بندرعباس- ایرنا- نمایشگاه مستند با عنوان«نامه‌های گِلک» در خانه تاریخی "جری پولاک" با هدف آشنایی با تاریخ تجارت و داد و ستد بشر طی قرون گذشته برپا شد.

به گزارش ایرنا،مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان روز سه‌شنبه در مراسم گشایش نمایشگاه«نامه‌های گِلک در بندرگاه هرمز افزود: این نمایشگاه شامل مجموعه‌ای از اسناد و نامه نگاری های مرتبط با معدن خاک سرخ هرمز می‌باشد که طی سال‌های  ۱۲۸۲تا نیمه دوم قرن گذشته به ثبت رسیده است.

حمیدرضا محمدحسینی تختی گفت: مجموعه حاضر در این نمایشگاه شامل اسناد مربوط به دوره قاجار، سندهایی مانند تجارت خاک سرخ هرمز (گلک) و همچنین اسنادی به زبان انگلیسی مربوط به تلاش‌های دولت‌های خارجی برای کنترل تجارت در هرمز در دهه ۴۰ میلادی می‌باشد.

وی بیان کرد: ارائه این اسناد و نامه‌ها با هدف آشنایی گردشگران و نسل جوان امروز انجام شده و روایتگر بخشی از مراودات اداری و تجاری این خطه از جنوب کشور در نزدیک به دو قرن اخیر است.

مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان با بیان اینکه اسناد تاریخی، اساس پژوهش و از مهم‌ترین منابع تحقیقات مورخان به شمار می روند که می توانند بیانگر بسیاری از واقعیات تاریخی باشند، بیان کرد: استناد به این منابع اعتبار بیشتری به پژوهش های تاریخی می بخشد.

محمدحسینی افزود: نمایشگاه«نامه‌های گلک» حاصل همکاری پژوهشکده و مرکز اسناد تاریخی شهرداری بندرعباس و مجموعه فرهنگی، تاریخی خانه جری پولاک است.

وی با اشاره به برپایی نمایشگاه‌های متعددی در مرکز فرهنگی جری پولاک، افزود: این بندرگاه به‌عنوان مسیر ورود به جزیره زیبای هرمز به ویترین مهمی برای به ارائه توانمندی‌های هنرمندان استان تبدیل شده تا گردشگران علاوه بر لذت بردن از جاذبه‌های طبیعی جزیره هرمز، از آثار هنرمندان استان هرمزگان نیز بازدید کنند.

نمایشگاه «نامه‌های گلک» از امروز ۱۸ اسفند تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۱در خانه تاریخی جری پولاک واقع در بندرگاه جزیره هرمز همه‌روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ پذیرای بازدیدکنندگان است.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه «اهل باد» نیز نیمه دوم آذرماه امسال با هدف آشنایی گردشگران، مسافران و نسل جوان با آداب و رسوم و آیین های دریایی گذشتگان در جزیره رنگین کمانی خلیج فارس درخانه جری پولاک واقع در بندرگاه جزیره هرمز دایر شد. 

«جری پولاک» هنرمند اهل کشور چک است که حدود ۵۰ سال پیش و اوایل دهه پنجاه خورشیدی در جزیره هرمز اقامت داشت و نام او بر چند بنا که او طراحی و اجرا کرده، ثبت شده است. در این بناهای بازمانده از دوره پهلوی، از معماری بومی و همچنین نمادهای دوره های تاریخی ایران استفاده شده که خانه و مدرسه جری پولاک از این جمله است.