مشهد- ایرنا- جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد فوت شدگان ناشی از کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه طی موج ششم شیوع این ویروس که هر سه دز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند به تعداد انگشتان دست نمی‌رسد.

دکتر ایوب توکلیان روز یکشنبه در نشست خبری افزود: تاکنون حدود چهار میلیون نفر در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی واکسن کرونا دریافت کرده‌اند که از این تعداد حدود ۲۵۰ نفر دارای عوارض شده و در بیمارستان بستری شدند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند که ۱۶۰ نفر آنان در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان می باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افراد بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه یا دارای بیماری زمینه‌ای هستند یا تمام مراحل واکسیناسیون خود را به صورت کامل طی نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه باید با کرونا زندگی کنیم افزود: واکسیناسیون نقش بسزا و نجات دهنده در افراد جامعه طی دوران شیوع کرونا و سویه های جدید این ویروس دارد.  
توکلیان ادامه داد: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد افراد جامعه دُز سوم واکسن کرونا را دریافت نکرده اند در حالی که دریافت دز سوم نقش مهمی در ایمنی و جلوگیری از مرگ و میرهای کرونایی دارد.

وی گفت: در موج پنجم شیوع کرونا روزانه بیش از ۶۰۰ نفر  در کشور بر اثر ابتلا به این ویروس فوت می‌کردند ولی در موج ششم آن به خاطر واکسیناسیون، تعداد افراد فوت شده بسیار کمتر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بزرگ نمایی آسیب ناشی از تزریق واکسن کرونا باعث می‌شود افراد کمتری برای دریافت دُزهای بعدی واکسن مراجعه کنند و این امر یک جنایت است.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۶۰ درصد کادر درمان در این استان دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و بقیه آنان به دلیل ابتلا به کرونا باید چهار هفته پس از بهبودی صبر کنند تا بتوانند دز سوم واکسن را دریافت کنند.

توکلیان گفت: با توجه به اینکه علائم سرماخوردگی و اومیکرون شبیه به هم است، مراجعه بهنگام افراد به مراکز درمانی اهمیت بسزایی دارد و افرادی که جان باخته اند زمانی به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند که کار از کار گذشته است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.
در حال حاضر حدود هزار و ۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری هستند.