علیرضا معاف به خبرنگار معارف ایرنا گفت: تحول بزرگی در مدیریت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد در این هفته اتفاق خواهد افتاد. با تشکر از زحماتی که در تمام این سال ها برادر خوبمان حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی داشته و تمام زحماتی که در چند دهه اخیر در حوزه کانون های مساجد صورت گرفته، در دوره جدید و در دولت مردمی آیت الله رئیسی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این جمع بندی رسید که ارتباط تنگاتنگ، مدیریتی، راهبردی، ستادی، عملیاتی و فکری در حوزه های مختلف بین معاونت قرآن و عترت و ستاد عالی کانون های مساجد شکل بگیرد.
وی این ارتباط را مصداق عملیاتی شدن روایتی از پیامبر اکرم (ص) برشمرد که آن حضرت فرمود انما نصبت المساجد للقرآن و من احب القرآن فقد احب المسجد، یعنی مساجد را برای قرآن بنا کرده اند و هر کسی قرآن را دوست داشته باشد، در واقع مسجد را دوست دارد.
معاف افزود: ارتباط خوب ساختاری، اداری، تشکیلاتی و مدیریتی میان معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه و ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد شکل گرفته و برادری که به عنوان رئیس جدید کانون های مساجد از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی خواهد شد، برنامه ریزی های گسترده ای در ارتباط بین مسجد و قرآن را طراحی کرده است.
وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در دیدار سالانه قرآنیان در ماه رمضان گفت: مقام معظم رهبری فرمود مساجد باید پایگاه های قرآنی شود و محلات را قرآنی کند و بر همین اساس برای قرآنی شدن مردم و محلات، متولیان مساجد برنامه ریزی داشته باشند و مساجد هر محلی باید مرکز و محور توسعه فرهنگ قرآنی در آن محلات شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: باید دو ساختار کانون های مساجد و معاونت قرآن و عترت در حیطه تبلیغی و ترویجی و حوزه های مرتبط با این موضوع عملیاتی شود و در چند روز آینده این ارتباط وثیق و نزدیک ساختاری و مدیریتی به صورت رسمی اعلام خواهد شد. البته محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هیات ها و همچنین نشست کانون های برتر کشور در مشهد اعلام کرد که در همین هفته این اتفاق خواهد افتاد.
معاف با اشاره به فعالیت صدها کانون بسیار توانا، فعال و نمونه در سطح کشور گفت: طبیعی است که سطح همه کانون ها با هم یکسان نباشد. مانند مساجد که بعضی مساجد به صورت جامع و محوری هستند و بعضی مساجد فقط در محل مطرح است. مساجد با کانون های برتر و نمونه دارای مولفه هایی مانند امام جماعت پرنشاط و جوان و نوع ارتباط با بسیج در مسجد است و معمولا مساجدی بسیار موفق عمل کرده اند که توانسته اند با عالم مسجد و بسیج ارتباط نزدیک برقرار کنند.
وی افزود: مسجد نمونه دارای شاخصه هایی است که به عنوان مسجد تراز، نمونه و سنگر مطرح می شود. امروز هم اگر قرار باشد مساجد به عنوان سنگر برای کارهای فرهنگی و دفاع از فرهنگ ناب مطرح شوند باید این مولفه ها را داشته باشند. البته طبیعی است به دلیل شیوع ویروس کرونا برخی از کانون ها تعطیل شده باشند.
به گزارش ایرنا پس از ماموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۲ اسفند سال ١٣٧١ در زمینه ارایه طرحهایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول کرد، مقرر شد برای احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تاسیسات دستگاههای دولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیاتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیتهای فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد نماید که این هیات بعد از شکلگیری و فعالیت، به ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت.
شبکه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با عبور از مرز ۲۶ هزار کانون، یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی جمهوری اسلامی است که از سال ١٣٧٢ به صورت رسمی آغاز به فعالیت نموده و تاکنون مامن صدها هزار نوجوان و جوان علاقهمند و مستعد بوده است.
ستاد هماهنگ کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با رویکرد تاسیس کانون در تمام مساجد کشور، برنامهریزیهای خود را انجام داده و به افزایش تاسیس تعداد کانونها در هر سال اهتمام ویژهای دارد. هر مسجدی در صورت آمادگی و تمایل با ارایه درخواست کتبی به دبیرخانههای استانی و با ارائه مدارک لازم میتواند به این شبکه اجتماعی مذهبی وارد و عضو شود.
نظر شما