تهران- ایرنا- یک سخنگوی کاخ سفید روز شنبه (به وقت محلی) اعلام کرد که آمریکا در حال همکاری با لهستان است تا این کشور بتواند به اوکراین جنگنده ارسال و ایالات متحده جای خالی این جنگنده‌ها را در ناوگان هوایی ورشو پر کند.

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از "سی ان ان"، این مقام کاخ سفید گفت: به عنوان بخشی از گفت وگوها با ورشو، آمریکا در حال بررسی توانایی‌هایی است که در صورت تصمیم لهستان برای ارائه جنگنده به اوکراین می‌تواند از طریق آن جای خالی این جنگنده‌ها را در ناوگان هوایی ورشو پر کند.

این مقام آمریکایی مدعی شد که ارسال جنگنده به اوکرین تصمیم مستقل هر کشور است و باید چندین مساله لجستیک از جمله چگونگی انتقال این جنگنده‌ها به اوکراین بررسی شوند. 

این درحالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در تماس ویدئویی با قانونگذاران آمریکایی، از واشنگتن برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین کمک خواست.

زلنسکی از سناتورهای آمریکایی همچنین خواست تا تحریم‌های بیشتری علیه روسیه از جمله در زمینه انرژی وضع کنند و کمک نظامی بیشتر به نیروهای اوکراینی ارائه دهند. 

به گفته یک سناتور آمریکایی، پیام کلی زلنسکی درخواست برای کمک بیشتر از سوی آمریکا بود. 

یکی دیگر از سناتورهای حاضر در این تماس گفت که زلنسکی همچنین خواستار ممنوعیت واردات نفت از روسیه، تعلیق تمام نقل و انتقالات تجاری مانند شرکت‌های ویزا و مسترکارت شد و از قانونگذاران خواست جنگنده‌های بیشتری در اختیار خلبانان اوکراینی قرار دهند. 

پیش از این سرویس مطبوعاتی ارتش اوکراین در صفحه رسمی فیسبوکش اعلام کرد که بلغارستان، لهستان و اسلواکی، ۳ کشور عضو ناتو ۷۰ جنگنده در اختیار اوکراین قرار می‌دهند. 

جوزب بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش‌تر اعلام کرده بود، به درخواست اوکراین و برای کمک به کی‌یف برای مقابله با حملات هوایی و زمینی روسیه، کشورهای این اتحادیه به اوکراین جنگنده ارسال خواهند کرد. 

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت می‌شناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.

پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به خانه‌های خود بروند. 

همزمان با ادامه آتش جنگ در اوکراین، سیل واکنش‌های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین المللی علیه روسیه درحال افزایش است.