تهران-ایرنا- رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: تبدیل کردن موضوع حفظ زیست بوم به بخشی تزلزل ناپذیر از اعتقادات وجدانی، دینی و آیینی می­ تواند روزنه نجاتی برای کره زمین باشد.

به گزارش ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور در سخنرانی خود در دومین دور گفت‌وگوی دینی ایران و ژاپن با موضوع محیط زیست در اسلام و شینتو که با هماهنگی رایزنی فرهنگی کشورمان در توکیو برگزار شد، گفت: طبیعت اگر تا نیم قرن پیش، منبع فیاض ثروت و مکنت بود و آنان که بیشتر از آن بهره برداری می‌کردند، ثروتمندتر و خوشبخت‌تر محسوب می‌شدند در فاصله نیم قرن گذشته تبدیل به بستری برای دغدغه‌های مشترک انسانی و حیات و زیست معقول و منطقی انسانی شده است.

وی تصریح کرد: در چشم ساکنان زمین، آنان که دست اندازی بیشتری به طبیعت می‌کنند، متجاسرین و متعدیان به هستی جامعه انسانی محسوب می‌شوند و می‌توان گفت نگاه به طبیعت و در نتیجه، تنظیم رابطه انسان و طبیعت و ادا کردن حق طبیعت، وظیفه اولیه هر ساکن زمین به شمار می‌آید و مجموعه‌ای بزرگ از سازمان‌ها و نهادهای جهانی شکل گرفته و قوانین بسیار هم در سطح جهانی و هم در سطح قانونگذاران کشوری وضع شده تا رابطه انسان و طبیعت را به حالت درست و منطقی آن برگردانند و تعدی به طبیعت را که به مثابه تجاوز به حقوق جامعه انسانی است، پایان ببخشند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: گفت‌وگوی امروز ما نیز تأکیدی بر همین مدعاست تا دریابیم برای حفظ حقوق طبیعت چه کرده‌ایم و چه باید بکنیم و بسترهای دینی و فرهنگی و اجتماعی این حقوق کجا هستند؟

وی اظهار کرد: آنچه تاکنون برای حفظ زیست بوم زمین از جانب رهبران کشورها و برخی سازمان‌های مردم نهاد صورت گرفته با فراز و فرودهایی همراه بوده که عموما تابعی از نظرات سیاسی و گاهی اقتصادی است. این مجموعه در مواردی هم کوشیده­ اند تا نظر مثبت رهبران ادیان و آیین­ها را به اهداف خود جلب کنند و از ظرفیت اثرگذاری آنها برای پیشبرد برنامه‌های زیست محیطی استفاده کنند.

رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان ایران، خاطرنشان کرد: تبدیل کردن موضوع حفظ زیست بوم به بخشی تزلزل ناپذیر از اعتقادات وجدانی، دینی و آیینی می­ تواند روزنه نجاتی برای کره زمین باشد. اهمیت این موضوع چیزی نیست که کسی بتواند آن را انکار کند.

ایمانی‌پور گفت: امیدوارم گفت‌وگوهایی که صورت می­گیرد، بتواند بستر این نوع همکاری را در بین رهبران ادیان و آیین­ها فراهم کند که مستقلانه و به عنوان وظیفه‌ای انسانی، دینی و وجدانی، جامعه جهانی را بیرون از منفعت طلبی­‌های اقتصادی و سیاسی، برای رسیدن به این مقصود بسیج کنند.

پیش از این، اولین دور گفت‌وگوی دینی ایران و ژاپن، به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با نودمین سالگرد آغاز روابط رسمی دو کشور ایران و ژاپن در بهمن‌ماه ۱۳۹۷ با عنوان خانواده در اسلام و شینتو با حضور شخصیت‌های علمی دو کشور در شهر مقدس ایسه از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ژاپن برگزار شد.