آفت و بیماری، بلای جان جنگل‌های گلستان است
بیماری قرنطینه ای زغالی بلندمازو در پارک ملی گلستان

گرگان - ایرنا - مدیرکل پدافند غیرعامل گلستان گفت: آفات و بیماری، بلای جان جنگل‌های گلستان شده که در ۱۰ سال اخیر این موضوع مورد توجه نهادهای ذیربط و فعالان محیط زیست قرار گرفته و بر این اساس اقدامات موثری برای نجات جنگل‌ها در حال انجام است.

به گزارش روز یکشنبه استانداری گلستان، محمد تقی محمدی در نشست تخصصی بیوتروریسم جنگل‌ها با حضور جمعی از صاحبنظران و کارشناسان با هدف بررسی کنترل و احیای کانون‌های بحرانی آفات و بیماری جنگل‌های هیرکانی به ویژه پارک ملی گلستان و منطقه حفاظت جهان‌نما اظهار داشت: احیای بخش های آسیب دیده جنگل ها بسیار با اهمیت است که برای توفیقات بیشتر در این بخش باید از ظرفیت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کرد.

به گزارش ایرنا در سال های اخیر آفت‌هایی پروانه جوانه‌خوار بلوط، پروانه ابریشم‌باف ناجور، پروانه‌های برگ‌خوار خانواده ژئومتریده، بیماری پوسیدگی زغالی بلوط، پروانه دم‌قهوه‌ای، سوسک قهوه‌ای برگ‌خوار توسکا، سوسک آبی برگ‌خوار توسکا، پروانه برگ‌خوار داغداغان، پروانه سفید درختان، زنبور برگ‌خوار آزاد، پروانه‌های چوب‌خوار، کرم سفید ریشه، بیماری فتیله نارنجی، سوسک‌های پوست‌خوار و چوب‌خوار، درختان جنگل های گلستان را مورد حمله قرار داده‌اند .

مدیرکل منابع طبیعی گلستان هم در این نشست اظهار داشت: در سالهای اخیر به علت وقوع تغییرات اقلیمی و رشد آفات و بیمارها شاهد افزایش، خشکیدگی و پژمردگی و خزان زودرس تعداد زیادی از درختان در سطوح وسیع جنگلی از جمله درختان سوزنی ‌برگ و پهن ‌برگ هستیم که این وضع باعث ضعف تدریجی درختان، سرخشکیدگی، حمله و توسعه عوامل ثانویه مانند پوست ‌خواران و چوب‌ خواران می‌شود.

عبدالرحیم لطفی گفت: در ۴۵۲ هزار هکتار از عرصه های جنگلی گلستان طرح های بیماری یابی و مقابله با بیماری و آفات جنگلی در حال اجراست.

 مدیرکل منابع طبیعی گلستان افزود: کانون های بیماری در این عرصه ها شناسایی شده و با اقدامات فیزیکی و بیولوژیکی مبارزه با آنها ادامه دارد.

آفت و بیماری، بلای جان جنگل‌های گلستان است

وی ادامه داد: قرق مناطق آلوده، جلوگیری از رفت و آمد بیش از حد خودرو و انسان، احیا و بازسازی عرصه‌ها با خراش‌دهی، بذرپاشی و کاشت نهال، ایجاد تنوع گونه‌ای و قطع و حذف پایه‌های به شدت آلوده به بیماری و امحای بقایای آنها از جمله روش های مقابله با گسترش بیماری در جنگل های گلستان است.

پیش‌تر وحید خیرآبادی معاون حفاظت محیط زیست گلستان گفته بود: در پارک ملی گلستان و منطقه حفاظت شده جهان‌نما ۱۸ گونه بیماری زا مانند زغالی، فتیله نارنجی، لکه قیری، لکه برگی، سفیدک، پوسیدگی ریشه، ۹ گونه آفت مانند پروانه خالدار، پروانه برگ خوار، پروانه جوانه خوار بلوط، پروانه دم قهوه‌ای، سوسک برگ خوار و شپشک پنبه‌ای و ۲ گونه گیاه نیمه انگلی دارواش و ارس واش شناسایی شد.

پارک ملی گلستان بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین و غنی‌ترین پارک جنگلی ایران است که در شمال ایران و جنوب شرقی دریای خزر قرارگرفته است.

قرار گرفتن در مرز بین دو اقلیم نیمه مرطوب خزری و خشک و نیمه‌خشک ایران تورانی و پستی‌ و بلندی‌های شدید باعث تنوع اقلیمی در این پارک ملی شده که تاثیر زیادی در ایجاد جنگل‌های پهن‌برگ در غرب، جنگل‌های سوزنی‌برگ در ارتفاعات و مراتع و درخت‌زارها در شرق و شمال این زیستگاه دارد.

منطقه حفاظت شده جهان‌نما نیز در جنوب و جنوب شرقی شهرستان‌های گرگان و کردکوی در سلسله جبال البرز واقع‌ شده و حدود ۳۰ هزار هکتار وسعت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha