تهران- ایرنا- دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران ضمن تشریح جزییات برنامه نوروزی یونسکو برای عید باستانی ۱۴۰۱ خورشیدی، نوروز را نماد همبستگی میان ملت‌های منطقه دانست و تصریح کرد: اقوام کشورمان سفیران گفت‌وگو، صلح و فرهنگ ایرانی در جهان هستند.

حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان آنکه نوروز نماد همبستگی میان ملت‌های منطقه، نماد همبستگی اقوام، از آیین‌های باشکوه ایرانی و باستانی و یک رسم منطبق بر سنت‌های دینی و مذهبی ما است اظهار داشت: پرونده مشترک ایران و ۱۱ کشور خط کمربندی نوروز یکی از مهمترین پرونده های ثبت مشترک است که اتفاق افتاده و بسیاری از کشورها نیز در حال پیوستن به این پرونده هستند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران تصریح کرد: سه سالی است که کمیسیون ملی یونسکو-ایران برنامه‌های نوروز را با کمک دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت امور خارجه و به ویژه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برگزار کرده که خروجی‌های بسیار ارزشمندی نیز از آن حاصل شده است.

پیوند نوروز با جهان‌شهرهای ایرانی

ایوبی با بیان آنکه امسال نیز نوروز با چند مساله مهم پیوند خورده است یاداور شد: نخست محور گردشگری تاریخ و تمدن غرب کشور، که سال گذشته افتتاح شد و برنامه‌های متعددی در سه استان و سه شهر همدان، کرمانشاه و سنندج که در این مسیر قرار دارد برگزار شد، دوم آنکه نوروز با جهان‌شهرهای ایرانی پیوند خورده چراکه سه شهر یاد شده در مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایرانی در غرب کشور به عنوان مسیری استثنایی، دیدنی، مهم، تاریخی و کهن قرار دارد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران با اشاره به آغاز برنامه‌های نوروزی از پایتخت توضیح داد: شهر تهران شهر یادگیرنده است. شهر همدان امسال به شهرهای یادگیرنده می پیوندد و منتظر اعلام نتیجه هستیم؛ شهر سنندج شهرخلاق در موسیقی است و شهر کرمانشاه نیز به عنوان شهر خلاق در عرصه خوراک پذیرفته شد. بنابراین، این مسیر تاریخی و ویژه است. از اینرو امسال برنامه ویژه‌ای را برای نوروز در این مسیر تدارک دیدیم.

ایوبی تصریح کرد: موسسه فرهنگی اکو که همه کشورهای عضو آن از جهان‌نوروز هستند کنار ما قرار دارد و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و به ویژه معاونت جهانگردی در کنار اراضی عباس‌آباد و شهرداری منطقه در میزبانی همراه ما هستند.

از پیک‌های نوروزی تا گروه ۳۰۰ نفره نوازندگان دف از کردستان

ایوبی تاکید کرد: در آغاز این مسیر از دوشنبه (۲۳ اسفندماه) در اراضی عباس‌آباد برنامه نوروز را با حضور دبیرکل اکو و رئیس موسسه فرهنگی هنری اکو و سفرای کشورهای مختلف آغاز خواهیم کرد. در این برنامه علاوه بر اجرای برنامه‌ توسط پیک‌های نوروزی که از نقاط مختلف کشور انتخاب شدند؛ گروه بزرگی از نوازندگان دف استان کردستان را میزبانی می‌کنیم که افتخار دادند در تهران با گروه ۳۰۰ نفره ما را همراهی کنند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران تصریح کرد: همچنین کاروانی با کمک معاونت جهانگردی وزارت میراث فرهنگی برنامه‌ریزی شده و تعداد قابل توجهی از اقوام مختلف نیز با پوسترهای نوروزی آذین بندی شده به عنوان سفیران گفت‌وگو، صلح و فرهنگ ایرانی، پس از اجرای برنامه در اراضی عباس‌آباد به همدان می‌روند. شهرداری، استانداری و میراث فرهنگی همدان میزبان خواهند بود.

حضور اعضای سفارتخانه‌های کشورهای عضو نوروز در کاروان نوروزی

ایوبی گفت: در ادامه به کرمانشاه می رویم و درطاق بستانِ بیستون با کمک دستگاه‌های مختلف، یک شب را اقامت کرده و برنامه‌های نوروزی را اجرا کرده و سپس با کاروان نوروزی به سنندج می‌رویم. در سنندج نیز برنامه باشکوه کردهای عزیز را خواهیم داشت. این جمع را برخی چهره‌های فرهنگی از جمله تعداد قابل توجهی از اعضای سفارتخانه های کشورهای نوروزی همراهی می‌کنند.

ایوبی در پایان ابراز امیدواری کرد بعد از این برنامه نوروزی، علاوه بر ایجاد نشاط و شادی در بین مردم ایران در آغاز قرن جدید، شادمانی و بازتاب‌های خوبی در سراسر کشور و دنیا داشته باشیم. در سایه این مهم است که همبستگی ملی تقویت و رونق گردشگری در این مسیر تاریخی را شاهد خواهیم بود.