تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری احتمال به تعویق افتادن آزمون دکتری تخصصی (PHD) دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۱ را رد کرد و گفت: این آزمون در موعد مقرر روز جمعه ششم اسفندماه جاری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفی گل روز یکشنبه در حاشیه نشست معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در جمع خبرنگاران افزود: با تعویق آزمون دوره دکتری، کل نظام علمی آموزشی کشور دچار مشکل می شود.

وی ادامه داد: امیدواریم با فروکش کردن شدت همه گیری کرونا شاهد از سرگیری آموزش حضوری در دانشگاه ها باشیم، اما اگر آزمون دکتری به تعویق بیفتد، باردیگر انسجام آموزشی در نظام آموزش عالی به هم می خورد.

به گزارش ایرنا، براساس اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور، کارت ورود به جلسه آزمون دکتری تخصصی (PHD) دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۱ در روزهای سوم تا پنجم اسفند ماه روی درگاه این سازمان قرار می گیرد و این آزمون نیز روز جمعه ششم اسفند با حضور بیش از ۱۸۶ هزار داوطلب برگزار می شود.

نظام ملی نوآوری ایجاد می شود

وزیر علوم در ادامه گفت: با توجه به اهدافی که برای توسعه فناوری و شرکت های فناور داریم در پی این هستیم که نظام ملی نوآوری را کامل و حلقه های مفقوده آن را ایجاد کنیم. خروجی این نظام، ایجاد شرکت های دانش بنیان سپس تولید محصول و ایجاد شغل و در نهایت خلق ثروت از دانش است.

زلفی گل تاکید کرد: در نوآوری، بحث بهره وری و ارتباط بین ایده ها و نیازها جدی است و تبدیل ایده به پدیده از اهداف اصلی ما است که خروجی همه این موارد باید به تولید و اشتغال به خصوص برای دانش آموختگان دانشگاه ها بینجامد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد راهکاهای رفع دغدغه دانش آموختگان رشته های مهندسی، گفت: یکی از راهکارهای اشتغال برای تحصیل کردگان توسعه مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان است.  این مراکز افراد دارای ایده را جذب و شرایط مناسب برای عملیاتی کردن ایده ها را فراهم کنند تا به تولید محصول و ورود آن محصول به بازار منجر شود.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: برای ایجاد اشتغال، بهترین مسیر برای همه جوانان دانشگاهی توسعه فناوری و نوآوری در کشور از طریق پارک های علم و فناوری است. در وزارت علوم، معاونت فناوری و نوآوری به همین منظور تاسیس شد که از جمله برنامه های آن با ایجاد نظام ملی نوآوری، تبدیل ایده ها به محصول و نیز کارآفرینی است.

زلفی گل در خصوص آیین نامه جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی نیز گفت: این آیین نامه مصوب هیات دولت است و عملیاتی می شود . اگر دستگاه ها آیین نامه را اجرا نکنند، افراد ذینفع می توانند با توسل به قانون شکایت کرده و حق خود را مطالبه کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد برنامه های وزارت علوم در باره ترجمان دانش و ارتباط پژوهشگران با عموم جامعه اظهار داشت: براساس آیین نامه ارتقای جدید، پژوهشگرانی که می خواهند استادیار و دانشیار شوند باید مقالات علمی ترویجی داشته باشد. آنها باید از این توانمندی برخوردار باشند که مقالات علمی را به گونه ای بنویسند که مردم عادی غیر متخصص هم از آن بهره ببرند.

زلفی گل افزود: باید هم به تولید علم و هم به ترویج علم توجه کنیم. تاکنون تمرکز بر تولید علم بوده است، ولی در بخش ترویج علم به اشکال مختلف مثل ایجاد مجلات یا در تلویزیون برنامه های مشخص مستمر تهیه شود و در هر برنامه یکی از ۴۴۰ انجمن علمی وزارت علوم به معرفی علم خود به شکلی که همه مردم بتوانند درک کنند، بپردازد.

به گزارش ایرنا،‌ آیین نامه جذب و نگهداری نخبگان بهمن ماه جاری در هیات دولت تصویب شد. به موجب مصوبه دولت، تمامی دستگاه‌های اجرایی مشمول «آیین‌نامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی کشور» و ملزم به اعمال تکالیف مقرر در آن هستند. تشریح شرایط و ضوابط ورود به خدمت، جذب و استخدام نخبگان و استعدادهای برتر، نگهداشت آنها، امتیازات و تسهیلات و تشکیل کارگروه دائمی مشترک به منظور نظارت بر حُسن انجام مواد آیین‌نامه و نحوه رسیدگی به شکایات و اعتراضات برگزیدگان از دیگر مواد مندرج در آیین‌نامه یاد شده است.