هادی اسکندری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه تب مالت یکی از بیماریهای زئونوز (مشترک بین انسان و دام) است این شبکه با اجرای برنامه های مراقبتی و با پوشش گسترده واکسیناسیون در جمعیت دامی شهرستان و بر اساس آمارهای ارائه شده توسط دانشگاه علوم پزشکی کردستان میزان مبتلایان تب مالت انسانی در این شهرستان از ۴۲۵ نفر در سال ۱۳۹۶ به ۷۸ نفر در سال ۱۳۹۹ و ۴۳ نفر در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.
وی افزود: به منظور ایمن سازی جمعیت دامی و در راستای پیشگیری و کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام ،این شبکه با اجرای طرح واکسیناسیون رایگان بروسلوز (تب مالت) در شهرستان بیجار امسال با مایه کوبی ۱۰۰درصد واحدهای اپیدمیولوژیک، بیش از ۷۴ هزار نوبت راس بره و بزغاله مولد و بیش از سه هزار و ۷۰۰ نوبت راس دام سنگین علیه این بیماری در شهرستان واکسینه شده است.
اسکندری توضیح داد: آموزش های بهداشتی و برگزاری کلاس های آموزشی برای دامداران، روستائیان و شهروندان از جمله راهکارهای موثری است که در راستای کاهش میزان ابتلا به این بیماری در این شهرستان اجرا گردیده است.
بروسلوز یا تب مالت بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینههای فراوانی برای کشور و دامداران وارد میکند.
بیماری تبمالت که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است و یکی از بیماریهایی عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان بوده و اگر دامهای مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر میشود.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۵۰ هزار تن شیرخام تولید می کند در حالی که مصرف سالانه استان حدود ۴۵ هزار تن گوشت مرغ و ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن گوشت قرمز است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و دام سنگین (گاو و گوساله) است.
شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
نظر شما