حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: تحقق مسجد محوری و پیشگامی امور فرهنگی و اجتماعی از پایگاه دینی نیازمند توزیع اعتبار و سرمایه بین این مراکز است.
به اعتقادی وی، توزیع سرمایه ها در دیگر نهادها و موسسات فرهنگی و اجتماعی و انتظار کار در مسجد بی معنا و امکان پذیر نیست چرا که نیروی انسانی توانمند فعال در این مراکز نیازمند حمایت هستند.
رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با بیان اینکه به دنبال جذب اعتبارات حوزه های مختلف در مساجد برای انجام کارکردها و رسالت های این مراکز هستیم، تصریح کرد: بسیاری از مدیران آماده همکاری هستند تا با هم افزایی بین نیروی انسانی متعهد و کار صادقانه که کمتر با غل و غش همراه است، کارکرد مساجد مثل صدر اسلام احیا شود.
وی با اشاره به اینکه سیاست راه اندازی مراکز بدیل فرهنگی در جوار مساجد غلط بوده و کارکرد این مراکز دینی را کم رنگ کرده است، تصریح کرد: ایجاد فرهنگسرا، موسسات آموزشی و تشکل های اجتماعی در کنار مساجد بر کارکرد این مراکز اثر گذاشته و به عنوان یکی از عوامل کاهش حضور نسل جوان و نوجوان در مسجد مطرح است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هم اینک انسجام بخشی به کانون های مساجد در دست اقدام است و با تشکیل شبکه به هم پیوسته و مویرگی در سراسر کشور زمینه های هم افزایی کار بر محور خانه های خدا فراهم شده است.
وی یادآورشد: چنین شبکه منجسمی در کشور وجود ندارد که بیش از ۲۶ هزار نهاد مردمی در کنار همدیگر و دارای ارتباط باشند و این افتخاری برای بچه های مسجد است.
حجت الاسلام ارزانی خاطرنشان کرد: با ایجاد و تقویت ظرفیت ها و جلب مشارکت نهادهای دولتی و غیردولتی، ظرفیت فرهنگی مساجد تقویت خواهد شد.
وی به رویداد فهما ( فرهنگی و هنری مساجد ایران ) اشاره کرد و اظهارداشت: با برگزاری سه دوره از این اتفاق فرهنگی و هنری، پتانسیل فعال در مساجد ایران شناسایی شده است و استان فعال در این حوزه به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران معرفی خواهد شد.
رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به اعلام نتایج فهما امسال گفت: ۱۱۲ کانون فرهنگی و هنری در ۱۲ رشته شناسایی و همزمان با میلاد حضرت علی(ع) معرفی شده اند.