به گزارش خبرنگار ایرنا، " آیکاوا کازوتوشی" ( AIKAWA Kazutoshi) روز یکشنبه در نشستی مشترک با "علی رضا محمدی کرجی ران" مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، اظهارداشت: امیدواریم که با لغو تحریم ها مبادلات دریایی و همکاری های مشترک شرکت های خصوصی ژاپن در این بندر از سر گرفته شود.
وی، هدف از بازدید خود از منطقه ویژه بندر شهید رجایی را آشنایی با ظرفیت ها و توانمندی موجود برای تحکیم و تقویت هرچه بیشتر سطح روابط و همکاریهای دوجانبه دریایی بین ۲ کشور عنوان کرد.
سفیر تام الاختیار ژاپن در ایران با اشاره به روابط دوستانه و دیرینه ۲ کشور ادامه داد: تقویت و گسترش روابط تجاری با ایران بسیار مهم و حائز اهمیت است و بندر شهید رجایی به عنوان بندری مهم در منطقه می تواند نقش مهمی را در توسعه تجارت بین دو کشور ایفا نماید.
کازوتوشی با اشاره به بازنگری ژاپن در سیاست های تجهیزات بندری خود طی سالهای گذشته، توسعه دریامحور را یکی از مهم ترین اهداف کشورش عنوان کرد و ابرازداشت: به دنبال آن هستیم هم راستا با هوشمندسازی بنادر همکاری خود را با کشورهای دریایی گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه بندر شهید رجایی با توجه به ظرفیت های موجود خود می تواند زمینه ساز حضور سرمایه گذاران سایر کشورها شود، افزود: امیدواریم با رفع تحریم ها فرصت همکاری مجدد بین بندر شهید رجایی با شرکت های خصوصی از جمله خط کشتیرانی ژاپنی موسوم به NVK ایجاد شود.
سفیر ژاپن درایران با اشاره به وجود فرصت های سرمایه گذاری معرفی شده از سوی مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ابراز امیدواری کرد به عنوان سفیر ژاپن مزیت ها و ظرفیتهای که در این نشست به آن ها اشاره شد را به مسئولان اقتصادی ژاپن منتقل تا زمینه همکاری های بیشتر فراهم شود.
بندر شهید رجایی حلقه قوی کریدور شمال جنوب است
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در این نشست ضمن معرفی فرصت ها و مزیت های سرمایه گذاری بندر شهید رجایی اظهارداشت:۸۰ درصد از ترانزیت ایران از این بندر انجام می گیرد، علاوه بر این وجود تجهیزات مدرن کانتینری، اتصال به خط سراسری راه آهن، دسترسی به فرودگاه بین المللی بندرعباس، وجود اراضی قابل واگذاری برای فعالیت های پشتیبانی، صنعتی، نفتی و خدماتی، دسترسی به آبهای آزاد و وجود پایانه های اختصاصی از مهم ترین مزیت های این بندر است.
علیرضا محمدی کرجی ران با اشاره به جایگاه بندر شهید رجایی به عنوان نقطه مهم کریدور شمال ـ جنوب تصریح کرد: سرعت در جابجایی کالا و امنیت بالا، باعث شده ایران به عنوان بهترین نقطه برای ترانزیت محسوب شود که بندر شهید رجایی به عنوان مرکز ثقل آن قلمداد می شود.
وی با بیان اینکه بندر شهید رجایی از نظر پهلودهی کشتی های بزرگ لاینر، تجهیزات مدرن، گمرک تخصصی کانتینری و موضوعات دیگر بندر اول ایران محسوب می شود، گفت: درحال حاضر در این بندر کشتیهایی با ۱۴ هزار TEU پهلودهی می شود و قصد داریم در ترمینال جدید کشتی هایی با ۱۸ هزار و ۴۰۰ TEU را پذیرش کنیم.
ایران برای دفاع از منافع اقتصادی با دنیا خود را قوی تر میکند
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با اشاره به تحریم های ظالمانه و یکطرفه آمریکا اظهارکرد: تحریم ها نه تنها فعالیت در بنادر را متوقف نکرد بلکه ایران با اتکا به دانش و توان متخصصان داخلی خود هم راستا با گسترش فعالیت های تجاری، توسعه زیرساخت های بندری را به انجام رساند که اجرای طرح توسعه بندر شهید رجایی از جمله این اقدامات در اوج تحریم هاست.
محمدی کرجی ران تصریح کرد: ایران همواره از منافع شرکای اقتصادی خود حمایت کرده و منافع دیگر کشورها را جهت تقویت همکاری های مشترک حیاتی و حساس می داند، لذا با تبعیت از سیاست های ابلاغی وزارت امور خارجه و سازمان بنادر و دریانوردی در تهران آماده هرگونه همکاری با کشور ژاپن هستیم.
وی گفت: بی شک کشور ژاپن یکی از کشورهای پیشرو در موضوعات بندری و دریایی است و نیز به دنبال توسعه روابط دریایی و بندری و تقویت آموزش های دریانوردی با این کشور هستیم.
سفیر ژاپن درایران را که سعید شعبان، رییس نمایندگی وزارت خارجه در بندرعباس، یاسوکو نیشیمورا (رایزن سفارت) و ساتوشی ماتسوشیتا (دبیرسوم سفارت) همراهی می کردند ، با حضور میدانی در بخش های مختلف بندر شهید رجایی از نزدیک با امکانات، تجهیزات و فعالیت های این منطقه ویژه اقتصادی آشنا شد.
۹۴ درصد کشتی های جهان توسط سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی ساخته می شود. روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن با بستن یک قرارداد دوستی در سال ۱۳۰۸ خورشیدی برقرار شد و تا به امروز یکی از اصلی ترین قلمروهای همکاری ۲ کشور عرصه های تجاری و اقتصادی دارای اهمیت ویژه بوده است.
ایران از سال های ۲ هزار به این طرف هم نزدیک به ۱۰ درصد از نفت مورد نیاز ژاپن را تامین کرده اما این رقم به دلیل تحریم ها و مانع تراشی های آمریکا به پنج درصد در سال ۱۹۹۷ کاهش یافته است.
ژاپن در مجموع به دلیل نیاز زیادی که در زمینه انرژی دارد به تعامل با ایران در حوزه نفت و گاز بسیار علاقه مند است این کشور سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت در دنیا پس از آمریکا و چین، بزرگترین وارد کننده گاز مایع طبیعی (LNG) و دومین واردکننده بزرگ ذغال سنگ پس از چین است.
پسته، خرما، چای کیسهای، زعفران، گلاب، جاجیم، جوراب زنانه، خیار، ترشی، انگور بیدانه و کتیرا از مهم ترین محصولات صادراتی ایران به ژاپن صادر است و کامپوزیت، چرخهای دوزندگی، مانیتور ال سی دی، کمک فنر خودروهای سواری، توپ فوتبال و والیبال و مدادهای خودکار یا نوکی نیز از جمله محصولاتی است که از ژاپن وارد ایران می شود.