تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۹

تهران – ایرنا – وقوع جنگ در اوکراین و اعمال تحریم های اخیر کاخ سفید بر بخش فضایی روسیه، امنیت فضا و ایستگاه بین المللی فضایی را که در فاصله ۴۰۰ کیلومتری از زمین قرار دارد، متاثر ساخته و سازمان فضایی آمریکا «ناسا» دراین زمینه ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: اکنون تامین امنیت ایستگاه بین المللی فضایی با اعمال تحریم روسیه  از سوی جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا به علت بروز جنگ در اوکراین ، باعث نگرانی بوده و  « روسکاسموس »، سازمان فضایی فدرال روسیه نسبت به از بین رفتن همکاری دوجانبه دراین ایستگاه هشدار داد.

سی ان ان  گزارش  داد: با اعلام تحریم بایدن علیه روسیه در بخش فضا،  امنیت کنترل ایستگاه بین المللی فضایی به مخاطره افتاد، درحال حاضر ۴ فضانورد آمریکایی ، ۲ فضانورد روس و یک فضانورد آلمانی در ایستگاه بین المللی مسقر و بایکدیگر همکاری دارند.

این رسانه تصویری آمریکایی افزود: اما اندک زمانی پس از  اعلام تحریم ها علیه روسیه در بخش فضایی از سوی جود بایدن رئیس جمهوری آمریکا،  « دیمیتری راگوزین» رئیس آژانس فضایی روسیه هشدار داد اعمال  چنین تحریم هایی  تاثیر بسزایی در از بین بردن   همکاری های  فضایی بخصوص در ایستگاه بین المللی فضایی دارد.

« دیمیتری راگوزین» رئیس آژانس فضایی روسیه
نسبت به از میان رفتن همکاری های فضایی
در ایستگاه بین المللی فضایی هشدار داد

بنابر این گزارش،  ایستگاه بین المللی فضایی که حاصل کار چندین کشور جهان همچون، کانادا، اسپانیا، ژاپن  و دیگر کشورها است،  بطور کل به  دوبخش  اصلی تقسیم  می شود، بخش آمریکایی و بخش روسی که نمی توان این مجموعه  را  بطور فیزیکی از هم جدا کرد.

سی ان ان گزارش داد: دربخش آمریکایی تامین کننده برق و بخش روسی تعادل این ایستگاه را برعهده دارند، موتورهای روسی قدرت نگاه داشتن این ایستگاه دراین مدار و تعادل آنرا  را دارند.

این رسانه تصویری آمریکایی افزود: اکنون همگی در آژانس فضایی آمریکا (ناسا) دراین زمینه نگران بوده و ابراز امیدواری می کنند که این مساله لطمه ای به همکاری در این ایستگاه بین المللی فضایی  نداشته باشد و این ماموریت بتواند به کار خود در فضا ادامه دهد؛ اکنون این رابطه بین روسیه و آمریکا دراین برهه محک زده می شود.

**روسیه  همکاری فضایی  با اروپا در گویان فرانسه را تعلیق کرد

به گزارش ایرنا،  در پی تصویب تحریم های اتحادیه اروپا، روسیه همکاری های فضایی با اروپا در گویان فرانسه را تعلیق کرد.

"دمیتری راگوزین"، رئیس سازمان فضایی روسیه روز شنبه (امروز) اعلام کرد که در پی تصویب تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه، همکاری های این نهاد با اروپا در حوزه پرتاب فضاپیما از گویان فرانسه به حالت تعلیق در می آید.

به گفته این مقام، روسیه کارمندان خود را نیز از این قلمرو فرانسه در آمریکای جنوبی فرا خوانده است.

از انجایی که روسیه یکی از پایه های ثابت فعالیت های فضایی است هرگونه تحریم غرب علیه روسیه تاثیر عمیقی بر  چنین فعالیت های خواهد گذاشت، آمریکا پس از بازنشسته کردن سفینه های رفت و برگشت خود موسوم به شاتل، از اعزام فضانورد به فضا عاجز ماند و تا مدتها به سفاین فضایی سایوز روسیه اتکا داشت اما این وجود هنوز چندان نمی تواند بر شرکت خصوصی «اسپیس ایکس» آمریکایی که چند نوبت محموله باری و دو نوبت فضانورد به این ایستگاه اعزام داشته، اتکای کامل داشته باشد.

هبران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در پی تهاجم روسیه به اوکراین، نشست اضطراری در بروکسل برگزار کردند و بر سر تحریم‌هایی که برای تحمیل «عواقب گسترده و شدید» بر مسکو طراحی شده بود، توافق کردند.

در نتیجه‌گیری نشست اضطراری رهبران اروپایی آمده است: این تحریم‌ها بخش مالی، بخش‌های انرژی و حمل‌ونقل، کالاهای با کاربرد دوگانه و همچنین کنترل صادرات و تأمین مالی صادرات، سیاست روادید، فهرست‌های دیگری از اشخاص روسی را در برمی‌گیرد. روسیه به خاطر این اقدام تجاوزکارانه و تمام ویرانی‌ها و تلفات جانی ناشی از آن، پاسخگوی اعمال خود خواهد بود.

جنگ در اوکراین امروز وارد سومین روز خود شده و همزمان با ادامه آتش جنگ، سیل واکنش های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین المللی علیه روسیه درحال افزایش است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دوشنبه (۲ اسفند) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت می‌شناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.

پوتین بامداد پنجشنبه (۵ اسفند) در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و ساعاتی بعد از آن نیز مسکو اعلام کرد که مراکز نظامی را در اوکراین هدف قرار داده‌ است.

**۱۳۰۲**