عبدالرحیم لطفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی خشکسالی، وقوع آتش سوزی و آفات و بیماری را از جمله عوامل اصلی کاهش کیفی عرصه های جنگلی در استان برشمرد.
وی اظهارداشت : برنامه احیای کاهش کیفی جنگل های استان در این سطح هزار هکتاری و حتی بیشتر از آن برای سال وجود دارد که نیازمند تخصیص اعتبار لازم است.
به گفته وی برای اجرای این طرح در سطح هزار هکتار به تخصیص بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است در حالی که اعتبار در نظرگرفته شده سال گذشته برای این اداره کل ۳۰ میلیارد ریال بود.
لطفی افزود : با اعتبار و استفاده از ظرفیت در اختیار اداره کل و مشارکت مردم در قالب های مختلف از جمله راه اندازی پویش ایران سبز، طرح احیای جنگل های استان طبق اولویت پیگیری می شود.
وی از مشارکت مردم در قالب تشکلهای مردم نهاد در احیای جنگلهای استان قدردانی کرد و گفت : مشارکت مردم در کاشت نهال برای احیای ۹۰ هکتار از جنگلهای مخروبه در منطقه دراز نو از توابع شهرستان کردکوی نمونه بارز سال گذشته بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: این اداره کل سال گذشته برنامه احیای جنگل را در سطح هزار هکتار آغاز کرد که ۶۵۰ هکتار آن انجام و بقیه تا پایان سال عملیاتی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد : برای احیای جنگل های گلستان در سال گذشته ۲ میلیون نهال جنگلی در استان تولید شد.
گلستان با افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت عرصه جنگلی بالغ بر ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار داشته که از نوکنده در غرب استان شروع و تا گلیداغ در شرق استان ادامه دارد.
مطابق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از مجموع جنگل های این استان ۲۴۹ هزار و ۳۷۲ هکتار جنگل تجارتی، ۷۵ هزار و ۵۲۷ هکتار دست کاشت، ۷۰ هزار هکتار حفاظتی و حمایتی، ۵۱ هزار و ۲۹۵ هکتار مخروبه و پنج هزار و ۹۹۱ هکتار بیشه زار است.
گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است