زاوه تا آبان ماه سال 1387 یکی از بخشهای شهرستان تربت حیدریه بود که پس از آن به شهرستان ارتقا یافت ، مرکز این شهرستان ، شهر دولت آباد است.
زاوه از شمال با شهرستانهای فریمان و تربت جام، از غرب با شهرستان تربت حیدریه، از جنوب با شهرستانهای رشتخوار و خواف و از شرق با شهرستانهای تایباد و تربت جام همسایه است.
وسعت این شهرستان با دو بخش مرکزی و سلیمانیه با 2437 کیلومتر مربع و جمعیت آن آمار سال 1385، حدود با 9064 نفر است.
از آثار تاریخی این شهرستان میتوان به مسجد جامع آب انبار و حمام نجف خان اشاره کرد و علاوه برآن
اماکن زیارتی امامزاده سلطان حسین و بی بی شهربانو نیز در این شهرستان هستند.
نگاه به پیشینه تاریخی زاوه مشخص می نماید که این سرزمین از دیر باز دارای استعدادها و توانمندی هایی بوده و با فراهم نمودن شرایط می توان به بروز و ظهور آن کمک کرد.
اقتصاد منطقه زاوه بر کشاورزی و دامپروری استوار است و یکی از عمده ترین قابلیت های این شهرستان کشت زعفران است.
شهرستان زاوه با داشتن 8000 هکتار زمین زیر کشت زعفران بالاترین سطح زیر کشت این محصول را نه تنها در ایران بلکه در سطح دنیا به خود اختصاص داده است.
به لحاظ دارا بودن بالاترین کیفیت و بیشترین حجم تولید زعفران توجه بسیاری از صادر کنندگان و مصرف کنندگان به این منطقه جلب شده و بر این اساس از زاوه به عنوان پایتخت زعفران دنیا یاد می شود.
برگزاری باشکوه چهارمین جشنواره ملی زعفران ایران در شهرستان زاوه نمادی از مشارکت عوامل دولتی و غیر دولتی و حضور فعال مردمی در امور مرتبط می باشد و بدون تردید برگزاری این جشنواره آغاز حرکت نوینی در توجه به توسعه کشت و فراوری این محصول در منطقه باشد.
از دیگر قابلیت های منطقه ، وجود معادن غنی و متنوعی است که امید است با برنامه ریزی دقیق و مناسب همچون کارخانه عظیم سیمان زاوه با ظرفیت تولید روزانه 3500 تن شرایط بهره برداری تاسقف 7000 تن فراهم و زمینه اشتغال و توسعه منطقه فراهم شود.
دولت آباد مرکز شهرستان زاوه عصر جمعه میزبان دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری در چهارمین سفر استانی هیات دولت به خراسان رضوی است .
7467/659
صدمين سفر در جوار خورشيد هشتم/
نگاهي به شهرستان زاوه ،سرزمين طلاي سرخ
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۲:۰۵
کد خبر:
80125270
زاوه - شهرستان زاوه يكي از شهرستان هاي استان خراسان رضوي مي باشد كه بواسطه توليد انبوه زعفران به 'سرزمين طلاي سرخ' مشهور است.