همدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: ۴۳۵ هزار هکتار طرح مرتعداری در این استان تهیه و در قالب ۴۲۹ فقره طرح به بهره برداران و مردم واگذار شده است.

«اسفندیار خزائی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تهیه طرح‌های مرتعداری مهمترین رویکرد مدیریت عرصه های طبیعی به شمار می رود و احیا، اصلاح و بهره برداری صحیح از مراتع در قالب طرح های مرتعداری از شاخص ترین اقدامات علمی و فنی در حفظ و حراست از عرصه‌ها محسوب می شود.

وی خاطرنشان کرد: طرح‌های مرتعداری به عنوان یک دستورالعمل حفاظتی، اصلاحی و احیایی از اهمیت ویژه ای در منابع طبیعی برخوردار است و این راهکار احیایی به عنوان یکی از سیاست ها و برنامه های اساسی توسط منابع طبیعی و آبخیزداری دنبال می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار داشت: تحقیقات و بررسی کارشناسان در حوزه منابع طبیعی نشان می دهد یکی از مهمترین عواملی که می تواند بهره برداران و مرتعداران را به حفظ و استفاده صحیح مراتع ترغیب کند، داشتن حس مالکیت یا تضمین معتبری برای استفاده پایدار از یک مرتع است که این تضمین در قالب احاله مدیریت طولانی مدت اجرای طرح های مرتعداری میسر شده است.

خزائی تعادل دام و مرتع، افزایش تولید علوفه، حفظ پوشش گیاهی، ایجاد پوشش گیاهی مناسب، تغییر کیفی گیاهان مرتعی از گونه های نامرغوب به گیاهان دائمی و خوشخوراک دام، ایجاد انگیزه و اشتیاق و تعلق خاطر در دامداران و بهره برداران به منظور مشارکت در اجرای طرح مرتعداری، ساماندهی مراتع با تشکیل مجموعه های مدیریتی نظیر تعاونی مرتعداری و شرکت های دامداری و کشاورزی را از ویژگی های اجرای طرح های مرتعداری دانست.

به گزارش ایرنا، نزدیک به نیمی از مجموع مساحت استان همدان را عرصه‌های منابع ملی شامل جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی و ذخیره گاه جنگلی تشکیل می‌دهند.

استان همدان با مساحت ۱۹۴۹۳ کیلومتر مربع، ۱/۲ درصد از مساحت کل کشور را در بر می‌گیرد.