واکنش انتقادی روسیه به پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا

مسکو- ایرنا- مقام های روسیه نسبت به پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا موسوم به پیمان «آکوس» (AUKUS) دیدگاه مخالف دارند و در روزهای اخیر از آن انتقاد کرده اند.

به گزارش ایرنا، چهارشنبه گذشته اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا به همراه بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رییس جمهوری ایالات متحده مشارکت جدید امنیتی نظامی سه جانبه آکوس را اعلام کردند که از منافع مشترک طرفین در منطقه هند و اقیانوس آرام محافظت می کند.

براساس مشارکت جدید، بریتانیا و ایالات متحده متعهد شدند که نیروی دریایی استرالیا را به فناوری زیردریایی های هسته ای مجهز کنند. استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان آکوس کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد، که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.

وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا با فرانسه ابراز همبستگی کردند که پس از اتحاد آکوس قرارداد تامین زیردریایی برای نیروهای مسلح استرالیا را از دست داد.

«پیتر داتون» وزیر دفاع استرالیا به نوبه خود تصریح کرد که قبل از امضای قرارداد مشابه با آمریکا و انگلیس، در مورد قرارداد تامین زیردریایی ها در تماس با مقامات فرانسوی از این بابت ابراز نگرانی کرده است. «سیمون بیرمنگام»، وزیر دارایی استرالیا نیز گفت استرالیا پیش از این فرانسه را از این توافق مطلع کرده بود، اما بعداً اعتراف کرد که مذاکرات با آمریکا و انگلیس محرمانه است.

واکنش روسیه

به گزارش ایرنا، نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه عالی ترین مقام روس است که در مورد پیمان جدید امنیتی میان آمریکا، انگلیس و استرالیا واکنش نشان داد و در مصاحبه با هفته نامه روسی آرگیومنتی ایفاکتی، این پیمان را بلوک نظامی جدید خواند که علیه مسکو و پکن هدف گیری شده است.  

به گفته این مقام کاخ کرملین و نزدیک به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، ایجاد پیمان آکوس ماهیت آشکار ضدروسی و ضدچینی دارد و مسکو انتظار دارد که واشنگتن در آینده نزدیک کشورهای بیشتری را به این پیمان جذب می کند.  

واکنش انتقادی روسیه به پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا

طبق این پیمان موسوم به آکوس (AUKUS)، آمریکا و انگلیس با توجه به فعالیت های دریایی فزاینده چین، به استرالیا در ساخت زیردریایی هایی که با سوخت هسته ای کار می کنند کمک خواهند کرد.

پاتروشف گفت: نکته جالب توجه اینکه آمریکا در ایجاد پیمان آکوس، فرانسه شریک نزدیک خود را از صحنه خارج کرد و قرارداد بسیار پرمنفعتی را برای ساخت زیردریایی های هسته ای از آن گرفت.

دبیر شورای امنیت روسیه، پیمان آکوس را بلوکی نظامی-سیاسی و شبیه پیمان ناتو خواند که دارای اهداف مشابه با این پیمان است و در جهت تامین منافع آمریکا و انگلیس در منطقه خاور دور و اقیانوس آرام فعالیت خواهد کرد.

 زاخارووا: پیمان آکوس معنای اتحاد و تعهدات را نشان داد 

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفت: ایجاد پیمان همکاری «آکوس»  میان ایالات متحده، انگلیس و استرالیا شوکی برای متحدان ناتو و  تحقیری برای فرانسه بود.

وی گفت که این پیمان نشان داد که برای کشورهای شرکت کننده در آن، اتحاد و مشارکت چه معنایی دارد.

ماریا زاخارووا در گفت و گو با خبرنگاران گفت: «استراتژی ایالات متحده، استرالیا و انگلیس همه جهان را شگفت زده کرد.»

واکنش انتقادی روسیه به پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بسیار جالب خواندن این رویداد (ایجاد پیمان آکوس) گفت: این پیمان نشان داد که مشارکت، اتحاد و تعهدات برای آنها چه معنا و اهمیتی دارد.

سیاست آمریکا در مورد عدم تکثیر هسته ای تغییر کرده است

نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در وین در توئیتی با اشاره به ایجاد پیمان آکوس و متعهد شدن آمریکا برای فروش زیردریایی های اتمی به استرالیا که کشوری غیراتمی است، نوشت: چنین بنظر می رسد که سیاست آمریکا در عرصه عدم انتشار هسته ای تغییر اساسی کرده است.  

میخاییل اولیانوف خاطرنشان کرد: آمریکا در طول چندین دهه تلاش کرد تا اورانیوم با غلظت بالا از کشورهای دیگر جمع آوری شود. اما همینک واشنگتن قصد دارد فناوریهای بسیار حساس هسته ای را در اختیار استرالیا که قدرت غیراتمی است، قرار دهد.

واکنش انتقادی روسیه به پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا

وی در توئیت دیگری نوشت: شرکت کنندگان در آکوس خود را کشورهای دموکراتیک دریایی می خوانند که اصطلاح جدیدی است.

اولیانوف با کنایه افزود: آیا ما باید انتظار داشته باشیم که کشورهای دیگر ادعا کنند که کشورهای دمکراسی زمینی یا کوهستانی هستند؟ در تلاش های تبلیغاتی از عقل و منطق پیروی نمی شود.  

پیمان آکوس و احتمال اقدام دیگر کشورها برای ناوگان اتمی

واسیلی داندیکین کارشناس نظامی روس نیز گفت که آمریکا و استرالیا موردی را بوجود آوردند که بر اساس آن کشورهای دیگر تمایل برای دستیابی به ناوگان زیردریایی های اتمی می یابند.

داندیکین در سخنانی که در تارنمای روسی آژانس اخبار فدرال روسیه منتشر شد با انتقاد از پیمان آکوس گفت: برای نخستین بار زیردریایی های اتمی در اختیار کشوری قرار می گیرد که قدرت اتمی محسوب نمی شود.   

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha