به گزارش ایرنا؛ "ابراهیم جلیلی" روز چهارشنبه در آیین درختکاری در ارگ باستانی نوشیجان افزود: این نهالها از گونه سنجد، گز، پسته وحشی و کاج و مقاوم در برابر شوری و آب و هوای بیابانی است.
وی اظهار داشت: یکی از دغدغههای همیشگی پایگاه ملی نوشیجان ایجاد فضای مناسب با شرایط منطقه است که هم در برابر شوری خاک مقاومت داشته و تاب و تحمل گرمای شدید تابستان و یخبندانهای زمستان را داشته باشند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با توجه به فرا رسیدن نوروز، محوطهسازی و آمادهسازی ارگ باستانی نوشیجان برای بازدید مسافران انجام شده که تا قبل از شیوع ویروس کرونا، بیشترین حجم بازدیدهای نوروزی و دیگر مناسبتهای سال را به خود اختصاص میدهد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر نیز گفت: همزمان با روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، یکهزار و ۱۰۰ اصله نهال به یا یکهزار و ۱۰۰ شهید سرافراز شهرستان ملایر کاشته شد.
"جواد زنگنه" از دریافت سند برای ۱۴۷ هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان خبر داد و بیان کرد: تاکنون برای ۱۵۴ هزار هکتار از اراضی این شهرستان نقشه کاداستر تهیه شده است.
وی با اشاره به فعالیت نهالستان قدس ملایر به عنوان بزرگترین تولیدکننده نهال در استان همدان، افزود: سالانه بیش از یک میلیون نهال از گونههای مختلف صنوبر، اقاقیا، زبان گنجشک، بادامک و زرشک تولید میشود که چوب مورد نیاز این شهرستان را تا حدود زیادی از این نهالستان تامین میکند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر جدب همیاران طبیعت را یکی از اهداف منابع طبیعی برشمرد و ادامه داد: در حال حاضر ۸۰۰ نفر از طریق ثبت در سامانه به عنوان همیار طبیعت در این شهرستان فعالیت دارند که ۴۰۰ نفر از این تعداد امسال جذب و در سامانه ثبت شده است.
به گزارش ایرنا؛ تپه نوشیجان یکی از بزرگترین آثار تاریخی ملایر است که در ۱۵ کیلومتری شمال غرب ملایر و روبروی روستا شوشاب قرار دارد و سوم اسفند سال ۱۳۴۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
حفاری علمی این بنای باستانی در سال ۱۳۴۱ به سرپرستی «استروباخ» آغاز و در نتیجه این حفاریها سه طبقه فرهنگی که علامت آن در سه قسمت توسط کارشناسان شناسایی شده است، شناخته شد.
ارگ نوشیجان مهمترین نیایشگاه مادها بوده و عناصر این مجموعه به عنوان نخستین الگوهای معماری ایرانی در فلات قاره ایران از منحصر به فردترین و ارزشمندترین آثار تاریخی کشور محسوب میشود.
این بنای عظیم و تاریخی هفت هزار سال قدمت دارد و طبق اسناد موجود در میراث فرهنگی ملایر، روی تپه واقع شدن این بنا حاکی از آن است که در حدود چهار هزار سال پیش این منطقه زیر آب قرار داشته و تنها این قلعه از آب بیرون بوده است.