محمد شعاعی روز شنبه به مناسبت هفته منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: حفظ منابع طبیعی که منافع آن برای عموم جامعه است وظیفه همگانی به شمار میآید و این مسئولیت در استان قم به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و خطر گسترش عرصههای بیابانی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی در ادامه با اشاره به برنامههای این اداره کل برای هفته منابع طبیعی، افزود: نصب تابلوهای تبلیغاتی در مسیرهای ارتباطی استان، آماده سازی و پخش تولیدهای فرهنگی و چند رسانهای، سفر مسئولان منابع طبیعی کشور به قم، برگزاری میز خدمت، غرس نهال، پرداختن به موضوع منابع طبیعی در شبکه استانی نور، رژه خودرویی یگان حفظت منابع طبیعی قم، کاشت درخت به یاد شهیدان و بازدید مسئولان استان از سازههای آبخیزداری استان از جمله برنامههای تدارک دیده شده به همین مناسبت است.
وی تاکید کرد: نیازمند فرهنگسازی گسترده در موضوع لزوم حفظ و احیای منابع طبیعی قم در میان اقشار مختلف با همکاری اصحاب رسانه هستیم و در همین ارتباط از توان تشکلهای مردم نهاد نیز در کنار همکاری با سایر دستگاههای دولتی به منظور همافزایی در عرصه حراست از طبیعت استان، استفاده خواهیم کرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی قم نیز در این جلسه گفت: ۴۲۰ هزار هکتار از سطح استان در معرض بیابان شدن است و چهار کانون بحرانی شامل حسین آباد میشت مست، منطقه مسیله، اطراف شهر قم و کوه نمک در این ارتباط نیازمند توجه جدی است.
مرتضی داودی ادامه داد: از جمله اقدامهای مهم اداره کل منابع طبیعی استان طی سالهای اخیر علاوه بر نهالکاری و مقابله با بیابانزایی، اجرای عملیات احیای پوشش گیاهی در مناطق هدفگذاری شدهاست که در قالبهای مختلف همچون حفاظت و نگهدای از جنگلهای دستکاشت استان انجام میشود.
وی افزود: برای نگهداری هرچه بهتر از منابع طبیعی در قم همچون جنگلهای دستکاشت، حفظ و گسترش این عرصهها را در قالب همکاری مشترک با سایر مجموعهها و استفاده از ظرفیت جوامع محلی، دنبال میکنیم که تا کنون نتایج خوبی برای بهبود شرایط حراست از عرصههای طبیعی استان داشتهاست.
وی بیان داشت: ۳۵ هزار هکتار از مساحت استان قم را عرصههای جنگلی تشکیل دادهاست که اقدامهای لازم برای حفظ و گسترش این عرصهها با استفاده از منابع ملی و استانی و همکاری تشکلهای مردم نهاد در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی قم نیز در این جلسه گفت: طرحهای اجرا شده در زمینه آبخیزداری در قم نقش مهمی برای کنترل سیلاب و حفاظت از خاک و کنترل رسوب در استان داشته و موجب استفاده بهینه از روانآبها شدهاست.
هادی دهقانی افزود: اعتبارات تخصیص یافته به اجرای طرحهای آبخیزداری در قم تنها از محل صندوق توسعه ملی طی سالهای ۹۷ تا ۹۹ مبلغ ۳۷۰ میلیارد ریال بودهاست که تخصیص آن توانست گام مهمی برای کنترل سیلابها در سطح استان باشد.
ابوالفضل ترکمن، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی قم در این جلسه گفت: در زمینه مسائل مرتبط با حفاظت از منابع طبیعی و اراضی همچون تعیین تکلیف اراضی اختلافی، موضوع کمربند حفاظتی و نظارت بر عرصههای تخریب شده در اثر برداشت مواد معدنی، اقدامهای لازم توسط این اداره کل انجام میشود.
گفتنی است از پانزدهم تا بیست و یکم اسفندماه با شعار ایران سرسبز - ایران قوی، همه با هم جهاد برای حفظ و احیای منابع طبیعی به عنوان هفته منابع طبیعی نامگذاری شدهاست.