به گزارش ایرنا ، سیدمحمود حسینی پور روز شنبه هفته جاری از برنامه اش برای عقب راندن تمامی متصرفین از حریم قانونی جنگلها ، کوهها و اراضی ملی پرده برداشته ، از متخلفان و متصرفان غیرقانونی خواسته بود تا از حریم این مواهب خدادادی را که انفال محسوب می شود و متعلق به تمامی ایرانیان است ، عقب نشینی کنند.
نماینده عالی دولت در مازندران هشدار داده بود : به تمامی کسانی که در حریم جنگل به صورت غیرفانونی نفود نمودند اخطار می دهیم عقب نشینی و زیرساخت ها و امکانات خودشان را تخریب و جمع آوری کنند، در غیر این صورت با آنان برخورد قاطع و قانونی می کنیم و در این راستا با کسی تعارف و شوخی نداریم.
وی با تاکید بر این که عزم استانداری برای برچیدن بساط جنگل خواری، زمین خواری و کوه خواری همانند آزادسازی حریم دریا جدی است ، خبر داده بود : فردی شایسته را برای انجام این ماموریت مهم انتخاب کردیم که بزودی شروع به کار خواهد کرد؛ چرا که جنگل و کوه در شمار انفال و متعلق به همه مردم است .
طبق گزارشی که یکشنبه شب روابط عمومی استانداری مازندران منتشر کرد ، حسینی پور فرد شایسته ای که دیروز خبر انتخابش را برای شناسایی متخلفان و مقابله با متعرضان به منابع طبیعی به شهروندان داده بود ، به صورت رسمی به عنوان نماینده ویژه استاندار در این امور منصوب کرد.
بر اساس این گزارش ، استاندار مازندران به « ناصر اکبرزاده » به عنوان « نماینده ویژه استاندار در مبارزه با جنگل خواری، کوه خواری و تعرض به منابع طبیعی » حکم داد و از او خواست تا به صورت جدی این معضل جدی استان مازندران را پیگیری کند.
حسینی پور در این حکم با تاکید بر این نکته که جنگل ها و منابع طبیعی استان مازندران با قدمتی به بلندای تاریخ بشر از ذخائر عظیم حیاتی و ثروت عظیم ملی محسوب می شوند که همواره مورد دست اندازی، تعرض و تعدی سوداگران و سودجویان قرار داشتند و دارند ، نوشت : پیشگیری و مبارزه با این گونه پدیده های مجرمانه در طبیعت از مطالبات مستمر رهبر معظم انقلاب اسلامی و از اصل مهم گفتمان دولت مردمی در حفاظت و حراست از حقوق عامه و اراضی ملی است.
استاندار مازندران از نماینده ویژه اش خواست تا « با فعال سازی تمام ظرفیت های قانونی و هماهنگ سازی کلیه دستگاه های مسئول و بهره گیری از ظرفیت های مردمی و نخبگان فعالان محیط زیست با این پدیده شوم که ظلم به کشور و مردم است مجدانه مقابله نموده و زمینه را برای قطع ید متصرفین و متعرضین به جنگل ها و منابع طبیعی فراهم آورده و همچنین شناسایی و تحت پیگرد قرار دادن کسانی که مرتکب ترک فعل شده اند اقدام نمائید».
اکبرزاده از جمله جانبازان هشت سال جنگ تحمیلی است که در سوابق مدیریتیش مسئولیت هایی همچون جانشین فرمانده قرارگاه عملیاتی سیستان و بلوچستان، فرمانده قرارگاه عملیاتی مشترک هوا فضا و هوانیروز جنوب شرق کشور، مدیر کل مبازه با قاچاق کالا و ارز استان سیستان و بلوچستان و مسئول پیگیری و نظارت آموزش ستاد کل سپاه پاسداران و مدیر کلی عملیات قرارگاه مرصاد در استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی مشاهده می شود.
حفاظت از مواهب خدادادی مازندران از تعرض
حسینی پور که از آبان ماه امسال سکان هدایت و اجرای سیاست های دولت در مازندران را بر عهده گرفت ، رفع موانع توسعه و مقابله با هرگونه پدیده ناهنجار و فسادزا در این استان را محور فعالیت هایش اعلام کرده بود. وی در نخستین گام زدودن زباله از چهره مازندران و درختکاری در حاشیه جاده های استان را با عنوان یادبود علامه حسن زاده آملی در دستور کار قرار داد و سپس در نشستی که استانداران با رییس جمهوری داشتند بر ضرورت دسترسی مردم به سواحل دریای مازندران و فعال کردن اقتصاد دریامحور با استفاده از ظرفیت های موجود در سواحل استان تاکید کرده بود.
استاندار مازندران یازدهم بهمن ماه ، یک روز پس از صدور دستور رییس جمهور به دستگاه های دولتی برای عقب نشینی از حریم ۶۰ متری دریا به بابلسر سفر کرد و با حضور میدانی دستور آیت الله رییسی را در عقب راندن ارودگاه بهزیستی در این شهر از حریم ۶۰ متری دریا به اجرا گذاشت و همزمان به تمامی فرمانداران دستور داد تا ضمن اجرای دقیق دستور رییس جمهوری بر اساس برنامه زمان بندی و ضرب الاجل تعیین شده ، گزارش آن را به استانداری اعلام کنند.
نماینده عالی دولت در مازندران که طی چند روز گذشته به همراه معاونانش از نزدیک عقب نشینی دستگاه های دولتی از حریم دریا را پیگیری کرد ، روز شنبه ۲۳ بهمن به تصرف کنندگان غیرقانونی حریم جنگل ، کوه و اراضی ملی هشدار داد که همانند پیگیری آزادسازی سواحل دریای مازندران ، از حریم این منابع خدادادی هم با بیرون راندن متصرفین حفاظت خواهد کرد.
حسینی پور تاکید کرد : عزم استانداری برای برچیدن بساط جنگل خواری، زمین خواری و کوه خواری همانند آزادسازی حریم دریا جدی است . همانند دریا در بحث جنگل هم ورود خواهیم کرد و پاکسازی جنگل ها و مبارزه با کوه خوارها برنامه جدی ماست، چرا که جنگل ها و کوه ها متعلق به همه مردم است.
استاندار مازندران باحسینی پور گفت : در استان مازندران آزادسازی حریم۶۰ متری ساحل آغاز شده و در مرحله اجرا قرار گرفته است که بزودی گزارشی کامل در این راستا ارائه می شود .
وی افزود : یکی از مهم ترین کارها بلافاصله پس از آزادسازی، زیباسازی است که به شهرداری ها دستور دادیم این مهم را با جدیت انجام دهند و در اختیار مردم برای بهره برداری قرار گیرد .
استاندار مازندران گفت : آزادسازی میزان باقی مانده حریم ۶۰ متری ساحل در دستور کار قرار دارد و بزودی این مناطق آزاد می شود و نمی گذاریم حتی یک وجب از ساحل اشغال بماند.
تصرف حریم سواحل دریای خزر معضل چند دهه ای در استان های شمالی است. تعریف حریم ۶۰ متری برای سواحل خزر دارای قانون مصوب با قدمت بیش از یک دهه است که پیش از این به علت مقاومت دستگاه های دولتی بدرستی اجرایی نشده بود.
تصرف حریم جنگل ، بهره برداری از مصالح و معادن کوه ها در کنار تملک بخشی از حریم آنها و تصرف و سندسازی و خرید و فروش اراضی ملی از دیگر چهره های دست اندازی به انفال و منافع عموم مردم مازندران است که طی چند دهه گذشته به شکل های مختلف ادامه داشته است.
علاوه بر استاندار مازندران ، معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی وی نیز که بتازگی کارش را شروع کرد ، هفته گذشته از شناسایی شیوههای عجیب مافیای زمینخواری ، جنگلخواری و چگونگی فساد در استان پرده برداشت و هشدار داد : خواب راحت برای مسوولان مازندران تا نابودی این شبکههای فساد حرام است.
روح الله سلگی با اظهار این که جریان فساد و تجاوز به عرصه های ملی در مازندران با روش های مختلف و عجیب وجود دارد ، گفت : تا پای جانمان برای ریشه کنی کمل شبکههای فساد و تجاوز به عرصههای ملی در استان میایستیم.