سید پرویز فتاح روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان رشتخوار افزود: بنیاد مستضعفان از ۲ بخش اقتصادی و محرومیتزدایی تشکیل شده که بحث محرومیتزدایی برعهده بنیاد علوی است.
وی اظهار کرد: بنیاد علوی در بحث جاده سازی و کارخانه سازی تکلیفی ندارد و این بحث به بخش اقتصادی بنیاد مستضعفان مربوط است.
وی تصریح کرد: پروژههای بنیاد علوی کوچک است و برای رفع دیگر نیازهای رشتخوار مثل تکمیل کمبودهای زیرساختی جاده و راه باید در بحث اقتصادی این بنیاد تصمیمگیری شود که انجام همه این امور از توان ما خارج است، اما در حد امکان در تکمیل پروژههای نیمه تمام عمرانی و ورزشی بنیاد مستضعفان مساعدت می کند.
رییس بنیاد مستضعفان بیان کرد: مشارکتهای بنیاد علوی از جنس مشارکتهای مردمی است و در قالب این اقدامات طرف مقابل آورده خود را هزینه کرده و بنیاد علوی هم کمک میکند تا پروژه به نتیجه برسد.
فتاح با بیان اینکه بنیاد علوی در رشتخوار به بحث اشتغالزایی توجه دارد، تا با توانایی خود مردم درآمد آنها افزایش یابد، افزود: در خصوص ارایه تسهیلات و وام اشتغال و قرض الحسنه بنیاد علوی تاکنون اقدامات مثبتی انجام داده است اما باید مردم پای کار بیایند و تسهیلات به افراد دارای شرایط اعطا شود.
وی افزود: وامهای بنیاد علوی قرض الحسنه است و در چند بخش واگذار میشود تا موجب اشتغالزایی شود، بطوریکه اکنون وامها به حوزه های کشاورزی و زعفران و پسته اعطا میشود.
بنیاد مستضعفان در رفع کمبودهای عمرانی رشتخوار یاری کند
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کمبود زیرساخت های عمرانی مثل جاده و آب از مشکلات این شهرستان است که از بنیاد علوی تقاضا داریم در این خصوص هم وارد شده و تا جای امکان در جبران این کمبودها رشتخوار را یاری کند.
حجتالاسلام علیاکبر احمدپور فدکی افزود: ورود بنیاد علوی به شهرستان رشتخوار از برکات بزرگ در این منطقه است و بنیاد مستضعفان که کارش جهادی و عالمانه است، رشتخوار را به عنوان یکی از شهرستانهای مناطق هدف طرح آبادانی و پیشرفت قرار داده است.
احمد پور فدکی بیان کرد: گاهی مردم مطالبات به حقی دارند اما ممکن است مطالبه مردم با بعضی از رستههای بنیاد علوی تطابق نداشته باشد و انتظار ما این است که بنیاد علوی با احصای خواستههای به حق مردم که منطبق با شرایط منطقه است، برنامه ریزی کند.
وی گفت: با توجه به اینکه پسته و زعفران محصولات مهم کشاورزی رشتخوار هستند، باید شرایطی فراهم شود که امکان فرآوری این محصولات در منطقه ایجاد شده تا سود محصولات در اختیار خود مردم قرار گیرد.
خشکسالی مشکلات زیادی را برای کشاورزان در رشتخوار ایجاد کرد
فرماندار رشتخوار هم در این جلسه گفت: شهرستان رشتخوار ۶۵ هزار نفر جمعیت و ۵۸ پارچه آبادی و روستا دارد و از نظر اقتصادی بخشی از قطب زعفران شهرستان تربت حیدریه است که متاسفانه به دلیل خشکسالی سال قبل مشکلات زیادی را برای کشاورزان ایجاد کرد.
حسین باهوش افزود: در حوزه آب و راه کمبودهای زیادی داریم و اکنون مهمترین نیاز شهرستان آب است، چون زیرساخت های آب رشتخوار به ۴۰ سال قبل برمی گردد و بسیار فرسوده است، اگر مشکل آب این شهرستان رفع نشود، در تابستان سال آینده با مشکل کمبود آب مواجه خواهیم بود.
وی اظهار کرد: روند تکمیل جاده رشتخوار-تربت حیدریه که به جاده مرگ معروف است، مورد تاکید قرار دارد، بنابراین از بنیاد مستضعفان تقاضا داریم به اینگونه مشکلات نیز توجه کنند.
مرکز شهرستان ۶۵ هزار نفری رشتخوار شامل ۱۷ هزار و ۵۶۶ خانوار شهری و روستایی، در فاصله ۱۹۹ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.