به گزارش ایرنا، روزنامه پولیتیکو نوشت: "فلورنس پارتی" وزیر دفاع فرانسه و همتای اندونزیایی او "پرابوا سوبیانتو" امروز پنجشنبه همچنین اعلام کردند که اندونزی سفارش خرید ۴۲ فروند جنگنده رافائل از فرانسه داده است.
فرانسه از تصمیم اندونزی برای متوقف کردن خرید جت از روسیه در دسامبر گذشته منفعت کسب کرده است. ارتش اندونزی گفت این کشور به دلیل ترس از تحریم ها، دیگر علاقه ای به خرید جنگنده های سوخود ۳۵ ندارد.
پولیتیکو نوشت: سفارش جدید نظامی اندونزی پیروزی نسبی برای فرانسه در منطقه هند- اقیانوس آرام قلمداد می شود.چنن موفقیتی چند ماه بعد از رسوایی پیمان اکوس در سپتامبر ۲۰۲۱ بدست آمده که استرالیا به طور ناگهانی توافق خرید زیردریایی از فرانسه را با هدف ائتلاف با آمریکا و انگلیس متوقف کرد.
جاکاراتا (پایتخت اندونزی) تاکنون شش فروند جت ساخت شرکت هوانوردی فرانسوی داسو را خریداری کرده و شرکت فرانسوی هنوز باید ۳۶ فروند باقی مانده را تحویل دهد.
فرانسه ۸۰ فروند از هواپیماهای رافائل را به عنوان بخشی از توافق ۱۷ میلیارد یورویی در دسامبر گذشته به امارات فروخت. یونان اقدام به خرید ۲۴ هواپیما از این نوع در سال گذشته کرده که برخی از آنها دست دوم هستند.
اعلام خبر توافق آمریکا، انگلیس و استرالیا بر سر یک پیمان دفاعی، فراتر از این که تا حدی دست واشنگتن برای مقابله با چین در منطقه هند و اقیانوس آرام را بازتر کرد، به ویژه برای اروپاییها غافلگیر کننده بود.
در پیمان آکوس انگلیس و آمریکا متعهد شدند که نیروی دریایی استرالیا را به فناوری زیردریایی های هسته ای مجهز کنند. استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان آکوس کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد، که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.