بندرعباس- ایرنا- رییس گروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با هشدار نسبت به خطر شنا در سدها و رودخانه ها،گفت: براساس آمارهای اعلام شده از سوی دستگاه های متولی، یک سوم قربانیان غرق شدگی در سدها و رودخانه ها از کسانی بودند که به طور کامل با فنون شنا آشنایی داشتند.

حجت توحیدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: لغزندگی حاشیه مخازن و بندهای انحرافی،  ناپایداری بستر دریاچه‌های پشت سد، وجود اشیا و اجسام مختلف، مکش جریان‌های سنگین در زیر آب، دمای سرد و عمق زیاد از اصلی‌ترین دلایل غرق‌شدن در سدها به شمار می رود.

وی افزود: دریاچه سدها به علت موقعیت خاص خود نظیر توپوگرافی کاملا نامشخص و همچنین به دلیل باتلاقی بودن آن، مکان بسیار خطرناکی برای شنا کردن است و احتمال مرگ و غرق شدن در آن بسیار بالا است.

توحیدی بیان داشت: بسیاری از رودخانه‌ها با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناک و عمیق هستند به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن و گرفتار گردآب می شود و از همین رو توصیه می کنیم شهروندان بدون اطلاع از وضعیت رودخانه هرگز برای شنا در آن اقدام نکنند.

وی با اشاره به در پیش بودن سفرهای نوروزی و گرم شدن هوا و با هشدار نسبت به خطرات شنا در آب سدها و رودخانه ها، گفت: سدها در راستای تامین آب شرب و کشاورزی طراحی شده و تمهیداتی در آنها برای شنا اندیشیده نشده است که این امر در صورت بی توجهی مسافران و گردشگران و شنا کردن در دریاچه ها می تواند خطرات جانی بسیاری را متوجه افراد به ویژه کودکان کند.

رییس گروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان ابراز داشت: در این دریاچه ها غریق نجات وجود ندارد و همین امر موجب می شود در صورت بروز حادثه غرق شدگی، احتمال مرگ بسیار بیشتر باشد و از همین رو از همه شهروندان خواستاریم از شنا در محدوده سدها و دیگر تاسیسات آبی با توجه به مخاطرات موجود در این محدوده ها، به طور جدی اجتناب کنند.

 هرمزگان دارای چهار سد در حال بهره‌برداری شامل استقلال میناب، جگین جاسک، شمیل و نیان و سد سرنی است.

شبکه آبیاری میناب با ۱۱ هزار هکتار، شبکه آبیاری زیر دست سد جگین با پوشش ۴۵۰۰ هکتار و شبکه آبیاری سبزپوشان با پوشش ۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغات از مهم ترین شبکه های آبیاری هرمزگان است.