به گزارش ایرنا، در آخرین روزهای اسفند نشست هم اندیشی استاندار کردستان با اهالی رسانه استان برگزار شد و فرصتی پیش آمد تا خبرنگاران و عکاسان بار دیگر از دغدغهها و خواستههایشان بگویند و علاوه بر بیان مشکلات همیشگی پیشنهادهای ارزشمندی هم در راستای توسعه بیشتر استان به مسوولان ارائه کنند.
در نشست پایانی امسال جای سه نفر از اهالی رسانه بسیار خالی بود و سخنرانان هم در ابتدای سخنانشان یاد و خاطره منصور ساعدی و باسط شیخ احمدی که در سال ۱۴۰۰ به رحمت خدا رفتند را گرامیداشتند و برای گلاویژ مرادی که مدتی است در بستر بیماری قرار دارد؛ آرزوی شفای عاجل کردند.
تشکر از دولت سیزدهم به دلیل ثبات در مواضع سیاسی
مدیر مسوول روزنامه روژان در این نشست اظهار داشت: بین خبرنگاران و رسانههای مختلف استان با دیدگاههای متفاوت،یک وجه مشترکی با عنوان توسعه استان وجود دارد که این مهم همواره باید منشور کار همه به ویژه رسانهها قرار گیرد.
سلیمان اللهمرادی بر تقویت و حفظ استقلال رسانهای در استان تاکید کرد و افزود: در این راستا باید با مساعدت مسوولان، سر فصلی از محل اعتبارات بخش فرهنگی به رسانه ها اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه بنیه خانه مطبوعات از لحاظ مالی بسیار ضعیف است، گفت: سال ۱۴۰۰ برای مطبوعات و به ویژه رسانههای مکتوب، به دلیل کرونا سال پر دغدغهای بود و بسیاری از روزنامهها ورشکسته و تعطیل شدند.
مدیر مسوول روزنامه روژان ثبات دولت سیزدهم در مواضع سیاسی را شایسته تقدیر خواند و گفت: گامهایی که استاندار کردستان هم در راستای بازدید از روستاها و شهرهای مختلف استان برداشته است هم قابل تقدیر است.
اللهمرادی یادآور شد: می طلبد مسوولان استان نسبت به زبان رسانهای بی تفاوت نباشند و پیگیر مطالب منتشر شده در رسانههای استان هم باشند.
بسیاری از پروژههای اجرایی فاقد پیوست رسانهای است
مسعود احمدی، دبیر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه راه توسعه هر جامعهای از رسانهها میگذرد، اظهار داشت: در این بین رسانههای محلی بیشترین تاثیرگذاری را میتوانند در روند توسعه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از پروژههایی که در استان اجرایی میشود فاقد پیوست رسانهای است، افزود: داشتن پیوست رسانهای امتیاز ویژهای برای پروژههای مختلف اعم از عمرانی، فرهنگی و ورزشی است.
احمدی اضافه کرد: به مدیران استان تکلیف شود که در هر برنامه و پروژه ای پیوست رسانهای آنرا هم تدوین کنند که با این اقدام اطلاعات لازم در ارتباط با آنها به نحو احسن منتشر و به اطلاع مردم رسانده می شود.
وی با اشاره به اینکه وقتی پروژهای دارای پیوست رسانهای باشد اهمیت و تاثیر آن بهتر برجستهسازی و منعکس خواهد شد، ادامه داد: به عنوان نمونه پروژه بزرگی هم چون منطقه آزاد بانه-مریوان به پیوست رسانهای قوی نیاز دارد.
دبیر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در کردستان یادآور شد: خوشبختانه فضای رسانهای حاکم بر استان بسیار آرام و بدون تنش است و این نتیجه فعالیت افراد متعهدی است که علاوه بر داشتن مشکلات معیشتی فراوان هیچ گاه عرصه را رها نکردند.
احمدی با بیان اینکه انتقاد ذات کار رسانه است و این مهم مسیر و راه را برای شفاف سازی هموار میکند، گفت: از آنجا که مردم استان هر انتقادی از دولت را به مثابه انتقاد از حاکمیت میدانند لذا به این مهم باید با حساسیت بیشتری پرداخته شود.
وی از اهالی رسانه استان خواست اجازه ندهند مرجعیت اخبار و اطلاعات از رسانههای رسمی به غیررسمی تغییر کند.
مالیات و بیمه مشکل همیشگی اهالی رسانه
شیرین مرادی، از خبرنگاران باسابقه و فعال در خبرگزاری فارس کردستان هم در این نشست به بیان مسائل و مشکلات پیش روی خبرنگاران پرداخت و اظهار داشت: مشکلات خبرنگاران در جلسات و نشستهای مختلفی بیان شده ولی متاسفانه بخش زیادی از آن همواره پابرجا است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه خط فقر در کشور ما درآمد ماهانه ۱۰ میلیون تومان اعلام شده است بسیاری از خبرنگاران به ویژه آنهایی که در خبرگزاریها کار میکنند حقوق ماهانه آنها بسیار کم است.
مرادی افزود: با وجود پایین بودن دستمزد این خبرنگاران همچنان مالیات ۱۰ تا ۱۵ درصدی از حقوق آنها کسر می شود و این برخلاف قانون است ولی همچنان این قشر جزو مالیات دهندگان به شمار می روند.
وی یادآور شد: امیدواریم فضای یاس و ناامیدی ایجاد شده به سمت وسوی امیدواری و ایجاد انگیزه بیشتر سوق پیدا کند و وضعیت معیشتی و بیمه خبرنگاران هم بهبود یابد.
فرشید اردلان یکی از عکاسان خبری و ورزشی نویسان کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه اهمیت عکسهای خبری بر همگان آشکار است، اظهار داشت: عکس سند قابل انکار است و از طریق آن می توانیم رویدادها را به بهترین نحو منتشر کنیم.
وی خواستار تقویت تجهیزات مورد نیاز عکاسان خبری استان شد و افزود: هزینه تجهیزات عکاسان خبری به دلار است و درآمد آنها به ریال لذا با این وجود خود توانایی تامین آنرا ندارند و نیاز به حمایت بیشتری از سوی مسوولان دارند.
اردلان با اشاره به اینکه هشت نفر عکاس خبری در استان فعالیت می کنند، گفت: علاوه بر تجهیزات این افراد نیاز به دوره های آموزشی تخصصی دارند که امید می رود مسوولان در این رابطه همکاری لازم را با آنها داشته باشند.
برگزاری دومین جشنواره رسانههای کُردی مطالبه اهالی رسانه کردستان
طهماسبی نماینده انجمن صنفی نشریات محلی کردستان هم در این نشست یکی از مطالبات اهالی رسانه استان را برگزاری دومین دوره جشنواره رسانههای کردی خواند و اظهار داشت: دبیر این جشنواره هم مشخص شده است ولی هنوز اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان در این رابطه فعالیتی انجام نداده است.
وی اضافه کرد: در جلسات و برنامههایی که به واسطه حضور مسوولان کشوری در استان برگزار می شود علاوه بر خبرنگاران خبرگزاریها از دیگر اهالی رسانه هم دعوت شود تا آنها هم بتوانند بر اساس شنیده های خود گزارشهایشان را تهیه کنند.
در حال حاضر براساس آمار منتشر شده در سامانه جامع رسانهها، ۱۰۹ نشریه در استان کردستان مجوز انتشار دارند که از این تعداد یک روزنامه، ۶۶ نشریه شامل ۱۲ هفتهنامه، ۶ دوهفتهنامه، ۱۰ ماهنامه، یک دوماهنامه، ۲۶ فصلنامه و ۱۲ دو فصلنامه است و مابقی را هم رسانههای الکترونیک برخط تشکیل میدهد. ۱۳۷ خبرنگار عضو اصلی و ۶ نفر عضو افتخاری نیز در خانه مطبوعات کردستان عضویت دارند.