به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین ”حبیب رضا ارزانی” شامگاه پنجشنبه، در همایش دهه نکوداشت کانون های فرهنگی و هنری مساجد و تجلیل از مدیران مسئول برتر رقابت فهما ۱۴۰۰ استاناصفهان در محل مجتمع فرهنگی و هنری صائب افزود: با ایجاد مراکز فرهنگی، اجتماعی و آموزشی در جوار مسجد کارکرد این مراکز را کاهش داد ولی با فعال سازی شبکه به همپیوسته کانون های مساجد و تاکیدات رهبر انقلاب در خصوص مسجد محوری رویکرد احیا کارکردها فراهم شد.
وی ادامه داد: زیست بوم بچه های مسجد شبکه بی نظیر بین نهادهای مدنی کشور است که توانسته ارتباط بین کانون های فرهنگی و هنری را فراهم و همگان از فعالیت های آنان در محله خود با خبر بشوند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این سال ها مسئولان کشور به نقش و جایگاه کانون های مساجد اعتماد بیشتری پیدا کرده اند و با اعتقاد بر اینکه ریا وخطا کمتری در این مراکز وجود دارد از برنامه های آنان حمایت می کنند.
وی با اشاره به شفافیت در عملکرد ستاد کانون مساجد کشور خاطرنشان کرد: سال گذشته رتبه برتر شفافیت را در بین مراکز تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در خصوص همین مقوله کسب کرده ایم.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور اضافه کرد: توزیع عادلانه اعتبارات از افتخار این ستاد است که ۷۰ درصد آن در استان ها توزیع می شود و تمرکز گرایی نداریم.
حجت الاسلام ارزانی از رویداد فهما به عنوان رقابت مومنانه یادکرد و گفت: ظرفیت های فعال کانون مساجد به واسطه سه دوره رقابت فهما شناسایی و شبکه به هم پیوسته ای از مساجد ایجاد شده و بیش از 2 میلیون و پانصد هزار نفر عضو از خدمات 26 هزار و 100 کانون بهره می گیرند.
وی از وجود سه هزار گروه سرود و ۲ هزار گروه نمایش در کانون های مساجد یادکرد و اذعان داشت: دوره های آموزشی مجازی در دوران کرونا فرصت خوبی برای آموزش و توانمندسازی اعضاکانونهای مساجد بود. که بر بستر زیست بوم مجازی بچه های مسجد رقم خورد.
وی خاطرنشانکرد: ایده راه اندازی زیست بوممجازی بچه های مسجد از کانون های مساجد یکی از شهرستان های استان اصفهان بود که دستاوردهای زیادی در شفافیت عملکرد و توسعه خدمات در بستر اینترنت داشته است.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع کانونهای مساجد کشور نیز در این آیین گفت: توانمندسازی کانون ها و ایجاد پیوست اقتصادی در حوزه فرهنگی و هنری برای کاهش وابستگی به منابع دولتی در این مراکز دنبال می شود که بسیاری از کانون ها در این حوزه فعال شده اند
”جلال ریزانه” افزود: بستر برای اخذ شناسه اقتصادی در کانون مساجد فراهم شده و این اقداممی تواند به فعالیت های آنان توسعه بدهد.
وی ادامه داد: ایجاد بستر برای درآمدزایی کانون های فرهنگی و هنری در شرایط سخت اقتصادی مانع از تعطیلی آن ها خواهد شد و چراغ جبهه فرهنگی در مسجد همواره روشن می ماند.
به گزارش ایرنا، در اینهمایش از نزدیک به یکصد مدیر مسئول برتر کانون های مساجد استان اصفهان تجلیل شد و تجارب مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری معراج الصالحین کاشان، امام حسن مجتبی(ع) تیران و مهدی موعود فلاورجان در کسب رتبه های برتر رقابت فهما بیان شد.
۲۶ هزار کانون فرهنگی و هنری و ۱۰ هزار و ۱۳۶ کتابخانه در مساجد کشور فعالیت دارند که جمعیت خانواده کانونهای مساجد به ۲ میلیون و ۳۴۶ هزار و ۷۴۲ نفر می رسد.
سهم استان اصفهان از این مراکز فرهنگی و هنری حدود دو هزار باب است.