ساری – ایرنا – مراسم پایانی سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران با معرفی برگزیدگان پایان یافت و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در مازندران نیز یکی از رتبه‌های برتر این رویداد را کسب کرد و از خانواده زنده‌یاد حسین فلاحتی خبرنگار و مدیر فقید خبرگزاری ایرنا در خراسان شمالی نیز تجلیل شد.

به گزارش ایرنا، مراسم اختتامیه سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران روز چهارشنبه با حضور رئیس سازمان بسیج رسانه کشور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران و تعدادی از مسئولان استان و متولیان حوزه رسانه در سالن زنده‌یاد سلمان هراتی مجتمع فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد و طی آن ۲۲ فعال رسانه‌ای حائز رتبه‌های برتر ۱۰ بخش جشنواره معرفی و تجلیل شدند.

سید رضا هاشمی کرویی خبرنگار ایرنا در مازندران با گزارش «حالا که آمدید در خانه بمانید» در این رویداد رسانه‌ای شرکت کرده بود که با نظر هیئت داوران رتبه دوم مشترک بخش گزارش جشنواره را کسب کرد. هاشمی کرویی در این گزارش پایشی از وضعیت حضور مسافران در مازندران طی سیاه‌ترین روزهای کرونایی این استان، یعنی نیمه دوم مرداد را در قالب یک گزارش میدانی منتشر کرد.

همچنین احسان فضلی اصانلو عکاس و گرافیست خبرگزاری ایرنا در مازندران نیز از سوی ستاد برگزاری جشنواره برای تولید اثر اینفوگراف مازندران در دفاع مقدس از نگاه آمار به عنوان خبرنگار ویژه حوزه دفاع مقدس در سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران معرفی و تجلیل شد.

در بخش دیگری از مراسم اختتامیه سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران نیز یاد و نام حسین فلاحتی خبرنگار فقید ایرنا در مازندران و مدیر این خبرگزاری در استان خراسان شمالی با تجلیل از خانواده این خبرنگار باسابقه گرامی داشته شد.

ستاد اجرایی جشنواره و سازمان بسیج رسانه مازندران پس از پخش ویدئویی از تصاویر و فیلم‌های زنده‌یاد فلاحتی، با اهدای لوح یادبود به همسر و فرزند او، یاد و نام این چهره خوشنام رسانه‌ای مازندران را گرامی داشتند.

برگزیدگان جشنواره

هیئت داوران سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران متشکل از پنج چهره‌ نامدار حوزه رسانه یعنی علی‌اکبر قاضی‌زاده، محمود مختاریان، مهرداد خلیلی، علیرضا کتابدار و فریدون صدیقی پس از بررسی ۴۳۱ اثر راه یافته به مرحله نهایی داوری، ۲۰ اثر را حائز رتبه و دو اثر را شایسته تقدیر معرفی کردند. داوران جشنواره مجموعا هفت رتبه شامل رتبه‌های اول تا سوم را نیز بدون معرفی اثر خالی گذاشتند.

بخش گزارش

اول: آزاده بابانژاد از پایگاه خبری آوای خزر با اثر «میانکاله در محاصره بوتولیسم»

دوم(مشترک):

محمدحسین رمدانی از باشگاه خبرنگاران جوان با اثر «چشم در چشم کرونا / مسافرانی که عاقبت به خیر نمی‌شوند»

سید رضا هاشمی کرویی از خبرگزاری ایرنا با اثر «حالا که آمدید، در خانه بمانید»

سوم: معظمه نقی‌پور از خبرگزاری تسنیم با اثر «انتظار هفت‌ساله برای ساخت یادمان شهدای گمنام سوادکوه»

بخش مصاحبه

اول: هیچ اثری حائز رتبه نشد

دوم: آتنا رستمی اله‌خیلی از خبرگزاری صدا و سیما با اثر «سنگینی سایه شانه‌دار همچنان روی شانه صیادان کیلکا»

سوم(مشترک):

زهرا طاهری پرکوهی از خبرگزاری فارس با اثر «خرماگلان؛ روستایی که به معدن گل شد»

سید امید ساداتی از روزنامه شالیزار با اثر «در ایران مطالعه امکان‌یابی پروژه‌های سدسازی به ثمر نرسیده است»

بخش مقاله و یادداشت:

اول: هیچ اثری حائز رتبه نشد

دوم: سمانه قلی‌پور از پایگاه خبری سفیر هراز با اثر «روبان‌بازی‌های سیاسی، پروژه‌های سرگردان / آمل میراث‌دار پروژه‌های ناتمام»

سوم: فاطمه سیفی از هفته‌نامه «هارش» با اثر «آقای استاندار، محافظه‌کاری آفت توسعه است؛ نترس، تغییر بده»

بخش خبر:

هیئت داوران در بخش خبر هیچ اثری را شایسته معرفی برای رتبه‌های اول تا سوم تشخیص نداد و فقط دو اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.

صاحب نجفی از خبرگزاری فارس با اثر «تناقض‌هایی در یک انتصاب خانوادگی / یک بخشداری و دو بخشدار»

علی پاداشی از خبرگزاری ایکنا با اثر «زمین مددجوی ساروی به وی مسترد شد»

بخش تیتر

هیئت داوران در بخش تیتر نیز فقط دو اثر را به طور مشترک شایسته دریافت رتبه سوم تشخیص داد و آثاری برای رتبه‌های اول و دوم معرفی نشد.

سوم(مشترک):

علیرضا نوری کجوریان از خبرگزاری مهر با تیتر «شالیکار می‌کارد و دلال درو می‌کند / قصه پرغصه هر سال برنجکاران شمال»

محسن قبادیان از خبرگزاری حوزه با تیتر «سراب تصمیم‌گیری در کویر عملگرایی»

بخش عکس:

اول: محمد سلطانی از خبرگزاری فارس با عکسی از «برداشت زعفران»

دوم: فرزین عامری از خبرگزاری ایسنا با عکسی از «تشییع علامه حسن‌زاده آملی»

سوم: ابراهیم فلاح از پایگاه خبری آوای خزر با عکسی از حیات وحش مازندران

بخش گزارش تصویری:

اول: سارا فرهمندراد از خبرگزاری صدا و سیما با اثر «غارت ساحل»

دوم: زینب دیوارگر از خبرگزاری صدا و سیما با اثر «رشد و تعالی صنعت در مازندران و کشور»

سوم: مهدی حسن‌پور از خبرگزاری صدا و سیما با اثر «کشتار پرندگان مهاجر»

بخش ویژه علامه حسن‌زاده

نفر برگزیده: الناز پاک‌نیا از روزنامه حرف مازندران با گزارش «حُسنِ حَسن»

بخش اینفوگرافی

نفر برگزیده: سید روح‌الله شجاعی کیاسری با اینفوگرافی «خوش‌نشین‌ها»

بخش موشن‌گرافی

نفر برگزیده: امیر استادیان ساروی با اثر «حاج قاسم سلیمانی»

بازتاب ضعف‌های رسانه در مازندران

دبیر سومین جشنواره رسانه‌ای مازندران در این مراسم و پیش از معرفی برگزیدگان با بیان این که جشنواره‌های مطبوعاتی محل عرضه تولیدات خبری بوده و توسعه کیفی رسانه‌ها را دنبال می‌کند، گفت: متاسفانه طی سال‌های اخیر در برگزاری جشنواره‌های مطبوعاتی مشکلاتی رقم خورده که ذهن آگاه خبرنگاران را خدشه‌دار کرده و از ناملایمات و بی‌عدالتی ها دلخورند. سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر از ابتدای کار همه تلاش خود را مصروف داشت تا با شفاف‌سازی و بررسی علمی آثار، صیانت از تولیدات خبرنگاران را از مرحله دریافت تا داوری به درستی انجام دهد تا بار دیگر شاهد اقبال عمومی به جشنواره‌ها باشیم.

حسین احمدی با اشاره به وجود برخی ضعف‌های مشهود در تولیدات رسانه‌ای مازندران اظهار کرد: متاسفانه در بخش‌های خبر، تیتر، کاریکاتور، اینفوگرافی و موشن‌گرافی، ضعف‌های عدیده‌ای وجود دارد که داوران نیز در بیانیه‌شان به آن اشاره کرده‌اند. با توجه به اینکه خبر و تیتر از ارکان اصلی روزنامه‌نگاری به حساب می‌آیند تلاش می‌کنیم با همکاری سازمان بسیج رسانه استان کارگاه‌های تخصصی را در راستای ارتقاءِ دانش روزنامه‌نگاران برگزار کنیم و پایان جشنواره، پایان کار ما نیست.

وی افزود: از دیگر معضلات قابل رویت در این دوره، رپرتاژگونه بودن برخی آثار است. بدین صورت که خبرنگار با پرداخت رپرتاژی اثر رسانه‌ای تلاش داشت هم محتوایی را انتشار و هم از نظر اقتصادی خود را تأمین کند. اینگونه قلم زدن‌ها در خدمت جامعه و مردم نبوده و به بیراهه می‌رود. هرچند واقفیم این روزها رسانه و اهالی‌اش با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

دبیر سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران تصریح کرد: یکی دیگر از مباحثی که در این دوره به چشم می‌خورد، انتخاب اشتباه قالب آثار بود. برخی همکاران رسانه‌ای با انتخاب نادرست قالب‌های خبری، خود را از مرحله داوری حذف ‌کردند که در این زمینه هم باید کارگاه‌های علمی برگزار شود تا مرزهای خبر، گزارش، مصاحبه و یادداشت به درستی شناخته شود. همچنین تیترهای عبارت‌گونه و طولانی در اغلب آثار توی ذوق می‌زد و برخی از نوشتار نیز با سه ردیف تیتر، چشم‌نوازی و بارفنی را تنزل دادند که داوران نیز به این موضوع صحه گذاشتند.

احمدی توجه ویژه خبرنگاران مازندران به حوزه محیط زیست را از امتیازات فضای رسانه‌ای استان دانست و خاطرنشان کرد: پرداختن خبرنگاران به زیست بوم مازندران از نکات قابل ذکر این جشنواره بوده و توجه داوران به آثاری که اولویت‌های بومی را مدنظر قرار دادند در داوری‌ها به چشم می‌خورد. البته در بخش ویژه جشنواره که مزین به نام عالم بزرگ جهان اسلام علامه حسن‌زاده آملی بود آثار رسیده در این بخش مورد رضایت داوران واقع نشد. از خبرنگاران می‌خواهیم با بیشتر نوشتن از این بزرگمرد در معرفی نخبگان و فرهیختگان این مرز و بوم، سنگ‌تمام بگذارند.

خبرنگاران؛ سربازان جهاد تبیین

رئیس سازمان بسیج رسانه مازندران نیز در این مراسم اصحاب رسانه را سربازان اصلی جهاد تبیین برشمرد و گفت: سازمان بسیج رسانه از همه اصحاب رسانه که مطالبه‌گری درست و نقد منصفانه دارند حمایت می‌کند. بویژه در جهاد تبیین که مقام معظم رهبری امر فرمودند این رسانه‌ها هستند که باید در خط مقدم قرار بگیرند و بسیج رسانه بر خود وظیفه می‌داند که در این مسیر از رسانه‌ها حمایت کند.

عبدالمهدی حق‌شناس اظهار کرد: یکی از راه‌های حمایت از رسانه‌ها، برگزاری جشنواره‌هاست. تلاش کردیم با برگزاری یک جشنواره در تراز ملی، از رسانه‌های استان و اصحاب رسانه به شکلی حرفه‌ای حمایت کنیم.

وی افزود: در جشنواره سوم به دنبال ارتقاء کیفیت برگزاری جشنواره‌های مطبوعات در مازندران بودیم و خوشحالیم که تا حد زیادی توانستیم این هدف را با کمک همه همکاران و همراهان و استقبال اهالی رسانه محقق کنیم. برای این‌که حاشیه‌ای در جشنواره نداشته باشیم با وجود این که داوران استانی بسیار خوبی داریم، تیمی متشکل از داوران حرفه‌ای و کاربلد عرصه روزنامه‌نگاری و رسانه کشور را با همکاری مرکحز مطالعات رسانه انتخاب کردیم که داوری حرفه‌ای و علمی آن‌ها در خروجی جشنواره مشهود است.

رئیس سازمان بسیج رسانه مازندران خاطرنشان کرد: این که در ۴۰ روز فراخوان ۵۵۸ اثر رسانه‌ای روی سایت رویداد بارگذاری شد نشان دهنده کسب اعتبار جشنواره ابوذر مازندران بین اهالی رسانه استان است. البته معتقدیم که کار ما کامل نیست و با کمک همه اهالی رسانه باید اشکالات موجود را برطرف کنیم.

در پایان این مراسم نیز محمود مختاریان به نمایندگی از داوران جشنواره بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد.