سنندج- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دام و طیور در آستانه سال نو و حلول ماه مبارک رمضان در استان آغاز شد.

به گزارش ایرنا، مجتبی ورمقانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به در پیش بودن تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان و افزایش فعالیت تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی که با حضور و اقامت مسافران نوروزی توام می‌شود، طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور و تقویم زمانی اجرای طرح بصورت همزمان در کل کشور، اداره کل دامپزشکی استان کردستان نیز به منظور تامین امنیت غذایی مردم و مسافران این طرح را آغاز کرده و تا ۱۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به مدت ۶۳ روز در ۲ نوبت کاری صبح و عصر با تمام توان به مرحله اجرا گذاشته می شود.

مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: برای اجرای طرح، ۹۲ نفر از کارشناسان و بازرسان استان در قالب ۶۱ اکیپ، ساماندهی شده و هر روز ۵۸ نفر از بازرسان در قالب ۳۲ اکیپ، وظیفه نظارت بر مراکز یاد شده را در سطح استان بر عهده دارند و سایر پرسنل نیز به صورت آماده باش هستند تا در صورت نیاز در خدمت بهداشت عمومی و سلامت مردم استان باشند.

دکتر ورمقانی به مردم توصیه کرد فرآورده های خام دامی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، تخم بلدرچین، ماهی و سایر فرآورده ها را از  مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در هنگام خرید به تاریخ تولید، تاریخ انقضا و مشخصات کامل  تولید کننده  و به مهر و برچسب نظارتی دامپزشکی توجه کنند.

وی از مردم و مسافران خواست موارد مشکوک و غیر بهداشتی را به شبکه های دامپزشکی شهرستان ها به شماره تلفن های ۳۳۱۷۹۸۸۰ در سنندج، سقز ۳۶۲۲۲۶۰۵، بانه ۳۴۲۶۵۶۳۰، بیجار ۳۸۲۲۳۹۹۱، قروه ۳۵۲۲۲۱۶۵، دهگلان ۳۵۱۲۲۳۹۸، کامیاران ۳۵۵۲۲۱۴۵، دیواندره ۳۸۷۲۲۴۴۱ و سروآباد ۳۴۸۲۳۶۷۴ و یا سامانه پیغام گیر شبانه روزی ۱۵۱۲ این اداره کل گزارش دهند.

هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر هستند، حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب می‌شوند.