به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، حسن خیریانپور در جلسه کارگروه گندم ، آرد و نان استان از تمامی مسوولان ذیربط بویژه فرمانداران خواست تا در آستانه سال جدید و با توجه به ورود انبوه گردشگران و مسافران نوروزی پس از دو سال شرایط کرونایی ، برنامه ریزی برای تامین نان مناسب شهروندان و مسافران را در دستور کار قرار دهند و نظارت ها بر نانوایی ها را هم تشدید کنند.
وی خواستار تدوین برنامه کشیک نانوایی ها در ایام تعطیلات نوروز و نظارت بر رعایت فعالیت این واحدها برای تامین نان مورد نیاز بومیان و مسافران شد و گفت : باید بر ساعت کار نانوایی ها نظارت جدی صورت گرفته ، از تعطیلی خودسرانه ، گرانفروشی به بهانه افزودنی های معمول بدون رضایت مشتری ، کسری وزن چانه خمیر ، تحویل نان بی کیفیت به مشتری ، حضور نداشتن مباشر و سایر موارد تخلفاتی مورد کنترل و بازرسی و برخورد شدید قرار گیرد.
معاون استاندار مازندران در این نشست که فرمانداران استان به صورت ویدیوکنفرانسی حضور داشتند ، با تاکید بر تامین بموقع ارد واحدهای خبازی بویژه در ایام تعطیلات نوروزی ، افزود : پیش بینی ورود مسافران و سکونت احتمالی جمعیت شناور در ایام تعطیلات نوروز لزوم بازنگری و بررسی سهمیه آرد واحدهای خبازی را با هدف تامین و تسهیل دسترسی به نان به عنوان یک ماده غذایی استراتژیک ضروری می کند.
وی تاکید کرد: فرمانداران نسبت به برگزاری جلسه کارگروه آرد و نان در ایام پایانی سال به منظور تبیین سیاست های ویژه تامین و نظارت بر تولید و عرضه نان اقدام کنند.
توزیع بیش از یکهزار تن آرد خانهپز
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران همچنین از توزیع یکهزار و ۲۰ تن آرد خانه پز در روستاهای استان خبر داد و خواستار تحویل بموقع و نظارت بر توزیع عادلانه آن شد.
وی با اظهار این که این میزان آرد خانه پز در ۹۴۳ روستای فاقد نانوایی توزیع می شود تا نان مورد نیاز ۳۶ هزار خانوار را تامین کند، تاکید کرد : لازم است فرمانداران با احصا کد ملی سرپرستان خانوار مشمول دریافت آرد یارانه ای از تحویل بموقع آن به خانواده های مشمول اطمینان حاصل کنند.
خیریانپور نطارت بر رعایت نکات بهداشت فردی و محیطی واحدهای خبازی را هم مورد تاکید قرار داد و خواستار پیگیری جدی تر نوسازی و بهسازی واحدهای سنتی شد.
معاون استاندار مازندران همچنین در این نشست ضمن تاکید بر اهتمام شعب بانک سپه در استان نسبت به تسریع در پرداخت تسهیلات نوسازی؛ بهسازی و سرمایه در گردش واحدهای خبازی خواستار توجه و پیگیری فرمانداران برای جذب سهمیه های ابلاغی به شهرستان ها با هدف انتفاع خبازان از بسته های حمایتی دولت شد .
طبق آمارهای رسمی بیش از پنج هزار نانوایی در مازندران فعال است و سالانه بیش از ۳۶۰ هزار تن آرد یارانه ای بین آنها توزیع می شود.
همچنین طبق همین آمارها ۲ هزار و ۳۶۰ واحد خبازی مازندران دریافت کننده آرد یارانه ای نوع یک و ۵۶۲ واحد دریافت کننده آرد یارانه ای نوع ۲ هستند و بقیه هم به صورت آزادپز فعالیت دارند.
با وجود این که برنج ماده اصلی غذایی مردم مازندران را تشکیل می دهد ولی سرانه مصرف آرد در این استان به خاطر گردشگرپذیری بیشتر از میانگین کشوری است. در حالی که میانگین مصرف آرد در کشور هفت کیلوگرم برآورد شده ، در مازندران بیشتر از ۱۰ کیلوگرم است.