محمد وفایی نژاد روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان زاوه به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی به ویژه تولید محصول زعفران در استان خراسان رضوی و کشور است اما دستگاههای اجرایی و اختیارات مدیریتی در این شهرستان جایگاه مطلوب نداشته و بسیاری از ادارات شکل دفتر نمایندگی دارند.
وی ادامه داد: ۱۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی زاوه به کشت زعفران اختصاص دارد که از نظر کیفیت و حجم تولید زعفران توجه بسیاری از صادر کنندگان و مصرف کنندگان این محصول را به خود جلب نموده اما اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زاوه زیر نظر تربت حیدریه است که باید نشکیلات سازمانی آن ارتقا یافته و مستقل شود.
فرماندار زاوه گفت: از آثار تاریخی این شهرستان میتوان به مسجدجامع نجف خان، آب انبار نجف خان و حمام نجف خان اشاره کرد و اماکن زیارتی زاوه نیز شامل مقبره امامزاده سلطان حسین و بی بی شهربانو در چخماق این شهرستان است.
وی افزود: این شهرستان شرایط لازم و شاخص های جمعیتی برای مستقل شدن ادارات را دارد اما فرمانداری زاوه که باید ۲ معاونت داشته باشد همچنان با یک معاون اداره می شود که در این خصوص پیگیری لازم در حال انجام است.
وفایی نژاد ادامه داد: در حال حاضر ادارات صنعت، معدن و تجارت، محیط زیست، تبلیغات اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تعاون روستایی و راهداری و حمل و نقل جاده ای در زاوه به صورت نمایندگی هستند که باید ارتقا یافته و مستقل از تربتحیدریه شوند.
وی گفت: ارتقای این ادارات نیازمند تامین نیروی انسانی و تکمیل زیرساخت های مورد نیاز است و پیگیری لازم با دستگاه های متبوع استانی در این خصوص از طریق فرمانداری در حال پیگیری است.
'زاوه' تا آبان ماه سال ۱۳۸۷ یکی از بخشهای شهرستان تربتحیدریه بود که پس از آن به شهرستان ارتقا یافت.
دولت آباد مرکز شهرستان ۸۲ هزار نفری زاوه در ۱۷۴ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.