محسن حسینمیرزایی روز سهشنبه در جلسه کمیته مشارکتهای مردمی شورای مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ، اظهار داشت: برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر اقدامات در حوزههای مختلف نیازمند حرکت به سمت کارهای فرهنگی هستیم، به طرو عموم کار فرهنگی زودبازده نیست، اما در بلندمدت تاثیرگذاری بالایی دارد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: برای اینکه در حوزه مبارزه و پیشگیری موفق باشیم، نیازمند یک نگاه بلندمدت هستیم، همچنین در این حوزه باید آحاد جامعه مشارکت داده شوند، مردم باید به این باور برسند که مواد مخدر چه تبعات جبرانناپذیری در جامعه دارد.
وی گفت: باید از تمامی ظرفیتهای موجود در استان برای کاهش آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر و کاهش نرخ شیوع این آسیب استفاده کنیم.
حسینمیرزایی با اشاره به اینکه امروز نوجوانان و جوانان در معرض آسیب اعتیاد قرار دارند، توضیح داد: این قشر از یک گروه خاص حرف شنوی دارند، بنابراین این گروه مرجع در جامعه باید شناسایی شود و برای بحث پیشگیری و مبارزه با موادمخدر در بین این قشر مورد استفاده قرار بگیرد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بسیاری از افراد جامعه نسبت به اثرات سوء مصرف موادمخدر در جامعه آگاهی ندارند، عنوان کرد: شاهد یک نوع عادیانگاری نسبت به مصرف موادمخدر در بین برخی خانوادهها هستیم، رسانهها و فضای مجازی به بحث اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در جامعه ورود پیدا کنند.
وی با بیان اینکه بحث پیشبینی در حوزه موادمخدر دارای اهمیت است، تصریح کرد: باید یک آیندهنگری در این حوزه وجود داشته باشد، در جلسات تنها به طرح مشکلات نپردازیم، بلکه راهکار عملیاتی نیز ارائه دهیم.
حسینمیرزایی تاکید کرد: برنامههایی که در حوزه پیشگیری و مبارزه با موادمخدر اجرا میشود بعد از گذشت چند ماه مورد ارزیابی قرار بگیرد تا اثربخشی آن مشخص شود، برای آگاهیبخشی در جامعه نیازمند تولید محتوای قوی است، گاها در تولید محتوا و اجرای برنامهها به ظواهر بیشتر توجه میشود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: خودباوری و امید به آینده در بین جوانان افزایش پیدا کند تا شاهد کاهش شیوع اعتیاد در بین این قشر باشیم.
وی گفت: برای برنامهریزی منسجم نیازمند آمار و اطلاعات دقیق در حوزه موادمخدر در چهارمحال و بختیاری هستیم، محلات آسیبپذیر از نظر شیوع موادمخدر در استان بهصورت دقیق شناسایی شود تا بتوانیم برای مبارزه و پیشگیری برنامهریزی دقیقی داشته باشیم، بهنظر میرسد آمارهای ارائه شده در این حوزه متفاوت است.
۱۷ محله آسیبپذیر در حوزه موادمخدر در استان شناسایی شده است
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه ۱۷ محله آسیبپذیر در حوزه موادمخدر در استان شناسایی شده است، گفت: بهنظر میرسد هماهنگی در بین دستگاههای اجرایی در بحث مبارزه با موادمخدر در استان مشهود نیست.
شهرام خواجوی افزود: باید در گام اول مسائل و مشکلات محلات آسیبپذیر از نظر شیوع موادمخدر شناسایی شود تا بتوانیم وظیفه هر دستگاه را برای حل مشکلات و معضلات مشخص کنیم.
خواجوی با بیان اینکه کنگره ۶۰ اقدامات خوبی در حوزه درمان و پیشگیری از مواد مخدر انجام داده است، گفت: رگههایی از مباحث دینی در اقدامات این کنگره مشهود است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: پرداخت به مسائل روانشناختی و روانشناسی در حوزه موادمخدر دارای اهمیت است، سازمانهای مردمنهاد باید به علوم روز در این حوزه تجهیز شوند.