عباس آغاز روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۳۷۹ نوبت بازدید و نظارت بهداشتی از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی صورت گرفته که طی آن ۴۶ پرونده به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است.
وی ادامه داد: این سرکشی ها از مراکز مختلف تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی شامل کشتارگاه، انواع مراکز عرضه گوشت قرمز و سفید، فروشگاههای زنجیرهای و سوپر مارکتهای عرضه کننده گوشت مرغی و تخم مرغ خوراکی، قصابی ها، رستورانها و کبابی را شده است.
مدیر شبکه دامپزشکی مهاباد اضافه کرد: در این مدت سه پرونده قضایی هم به دادگاه ارجاع شد که نشان می دهد بازرسان دامپزشکی به منظور حفظ سلامت و امنیت غذایی مردم بر نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی ، سردخانهها، مراکز توزیع، فروشگاههای عرضه نظارت مستمر و دقیقی دارند.
آغاز گفت: هر محموله از فرآوردههای خام دامی اعم از گوشت قرمز و گوشت مرغ که در سطح مغازهها و رستورانهای این شهر توزیع میشود باید گواهی حمل بهداشتی قرنطینهای از دامپزشکی این شهرستان یا شهرستان های مبدا داشته باشد.
وی از عرضهکنندگان و تولیدکنندگان فرآوردههای خام دامی این شهرستان خواست ضمن رعایت اصول بهداشتی و قوانین موجود با گروههای نظارت دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.
وی اضافه کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی موضوع را از طریق تماس با شماره تلفنهای ۴۲۴۴۲۲۲۸ و ۴۲۴۴۲۲۲۹ به این شبکه اطلاع دهند تا در کمترین زمان موضوع بررسی شود.
آغاز تاکید کرد: شهروندان مهابادی گوشت دام را از قصابان دورهگرد خریداری نکنند و از گوشتهایی که مهر دامپزشکی دارند و بهداشتی هستند استفاده کنند.
مهاباد با ۲۴۵ هزار نفر جمعیت دارای ۶۰ واحد عرضه فرآوردههای خام دامی است؛ در شهرستان مهاباد ۲۴۰ هزار راس دام سبک و ۲۴ هزار راس دام سنگین وجود دارد.