به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، نیروگاههای ارومیه (۲)، هنگام (۲)، نیروگاه ایران (LNG)، نیروگاه جهرم واحد بخار شماره (۳)، نیروگاه هریس واحد بخار و نیروگاه میانرود ۶ نیروگاهی هستند که با بهرهبرداری از آنها ظرفیت نیروگاهی کشور طی ۶ ماه ۹۹۴ مگاوات افزایش یافت.
همچنین ارتقای توان تولید ۹۸ واحد نیروگاهی جمعاً به ظرفیت ۲۶۹ مگاوات محقق شد.
علاوه بر این برنامهریزی برای تعمیرات نیروگاهی انجام و تعمیرات نیروگاهی (دورهای و اساسی) جمعاً به میزان ۱۰۳ هزار مگاوات تا اردیبهشت امسال که تاکنون ۷۰درصد آن انجام شده است.
اقدامهای وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت نیروگاهی با انعقاد تفاهمنامه با صنایع وارد مرحله تازهای شد بهگونهای که در این تفاهمنامه مقرر شد ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع به بهرهبرداری برسد.
«همایون حائری» معاون برق و انرژی وزیر نیرو دراینباره: برنامهای که برای تابستان سال جاری در نظر گرفتیم شامل افزایش ظرفیت تولید به میزان ۶ هزار مگاوات است که از این مقدار ۴۹۰۰ مگاوات مربوط به واحدهای حرارتی و تجدید پذیر است. ۴۲۶۰ مگاوات آن واحد حرارتی است که توسط وزارت نیرو و یک واحد نیز توسط بخش صنایع که اولین نیروگاه احداثی در راستای تفاهمنامه وزارت نیرو و صنایع احداث میشود.
بهرهبرداری از ۱۰ واحد نیروگاه تجدید پذیر به ظرفیت ۲/۳۵ مگاوات و فراخوان احداث نیروگاههای تجدید پذیر از محل ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، ارزیابی ۱۷۰ شرکت متقاضی برای ایجاد نیروگاههای تجدید پذیر جدید به ظرفیت ۹۲.۰۰۰ مگاوات و انعقاد تفاهمنامه به ظرفیت سرجمع ۴۵.۲۰۰ مگاوات از دیگر اقدامهای صورت گرفته در مدت ۶ ماه است.
علاوه بر آن بهرهبرداری از ۱۳ نیروگاه تولید پراکنده به ظرفیت ۶۹ مگاوات نیز محقق شده است.