هوشنگ ملايي يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تاكيد بر پرهيز افراد بر شنا در مناطق ناامن به ويژه در سدها و تاسيسات آبي استان، اظهار كرد: شنا كردن در اين مكان ها ممنوع بوده و در صورت مشاهده مطابق قانون برخورد مي شود.
وي بيان داشت: شركت آب منطقه اي هرمزگان به منظور پيشگيري از وقوع حوادث تلخ كه ناشي از بي توجهي افراد به هشدارهاي داده شده در اين خصوص مي باشد، اقدام به نصب تابلوهاي هشدار دهنده در اطراف سدها و تاسيسات آبي متعلق به اين شركت كرده است.
ملايي اضافه كرد: در صورت بي توجهي افراد به اين اعلام ممنوعيت و شناكردن در تاسيسات وقوع هرگونه پيامد ناگوار احتمالي متوجه اين شركت نيست و از خانواده ها مي خواهيم مراقب فرزندان خود باشند و از شنا كردن در اين مكان ها پرهيز كنند.
وي افزود: شنا در اين تاسيسات كه تنها براي آبرساني طراحي و احداث شده، با خطرات جاني بسيار همراه بوده و احتمال غرق شدن در آنها بسيار بالا مي باشد و همچنين هيچ ديه اي به ورثه شخص تعلق نمي گيرد.
ملائي تصريح كرد: به دليل پستي و بلندي هاي ناهمگون و غير يكنواخت بستر سدها و تغييرات عمقي قابل توجه، شنا كردن در سدهاي استان بسيار خطرناك بوده و امكان غرق شدن شناگران در مخازن آبي وجود دارد.
به گفته وي ، لغزندگي حاشيه مخازن سدها و بندهاي انحرافي و مكش جريان آب و شرايط رسوبي كف آنها، خطر مرگ را براي شناگران به همراه دارد.
ملائي در ادامه با تاكيد بر اينكه سدها و مخازن آبي محل مناسبي براي شنا كردن نبوده، از افرادي كه اين مكان را براي تفريح انتخاب مي كنند خواست تا به خاطر حفظ سلامت خود و خانواده هايشان به علائم هشدار دهنده و تذكرهاي ارائه شده توجه جدي نشان دهند.
با آغاز فصل تابستان و افزايش دما، بسياري از مردم به ويژه نوجوانان و جوانان علاقهمند به تفريح و شنا در سدها و تاسيسات كنار سدها ميشوند، كه اين علاقمندي موجب بروز حوادث جبران ناپذيري مي شود.
با وجود توصيههايي كه به خانوادهها در زمينه استفاده نكردن از آب سدها براي شنا ميشود اما نوجوانان وجوانان خيلي به اين توصيه ها توجهي ندارند و براي چند دقيقه تفريح و سر به سر گذاشتن با دوستان به كام مرگ مي روند.
ساكنان مجاور سدها و تاسيسات ، بيشتر در معرض غرق شدگي هستند چراكه با هربار ديدن سد و خنكي آب دوست دارند شنا كنند، اما بايد متوجه عواقب چنين بيتوجهيهايي نيز باشند ، ممنوعيت شنا در چنين مكانهايي كه عواقب شنا در آنها گوشزد شده موجب ميشود تا خانوادهها داغدارعزيزانشان شوند.
مردم بايد توجه داشته باشند كه سدها براي تامين آب شرب و كشاورزي طراحي و ساخته شده اند و نبايد در آنها شنا كرد چراكه موارد لازم براي ايمني شناگران در آنها وجود ندارد.
انباشت آب در پشت سد و جريان آب زيرين از خطرات پنهان شده در پشت سدهاست، زيرا جريان شديد آب در قسمت زيرين برقرار بوده و روي آب، ساكن به نظر مي رسد.
پس در چنين شرايطي بلافاصله پس از ورود شناگر جريان زيرين او را به داخل كشيده و با خود مي برد و شخص نيز قادر به كنترل خود نخواهد بود و به همين خاطر توصيه مي شود از شنا كردن در درياچه سدها و جريان تند و شديد رودخانه ها به شدت خودداري گردد.
از آنجايي كه كانال هاي آبياري به منظور انتقال آب به مزارع كشاورزي طراحي و احداث شده ، شيب بدنه كانال ها زياد بوده و همين امر خطر غرق شدن را افزايش مي دهد.
تأسيسات آبي استان هرمزگان شامل سدهاي مخزني استقلال ميناب ، جگين ، شميل و نيان و شبكه هاي آبياري و زهكشي ميناب ، ايستگاه هاي پمپاژ و سدهاي انحرافي مي باشد.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده
بندرعباس- ايرنا-مديرعامل شركت سهامي آب منطقه اي استان هرمزگان گفت: با توجه به افزايش دما و شروع فصل گرما شنا كردن در همه تاسيسات آب اين استان شامل درياچه، سدها و بندها، رودخانه ها، كانالهاي آبياري و ديگر تاسيسات مشابه ممنوع است.