در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: این فروش پیشنهادی با کمک به ارتقای امنیت یک متحد ناتو که خود نیرویی برای ثبات سیاسی و پیشرفت اقتصادی در اروپا است، از سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا حمایت خواهد کرد.
وزارت خارجه آمریکا ادامه داد : فروش پیشنهادی این تانک ها،با ارائه یک نیروی معتبر که قادر به بازدارندگی دشمنان و مشارکت در عملیات ناتو است، توانایی لهستان برای مقابله با تهدیدات فعلی و آتی را افزایش می دهد. لهستان به راحتی این تجهیزات را در نیروهای مسلح خود جذب خواهد کرد.
وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: فروش پیشنهادی این تجهیزات و پشتیبانی آنها، تعادل نظامی در منطقه را تغییر نخواهد داد.
وزارت دفاع ایالات متحده پیش از این همزمان با افزایش تنش ها با مسکو بر سر اوکراین، از اعزام یک هزار و هفتصد سرباز به لهستان و انتقال هزار پرسنل آمریکایی مستقر در آلمان به رومانی خبر داده بود . نیروهای آمریکایی در جنوب شرقی لهستان و در نزدیکی مرز اوکراین مستقر خواهند شد.
مقامهای واشنگتن مدعی هستند هدف از اعزام این نیروها، دفاع از قلمروی ناتو است و آمریکا قصد شروع جنگی را ندارد.
چهار مقام آمریکایی روز ۲۳ بهمن ماه نیز اعلام کردند آمریکا در روزهای پیش رو ۳ هزار نیروی دیگر به لهستان اعزام میکند تا در جهت اطمینان دهی به متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اقدام شود.
به گزارش رویترز، مقامهای مزبور در حالی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که استقرار نظامیان آمریکایی از لشکر ۸۲ هوابرد مستقر در کارولینای شمالی انجام میشود و از میان نیروهای آمریکایی مستقر در اروپا نخواهد بود.
آمریکا و هم پیمانانش در اروپا و ناتو در هفته های اخیر موج عظیمی از شایعات و ادعاهای بی اساس را مبنی بر اینکه روسیه قصد دارد روز ۱۵ یا ۱۶ فوریه(امروز) به اوکراین حمله کند، به راه انداخته بودند؛ موضوعی که اتفاق نیفتاد.
روسیه اعلام کرد که شماری از نیروهایش را همزمان با پایان یافتن رزمایش مد نظرش از مرز با اوکراین به پایگاههای خودشان باز میگرداند. این موضوع از سوی برخی کشورهای مورد استقبال قرار گرفته اما واشنگتن همچنان اعتقاد دارد که احتمال حمله روسیه به اوکراین وجود دارد.
مسکو بارها اعلام کرده است که قصدی برای حمله نظامی به اوکراین ندارد و در صدد دریافت تضمینهای امنیتی است که مانع از توسعه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا (ناتو) میشود.