به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر رضا کوچکینیا پزشک عمومی شاغل در شهرستان آستانه اشرفیه اولین بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان گیلان بود که ویروس کرونا جانش را گرفت، کرونا در این مدت افراد زیادی را مبتلا و راهی بیمارستان کرد و عزیزانی را به کام مرگ کشاند.
اگرچه برخلاف استاندهای دیگر همچنان فوتیهای مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان گیلان اعلام نمیشود، اما براساس آمارها از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون بیش از ۴۰ نفر از پزشکان، پرستاران، ماماها، بهورزان و کادر اداری و خدماتی به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای حفظ و پایداری سلامت، جان خود را از دست دادند.
بیماری هزار چهره و عالمگیر کووید ۱۹ پس از ۲ سال با فراز و نشیب هایی، همچنان میتازد و هر بار با سویههای جدید رخ نمایی میکند، این بیماری بعد از گذر از پنج موج سنگین، از اواخر دی ماه امسال با افزایش آمار مبتلایان با سویه جدید اُمیکرون وارد خیز ششم شده و بار دیگر آمار مبتلایان را صعودی کردهاست.
گیلان نیز به عنوان دومین استان کشور درگیر کووید ۱۹ در موج ششم بیماری قرار دارد و امروز ۲ سالگی کرونای خود را با قرار گیری در وضعیت قرمز سپری می کند. روزهای سختی که انگار با خیزهای ویروس کرونا برای مردم این استان تمامی ندارد.
بر اساس آخرین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که شامگاه جمعه ۲۹ بهمن منتشر شد، کرونای قرمز به ۱۶ شهرستان از ۱۷ شهرستان گیلان رسید و هم اکنون تنها یک منطقه در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد.
طبق این ارزیابی شهرستان های لنگرود، لاهیجان، آستانهاشرفیه، ماسال، رودبار، رشت، خمام، تالش، بندرانزلی، صومعهسرا، فومن، املش، سیاهکل، رودسر، آستارا و شفت قرمز بوده و تنها شهرستان رضوانشهر در گیلان نارنجی است.
مبتلایان کرونا در گیلان تقریبا پنج برابر آمارهای رسمی است
متخصصان بیماریهای عفونی و کارشناسان بهداشتی گیلان با اشاره به آمار شناسایی نزدیک به ۱۳۰ هزار بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان طی ۲ سال گذشته میگویند: به دلیل عدم مراجعه برخی به دلایل مختلف از جمله خفیف بودن بیماری در آنان، یقین تعداد مبتلایان چهار تا پنج برابر آمارهای رسمی است.
مدیر گروه بیماریهای مرکز بهداشت گیلان روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: طی ۲ سال گذشته، ۳۰ هزار و ۷۳۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدند. همچنین در این مدت، ۹۹ هزار و ۱۷۰ بیمار سرپایی کرونا مثبت در استان گیلان شناسایی شدند.
دکتر حسن رخشاد اظهار داشت: سالمندان بیشترین گروه سنی مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ را در این مدت به خود اختصاص دادهاند، بنابراین توجه این گروه سنی به رعایت هر چه بیشتر توصیههای بهداشتی و تزریق واکسن "هر سه دُز" برای پیشگیری از ابتلا، کاهش شدت بیماری و مرگ و میر اهمیت بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه اکنون تزریق واکسن برای گروه سنی بالای پنج سال انجام میشود از خانوادهها خواست تا برای تزریق واکسن در همه گروههای سنی اهتمام داشته باشند.
نزدیک ۴۰ درصد بستریهای کرونا در گیلان واکسن نزدهاند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان افزود: بر اساس آخرین آمارهای به دست آمده تا امروز، حداقل ۴۰ درصد افرادی که اکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند، در هیچ نوبت واکسن نزدهاند.
دکتر انوش دهنادیمقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ویروس کرونا در مدت ۲ سال از ظهور خود در گیلان با جهش های مختلف تاکنون افراد زیادی را مبتلا و راهی بیمارستان کرد بنابراین با توجه به رفتارهای غیرقابل پیشبینی کرونا، رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون، ۲ راه مهم برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است.
وی با اشاره به سرعت انتشار ویروس جدید کرونا در موج ششم "اُمیکرون" افزود: با توجه به سرعت بالای انتشار و ابتلا به این ویروس تزریق واکسن کرونا و رعایت جدی توصیه های بهداشتی اهمیت بسزایی دارد.
طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تاکنون ۲ میلیون و ۱۳۳ هزار و ۳۷۶ نفر از گروه سنی بالای ۱۲ سال معادل ۹۵ درصد دُز نخست واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۱۸ هزار و ۳۸۸ نفر معادل ۹۰ درصد از این گروه سنی نوبت دوم واکسن را دریافت کردهاند.
علاوه بر این تزریق دُز سوم واکسن کرونا به ۸۹۵ هزار و ۱۸۲ نفر رسید. دُز سومی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان تنها راه کاهش ابتلا به کرونا و آسیب پذیری از بیماری کووید۱۹ اعلام شده است.
نظر شما