به گزارش ایرنا، خودروها پشت سرهم ایستاده و هرازگاهی چندمتری جلو می روند اما دوباره می ایستند، رانندگان برخی از خودروها غرغرکنان و مسافران خودروهای نقلیه عمومی نیز عصبانی از ترافیک و این شرایط، بوق ممتد و صدای ترمز خودروها به گوش می رسد ولی این صداهای ناهنجار باعث نمی شود خودروها سریع تر حرکت کنند.
من که در حال رفتن به سالن ورزشی دانشگاه آزاد بودم خیابان "سرداران" را برای مسیرم انتخاب کرده ام آنچه که هنگام رسیدن به این خیابان قابل مشاهده بود ترافیک شدید و انبوهی از خودروهایی بود که به کندی در حال رفت و آمد بودند؛ این ذهنیت برایم ایجاد شد که شاید تصادفی روی داده است.
پس از دقایقی معطلی در طول این خیابان پر از ترافیک به نقاط اصلی خیابان که رسیدم متوجه خودروهای زیادی شدم که به صورت دوبله در خیابان و پیادهروها پارک شده بود و هر چند قدم هم فرد و یا افرادی در کنار خودروها ایستاده بودند.
برای کنکاش در این مورد فردای آن روز با پای پیاده عازم این خیابان شدم تا با تامل بیشتری وضعیت پیش آمده در این مکان را بررسی کنم، با ورودم به این خیابان بازهم انبوهی از خودروها را مشاهده کردم که در ۲ طرف خیابان و به صورت دوبله و سوبله در مقابل نمایشگاه های خودرو به صورت چند لایه پارک شده و موجب مسدودشدن خیابان و پیادهروها شده بودند.
از طریق پیادهرو شروع به حرکت کردم ولی هنوز چند قدمی برنداشته بودم که خودروهایی که در پیادهروها و معابر پارک شده بود مانع حرکتم شد و من مجبور شدم برای تردد و ادامه راه وارد خیابان شوم، پس از چند متر حرکت این بار شمار زیادی از خودروهایی که در راهبندان ناشی از پارک خودروهای متعلق به این نمایشگاه ها متوقف شده بودند حرکتم را متوقف کرد، خواستم دوباره به پیاده رو بازگردم ولی پیادهرو نیز با خودروها اشغال شده بود.
مسیرم را تا انتهای این خیابان از میان خودروهای پارک شده و متوقف به دلیل راه بندان ادامه دادم و متوجه شدم این خیابان که زمانی به عنوان یک راه میانبر و خلوت مورد استفاده رانندگان قرار می گرفت هم اکنون به مرکز نمایشگاه داران خودروی مهاباد تبدیل شود به طوری که شمار زیادی نمایشگاه چسبیده بهم در حالی که در جلوی آنها چه در پیادهرو و چه در خیابان چندین ردیف خودرو صف کشیده بودند به چشم می خورد.
برخی صاحبان نمایشگاههای خودرو در مهاباد با پارک غیراصولی خودروها در پیادهرو و خیابان مقابل نمایشگاه ها علاوه بر ایجاد سد معبر و ترافیک و کندی عبور و مرور در این مناطق نمای خیابانها را نیز نامناسب کرده و اسباب آزار شهروندان را فراهم کرده است.
سهولت در رفت و آمد از ابتدایی ترین حقوق شهروندان است که مدت هاست این حق در پیاده روهای شهری در مهاباد از سوی نمایشگاه داران خودرو پایمال و باعث شده که کارکرد اصلی پیاده روها تبدیل به محلی برای کاسبی افراد فرصت طلب شود.
گویا زور نمایشگاه داران خودرو که بیشتر آنها نیز فاقد مجوز فعالیت هستند قدرتمندتر از دستگاه های اجرایی شده و قانون نیز فعلا در برخورد با این گونه مشاغل که در روز روشن حقوق مردم را ضایع کرده اند کاری از دستش برنمی آید.
پارک خودرو نمایشگاه داران موجب سد معبر و مانع تردد مردم شده است
برای خرید نان به یک واحد نانوایی در این خیابان مراجعه کردم یکی از مشتریان این نانوایی که منزلش هم در همین خیابان قرار داشت گفت: تا چند سال پیش نمایشگاهی در این خیابان وجود نداشت ولی در عرض چند سال گذشته با دایر شدن نخستین نمایشگاه در این خیابان به تدریج شمار آنها زیادتر شد به طوری که هم اکنون تردد در این خیابان در اغلب ساعات روز به دلیل مزاحمت خودروهای این نمایشگاه ها دشوار شده است.
وی که خود را صلاح اسماعیل پور معرفی کرد افزود: علاوه بر اشغال خیابان و پیادهروها، اغلب دلالان جلوی این نمایشگاهها حضور دارند و این موضوع حتی رفتوآمد زن و بچه مردم را در پیادهروها سخت کرده است.
وی اضافه کرد: چندین بار با نوشتن نامه از سوی ساکنان این منطقه این مشکل را به اطلاع شهرداری و فرمانداری رساندهاند ولی تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
روز بعد و برای بررسی این مشکل در دیگر خیابان های شهر مهاباد به همراه یکی از خبرنگاران به خیابان "استاد محمد قاضی" که مشابه خیابان سرداران بوده و به مرکز بنگاه های فروش ماشین و نمایشگاه های اتومبیل معروفیت دارد به صورت نامحسوس و به عنوان یک خریدار خودرو مراجعه کردیم.
از ابتدای این خیابان نمایشگاه های خودرو یکی پس از دیگری مشاهده شد که انبوهی از خودروهای رنگارنگ که به صورت دوبله نه تنها در خیابان بلکه در پیادهروها در حالی که دلالان در اطراف این خودروها در حال معامله بودند را میتوانستی مشاهده کنید.
وجود نمایشگاه های خودرو و استقرار خودروها در پیاده رو باعث شده است رهگذران نتوانند به راحتی از پیاده رو استفاده کنند و پس از طی مسافتی به ناچار از خیابان تردد و رفت و آمد کنند.
نمایشگاه داران خودرو حاضر به رفتن به شهرک صنفی نیستند
به عنوان مشتری به یکی از این نمایشگاه ها مراجعه و پس از قیمت کردن چند خودرو از صاحب نمایشگاه این پرسش را مطرح کردیم که آیا پلیس راهنمایی و رانندگی خودروهای پارک شده شما را در پیاده روها جریمه نمی کند؟ که در جواب گفت که چند باری تذکر و جریمه کرده اند ولی با توجه به اینکه میزان جریمه ها پایین است ما هم قضیه را زیاد جدی نمی گیریم!!
رضا کریمی اقدم گفت: چون فضای نمایشگاه ها گنجایش بیشتر از چند خودرو را ندارد به همین دلیل فروشندگان و معامله گرها مجبور به پارک خودرو در حاشیه خیابان و یا پیاده رو می شوند.
از وی پرسیدیم که چرا نمایشگاهش را به شهرک صنفی کاوه که برای نمایشگاه داران خودرو در نظر گرفته اند انتقال نمی دهد که در جواب گفت: بیشتر مردم این خیابان را برای خرید و فروش خودرو انتخاب می کنند و معلوم نیست اگر از این خیابان به مکان دیگری انتقال پیدا کند، وضعیت خرید و فروش صاحبان این صنف چگونه باشد.
وی ادامه داد: من به شرطی به این شهرک صنفی می روم که همه نمایشگاه ها انتقال پیدا کنند، انتقال چند نمایشگاه به آنجا و تداوم فعالیت نمایشگاه های دیگر در داخل شهر موجب اجحاف حق کسانی می شود که به شهرک صنفی رفته اند.
این نمایشگاه دار خودرو اضافه کرد: چند نمایشگاهی هم که سال گذشته به این مکان انتقال یافته بودند امسال دوباره به مکان قبلی خود در همین خیابان بازگشته اند.
پس از خارج شدن از این نمایشگاه به مردی برخورد کردیم که در مقابل منزلش برروی یک صندلی برزنتی نشسته بود و در حال خوردن چایی بود، از وی در مورد مزاحمت نمایشگاه های خودرو سووال کردیم .
برخورد جدی و قاطعی از سوی مسوولان با نمایشگاههای متخلف وجود ندارد
وی که خود را کاک رحمان معرفی کرد گفت: نه تنها وی بلکه بسیاری از ساکنان این منطقه که دارای منزل مسکونی هستند با نمایشگاههای خودرو بسیار مشکل داریم زیرا خودروهای خود را جلو منازل و پارکینگ آنها قرار داده و مانع از رفت و آمد ساکنان می شوند.
این شهروند افزود: تاکنون چندین بار با دلالان خودرو درگیر شده اند و متاسفانه آنها طلبکارانه برخورد کرده و ناسزا هم میگویند و ما هم بهناچار مجبور میشویم چیزی نگوییم و عبور کنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخوردی از سوی مسوولان با نمایشگاه داران متخلف وجود ندارد اضافه کرد: ما نباید با نمایشگاهداران و یا صاحب خودروهایی که در مقابل منازل مسکونی و یا پیادهروها پارک می کنند درگیر شویم زیرا سال قبل درگیری و کتک کاری یکی از دلالان با ساکنان این محله به دادگاه و پرداخت دیه کشیده شد.
این شهروند مهابادی معتقد است: گسترده بودن نمایشگاهها در این شهر سبب نوعی بینظمی شده است و تنها راهکار رفع این مشکل تجمیع این نمایشگاهها است که مسوولان باید به آن توجه ویژهای داشته باشند.
شرایط مشابه خیابان های "سرداران" و "استاد محمد قاضی" در چندین خیابان دیگر مهاباد نیز وجود دارد که یکی از این مکان ها که پارک خودروهای این نمایشگاه ها در خیابان و پیاده روها به چشم آمده و موجب نارضایتی مردم شده است خیابان "پیام نور" است.
در این خیابان صاحبان نمایشگاه های خودرو برای به اصطلاح کار و درآمدشان و با ابتکارات شخصی خود تمامی انواع اتومبیل های ریز و درشت خود را از درون نمایشگاه هایشان بیرون کشیده و با انتقال آنها به خیابان اصلی، پیاده رو و حتی کوچه های مجاور سعی در فروش آن دارند.
با توجه به اینکه این خیابان عرض بیشتری دارد نمایشگاه داران تعداد بیشتری خودرو را به صورت چند ردیف در آن پارک کرده اند؛ با وجود عریض بودن این خیابان ولی پارک تعداد زیادی خودرو در آن در بسیاری از ساعات روز از جمله عصرها موجب بروز ترافیک و کندی عبو و مرور خودروها در این خیابان که راه دسترسی به ۲ محله پرجمعیت این شهر از جمله "بهارستان" و "کوی زیبا" محسوب می شود شده است.
فضای پیادهروها به طور کامل به اشغال نمایشگاه های خودرو درآمده است
ماریا محمدی از ساکنان این خیابان می گوید: به دلیل پارک خودروها در مقابل نمایشگاه ها، علاوه بر اینکه جایی برای تردد خودروهای عبوری باقی نمی ماند بلکه عابران نیز نمی توانند از فضای پیاده روها به دلیل سد معبر کامل آن از سوی خودروهای پارک شده مقابل نمایشگاه ها استفاده کنند.
وی ادامه داد: در بسیاری اوقات به دلیل تجمع آقایان خریدار و فروشنده در پیاده روها امکان تردد از طریق آن وجود نداشته و وی ترجیح می دهد به جای پیاده رفتن از تاکسی استفاده کند.
وی با تاکید بر انتقال یافتن این نمایشگاه ها به مکان دیگری از سوی مسوولان گفت: این مشکل را چند بار به پلیس راهور اطلاع داده اند هرچند که برای ساعاتی با حضور خودرو پلیس خلوت شده ولی پس از آن دوباره به حالت قبلی درآمده است از اینرو مسوولان برای حل این مشکل باید تصمیم جدی بگیرند تا شهروندان این محله به آسایش و آرامش بیشتری دست یابند.
وجود نمایشگاههای مزاحم خودرو در سطح شهر مهاباد معضلی است که قدمت چند ده ساله دارد ولی با وجود برخوردها و تصمیمات مقطعی ولی ابتر، این معضل همچنان به قوت خود باقی مانده و سال به سال نیز در حال افزایش است.
شهروندان از بی تفاوتی مسوولان در رفع مشکلات نمایشگاه های خودرو متعجب هستند
یکی از شهروندان مهابادی ساکن در کوی زیبا می گوید: هر روز بر شمار نمایشگاه های خودرو که مانند قارچ در گوشه و کنار این شهر سربر می آورند و مشکلات خاص خود را به همراه دارند افزوده می شود ولی واقعا جای تعجب دارد که چرا مسوولان نسبت به رفع این معضل اجتماعی که موجب نارضایتی جمع کثیری از شهروندان شده سازوکاری نداشته و همچنان بی تفاوت اقدامی عملی در این راستا انجام نمی دهند.
کریم اقبالی افزود: هر روز برای رفت و آمد به محل کارش مجبور است از طریق خیابان پیام نور تردد کند و بخوبی می تواند مشاهده کند که هر روز بر تعداد نمایشگاه های خودرو در این خیابان افزوده شده و در نتیجه موجب افرایش ترافیک و ایجاد مزاحمت برای شهروندان شده است.
وی افزود: طی این چند سال دریغ از یکبار برخورد مسوولان با متصدیان متخلف این نمایشگاه ها ؛ آیا مسوولان شهری این مشکلات را نمی بینند و اگر می بینند چرا از کنار آنها به سادگی رد می شوند، مگر آنان در این شهر زندگی نمی کنند.
وی گفت: این نمایشگاه ها نه تنها عرض پیاده روها بلکه بخش عمده ای از ۲ طرف خیابان و حتی کوچه های اطراف را نیز بدون هیچ نگرانی از برخورد با آنها به تصرف خود درآورده اند و هر روز نیز بر میزان مزاحمت آنها افزوده می شود.
این شهروند افزود: به دلیل سد معبر و اشغال فضای پیاده روها مردم مجبور می شوند برای رفت و آمد از داخل خیابان عبور کنند که این امر نیز به دلیل آنکه در کنار خیابان نیز به صورت دوبله و حتی سوبله خودروهای زیادی پارک شده است خطرات زیادی را به همراه دارد که اگر تاکنون اتفاق ناخوشایند و تلخی روی نداده است ولی هر آن باید منتظر بروز آن بود.
وی اضافه کرد: ماموران پلیس باید با هرگونه توقف خودرو در مقابل نمایشگاهها که سبب مسدود شدن خیابان یا کند شدن رفت و آمد سایر خودروها و حتی آمد و شد شهروندان میشود، برخورد کنند.
بیشتر نمایشگاه های خودرو در مهاباد فاقد پروانه هستند
رییس اتاق اصناف مهاباد می گوید: نمایشگاه های خودرو متاسفانه در تعدادی از خیابان های اصلی شهر مشکلات زیادی را برای رهگذران و خودروها به ویژه در حوزه ترافیک بوجود آورده اند که این امر موجب اعتراض و گلایه فراوان شهروندان شده است.
سلیمان سلطانی افزود: شمار زیادی از این نمایشگاه ها که شاید به جرات می توان گفت حدود سه چهارم آنها را شامل می شود متاسفانه حتی فاقد پروانه کسب هستند که باید طبق قانون پلمب شده و از فعالیت آنها جلوگیری کرد.
وی گفت: پیش بینی شده است با مشارکت اماکن این شهرستان و در اقدامی ضربتی تمامی نمایشگاه های خودروی فاقد پروانه در این شهر قبل از پایان سال جاری پلمب و از فعالیت آنها جلوگیری شود.
سلطانی اضافه کرد: برای ساماندهی نمایشگاه های خودرو در این شهر و انتقال آنها به شهرک صنفی کاوه تاکنون ۳۲ واحد به نمایشگاه داران واگذار شده است که متاسفانه تنها ۹ واحد آن دایر و بقیه حاضر به انتقال واحد خود به این شهرک نیستند.
رییس اتاق اصناف مهاباد اضافه کرد: اخیرا در جلسه کمیته ساماندهی شهرک صنفی کاوه که به منظور انتقال واحدهای مزاحم به این شهرک صنفی برگزار شد تصمیم گرفته شد تا ۸۷ قطعه دیگر از واحدهای این شهرک به متقاضیان واگذار شود که اولویت نخست با نمایشگاه داران خودرو است.
وی ادامه داد: علاوه بر این ۹۰ قطعه دیگر از این شهرک نیز پیش بینی شده است پس از احداث توسط شهرداری مهاباد در اختیار صاحبان صنوف مزاحم از جمله نمایشگاه داران خودرو قرار گیرد.
طبق تبصره ۶ ماده ۱۰۱ ، «معابر و شوارع عمومی که در اثر تفکیک اراضی احداث میشود، متعلق به شهرداری است و شهرداری در قبال آن به هیچ عنوان، وجهی به صاحب آن پرداخت نخواهد کرد شهرداری موظف است از معابر به عنوان ملک عمومی حفاظت کند و آن را برای استفاده عموم آماده نگه دارد و از تجاوز به میدان ها، پارک ها و باغ های عمومی که حق طبیعی هر شهروندی هستند جلوگیری کند.»
مطابق تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداریها نیز «اراضی کوچههای عمومی و میدانها و پیادهروها و خیابانها و به طورکلی معابر و مسیر رودخانهها و نهرها و مجاری فاضلاب شهرها و باغهای عمومی و گورستانهای عمومی و درختهای معابر عمومی واقع در محدوده هر شهر که مورد استفاده عموم است، ملک عمومی محسوب میشود و در مالکیت شهرداری است».
پس بر اساس تعاریف و مواد قانونی ذکر شده، شهرداریها موظف هستند از معابر به عنوان یک ملک عمومی حفاظت کنند و همواره آن را برای استفاده عموم آماده نگه دارند و از تجاوز اشخاص به آنها جلوگیری کنند؛ این در حالی است که استفاده از این مکان ها حق طبیعی مردم به شمار میرود و هیچ کس چه حقوقی و حقیقی نمیتوانند مانع این استفاده مشروع مردم از این مکان ها شوند و این مهم هم در اصل ۴۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است که «هیچکس نمیتواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد».
طبق قوانین شهرداریها به هیچ واحد صنفی مجوز اشغال سطوح معابر داده نشده است و بر این اساس هیچ یک از کسبه و واحدهای صنفی دارای مجوز و فاقد مجوز اجازه ندارند از پیاده رو برای گذاشتن اجناس و کالا و حتی خودرو استفاده کنند.
فعالیت نمایشگاه های خودرو موجب ایجاد گره های ترافیکی در خیابان ها شده است
شهردار مهاباد نیز با تایید معضلات ناشی از فعالیت نمایشگاه های خودرو در برخی از خیابان های پر رفت و آمد شهر گفت: فعالیت این نمایشگاه ها علاوه بر اینکه موجب ایجاد مزاحمت برای رفت و آمد رهگذران به ویژه بانوان از پیاده روها شده است بلکه موجب ایجاد گره های ترافیکی در خیابان های اصلی شهر نیز شده که این امور موجب اعتراض شهروندان شده است.
بابک رستم پور افزود: متاسفانه علاوه بر ایجاد مزاحمت های مختلف از سوی نمایشگاه های خودرو ، پارک خودرو در پیاده روها و استفاده از این فضا برای خرید و فروش خودرو موجب تخریب آن شده و هرساله هزینه های زیادی را به شهرداری تحمیل می کند.
وی با بیان اینکه طبق قانون «وجود هر صنف در داخل شهر که مزاحمت هایی را برای شهروندان پدید آورد شامل بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها می شود» اظهار داشت: در تفسیر حقوقی این بند از قانون شهرداری آمده است که اصولا فلسفه وضع بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری، حمایت معنوی از مسکن و محل سکونت و حفظ آرامش ساکنان است و منظور قانون گذار از مزاحمت برای ساکنان، این است که مزاحمت مستقیما و در محیط شغلی برای مردم ایجاد شود و یا غیرمستقیم از طریق سروصدا یا تشکیل صف در بیرون محیط کار یا عبور و مرور مداوم وسیله نقلیه ایجاد شود.
رستم پور اضافه کرد: با توجه به اینکه برخورد با نمایشگاه های خودرو متخلف در حیطه وظایف قانونی شهرداری نیست و سازو کاری نیز برای تعریف نشده است ولی شهرداری از آمادگی کامل برای همکاری با پلیس راهنمایی و رانندگی با در اختیار قرار دادن خودروبرها برای انتقال خودروهای متخلف از مقابل نمایشگاه ها برخوردارست.
شهردار مهاباد با بیان اینکه این نمایشگاه ها به عنوان مشاغل مزاحم باید به خارج از شهر و شهرک صنفی انتقال پیدا کند افزود: شهرداری پیش بیبنی کرده است تا با احداث ۸۷ قطعه از زمین های شهرک صنفی کاوه این واحدها را در اسرع وقت در اختیار نمایشگاه داران خودرو قرار دهد.
وی گفت: تا زمان انتقال این نمایشگاه ها به این شهرک باید کمیسیونی در این شهر تشکیل شود تا برخورد با نمایشگاه های مزاحم که اکثر قریب به اتفاق آنها فاقد پروانه کسب نیز هستند تعیین تکلیف شود.
توسعه شهرنشینی و افزایش تعداد وسایل نقلیه باعث افزایش تخلفات نیز شده است به طوری که هم اکنون به بحرانی برای توسعه اجتماعی و سلامت عمومی جامعه تبدیل شده است؛ امروزه مبارزه با پدیده های اجتماعی از جمله تخلفات رانندگی نیاز به بهره گیری از ابزارهای نوین ارتباطی و ایجاد فرایند فرهنگ سازی در میان جوامع بشری دارد و تنها برخورد قهرآمیز و جریمه نمی تواند در این میان کارگشا باشد.
در برخورد با این پدیده اجتماعی نیز می توان اصلاح الگوی رفتاری شهروندان را در دستور کار خود قرار داد؛ همیشه بهترین راه مبارزه با یک معضل اجتماعی پیشگیری از ظهور آن است از اینرو باید این سووال را نیز مطرح کرد که مسوولان برای این معضل اجتماعی چه اقدام پیشگیرانه و یا سیاست کیفری را در این سال ها در نظر گرفته اند.
عزم راسخی از سوی مسوولان برای انتقال نمایشگاه داران خودرو به شهرک صنفی وجود ندارد
مسوول شهرک صنفی کاوه مهاباد می گوید: این شهرک صنفی در سال ۱۳۸۲ در ۲۴ هکتار با هدف انتقال مشاغل مزاحم این شهر راه اندازی شد که از این میزان هم اکنون ۱۰ هکتار آن عملیاتی و برای استقرار مشاغل مختلف آماده شده و شماری از مشاغل نیز به این مکان انتقال یافته اند.
جعفر وهاب پور افزود: در این شهرک هم اکنون برای ۲۰۰ واحد مکان یابی شده که ۸۰ درصد آن نیز احداث شده و بخشی از آن واگذار و بخشی هم در حال واگذاری است که از این تعداد ۵۰ واحد به نمایشگاه داران خودرو اختصاص و حتی واگذار شده است که تنها هشت یا ۹ واحد در آن استقرار یافته اند.
وی با بیان اینکه مجوز احداث ۸۷ واحد دیگر نیز اخذ شده است که پس از احداث بخش عمده ای از آن به نمایشگاه داران خودرو اختصاص خواهد یافت گفت: متاسفانه نه از سوی مسوولان و نه از سوی نمایشگاه داران تمایل و عزم راسخی برای انتقال این صنف به این شهرک وجود ندارد از اینرو این انتقال بسیار کند در حال انجام است .
وهاب پور گفت: جلسات زیادی برای این انتقال تاکنون تشکیل شده است ولی همه مصوبات تنها در حد مصوبه برروی کاغذ باقی مانده و تاکنون اجرا نشده است.
جریمه تنها راهکار حل مشکل سد معبر نمایشگاه های خودرو نیست
رییس اداره راهنمایی و رانندگی مهاباد نیز وجود خودروهای به نمایش گذاشته شده توسط صاحبان نمایشگاه ها در خیابان ها و پیاده روها را به عنوان یک معضل مهم ترافیکی در این شهر عنوان کرد و گفت: حضور خودروهای متعلق به این نمایشگاه ها موجب بروز گره های ترافیکی و کند شدن عبور و مرور در پاره ای از خیابان های این شهر شده است.
سرهنگ حاتم ابراهیمی با بیان اینکه تمامی تلاش کارکنان راهنمایی و رانندگی آن است که به هر نحو ممکن و با اعمال قانون موضوع ترافیک ایجاد شده توسط این نمایشگاه ها را حتی با جریمه مرتفع سازند گفت: تجربه نشان داده است که تنها اعمال قانون آنهم با میزان جرایم پایینی که قانون در نظر گرفته است راهکار موثری برای حل مشکلات نمایشگاه ها نیست زیرا برخی اوقات پیش آمده برخی خودروهای پارک شده در مقابل نمایشگاه ها چندین بار جریمه شده ولی همچنان به تخلف خود ادامه داده است.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون، تمامی نمایشگاه های خودرو باید خودروهای خود را برای فروش در پارکینگ ها نگهداری کنند و حق خروج از این محدوده را ندارند، افزود: در غیر این صورت ضمن تذکر به متخلفان نسبت به اعمال قانون و تعیین جرایم مشخص شده اقدام می کنیم.
سرهنگ ابراهیمی با بیان اینکه در سال گذشته در شورای ترافیک این شهرستان مصوب شد که استعلام هایی که برای صدور پروانه کسب از پلیس راهور انجام می گیرد منوط به حضور این نمایشگاه ها در شهرک صنفی باشد افزود: پیش بینی شده بود از این تصمیم به عنوان اهرمی برای سوق دادن این نمایشگاه داران به این شهرک و خروج از شهر استفاده شود ولی متاسفانه موثر واقع نشده و بسیاری از نمایشگاه های خودرو حتی بدون داشتن پروانه کسب در حال فعالیت هستند.
وی با تاکید بر انتقال نمایشگاه های خودرو به شهرک صنفی ادامه داد: تا زمانیکه ادارات مربوطه نسبت به اعمال قانون و پلمب کردن نمایشگاه های بدون پروانه کسب اقدام نکنند حضور این نمایشگاه ها همچنان در شهر تداوم یافته و مشکلات آنها به قوت خود باقی خواهد ماند.
رییس اداره راهنمایی و رانندگی مهاباد تاکید کرد: در کنار استفاده از خودروبرها در سطح شهر که موجب کاهش ترافیک شده است باید پلیس سد معبر نیز در شهرداری مهاباد راه اندازی و با سازوکارهایی که قانون برای آنها در نظر گرفته است با تذکر به نمایشگاه های مزاحم ، در کنار آن اعمال جرایم رانندگی در صورت نیاز این واحدهای متخلف را به دادستانی معرفی کند.
وی تاکید کرد: براساس قانون، ۱۷ دستگاه در حوزه ترافیک شهری دخیل است که متاسفانه عموم مردم و مسوولان تنها راهنمایی و رانندگی را دخیل در این امر دانسته و از آن انتظار رفع مشکلات ترافیکی را دارند.
فضای کافی برای انتقال نمایشگاه های خودرو در شهرک صنفی وجود ندارد
رییس اتحادیه بنگاه داران خودرو و املاک مهاباد معتقد است: تا زمانی که فضای کافی برای استقرار نمایشگاه های خودرو در شهرک صنفی کاوه این شهر برای این صنف فراهم نشود نباید امید به انتقال آنها و در نتیجه رفع مشکلات ناشی از حضورشان در شهر فراهم شود.
محمد گلاوی افزود: بیش از ۲۰۰ نمایشگاه خودرو در این شهر وجود دارد که از این تعداد تنها ۹۰ نمایشگاه دارای پروانه کسب بوده و صدور پروانه را این اتحادیه منوط به انتقال نمایشگاه داران به شهرک صنفی کاوه کرده است.
وی اضافه کرد: تاکنون ۳۲ واحد از قطعه های موجود در شهرک صنفی به نمایشگاه داران اختصاص یافته است که همگی آنها واگذار شده و در مقطعی نیز همه این تعداد نمایشگاه در آنجا مستقر شده بودند ولی به مرور زمان به بهانه اینکه بازار خوبی در آنجا ندارند به تدریج دوباره به داخل شهر بازگشتند.
گلاوی افزود: یکی از شروط صاحبان این نمایشگاه ها اینست که همه آنها حداقل آنهایی که دارای پروانه کسب هستند باید به شهرک صنفی انتقال پیدا کنند و انتقال تنها چند باب از آنها به این مکان موجب پایمال شدن حقوقشان می گردد.
وی با تایید مزاحمت های وجود این نمایشگاه ها به ویژه در مورد ایجاد ترافیک در سطح شهر به ویژه در سه خیابان سرداران ، استاد قاضی و پیام نور گفت: مسوولان باید برای حل واقعی این معضل تلاش کنند فضای کافی برای انتقال حداقل نمایشگاه های دارای پروانه را در شهرک صنفی فراهم سازند.
رییس اتحادیه بنگاه داران خودرو و املاک مهاباد افزود: برای حل این معضل نمی توان تنها چکشی برخورد کرد بلکه باید با ارایه راه حلی منطقی امکان حل آن را فراهم ساخت چون این واحدهای نمایشگاهی محل کسب شمار زیادی از شهروندان نیز به شمار می رود.
انتقال بنگاه ها و نمایشگاه های خرید و فروش خودرو به مکانی مناسب در بیرون از شهر، یکی از امور بر زمین مانده در مهاباد به شمار می رود که هم اکنون با توجه به مشکلات عدیده ای که بوجود آورده به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است که آسایش مردم را در زیر چرخ خود قرار داده است.
شهرستان مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است و با ۲۴۵ هزار نفر جمعیت به گفته مسوولان به ازای هر سه نفر یک دستگاه خودرو در آن وجود دارد.