون واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۱ سال در گیلان همزمان با سراسر کشور انجام می‌شود، برای این گروه سنی واکسن سینوفارم و پاستوکووک در نظر گرفته شده‌است، خانواده‌های دارای فرزندان در این گروه سنی برای تزریق واکسن کودکانشان درنگ نکنند.