معاون امور پیشگیری بهزیستی کردستان روز پنجشنبه در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بعد از موفقیتآمیز بودن طرح غربالگری نوزادان و به منظور رصد صد در صدی و شناسایی افرادی که ممکن است از طرح غربالگری نوزادان جا مانده باشند و یا در سالهای اول کودکی دچار مشکل شده باشند، اقدامات لازم برای راه اندازی مرکز ثابت شنوایی کودکان ۳ تا ۵ سال انجام و این مرکز راه اندازی شد.
ناصر کریمیان افزود: مرکز شنوایی کودکان در سالهای گذشته به صورت سیار در سطح شهر و روستاها فعالیت داشته و از این پس هم به صورت سیار و هم به صورت پایگاه دائم فعال خواهد بود.
وی یادآور شد: طرح شنوایی نوزادان و شیرخواران و کودکان سه تا پنج سال همزمان با کل کشور در سطح استان در مراکز غربالگری شنوایی در حال اجرا است که از اهداف این برنامه تشخیص و مداخله به موقع و زودهنگام کم شنوایی و ناشنوایی است که در سه مرحله غربال، تشخیص و مداخله انجام میشود.
معاون امور پیشگیری بهزیستی کردستان اضافه کرد: تمام این مراحل برای خانوادهها از غربال تا مداخله و تجویز سمعک و کاشت حلزون تحت حمایت سازمان بهزیستی قرار گرفته و بار مالی را از دوش قشر کم درآمد و بی بضاعت جامعه برمیدارد.
وی گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه۱۸ هزار و۵۰۰نوزاد تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند و همچنین تا پایان ۹ ماهه ۱۲هزار و ۵۰۰ کودک ۳ تا ۵ سال مورد سنجش شنوایی قرار گرفتهاند.
طرح غربالگری شنوایی از جمله طرح هایی است که چند سالی است در کشور اجرا میشود و کردستان در این زمینه در زمره استانهای برتر کشور قرار دارد.
تست غربالگری، تست سادهای است که توسط ادیولوژیست (شنوایی سنج) انجام میشود و فقط چند دقیقه طول میکشد و هدف آن تشخیص افت شنوایی کودکان است.
۱۱۰ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری استان کردستان زیر پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند که معادل هفت درصد جمعیت استان است.