به گزارش ایرنا، جواد واحدی روز سهشنبه در دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر استان کردستان، با اشاره به اینکه موضوع اشتغال جزء مهمترین دغدغههای ما در این وزارتخانه است، افزود: آنچه رهبر معظم انقلاب در خصوص شعار سال ۱۴۰۱ بیان فرمودند در حقیقت تاکید بر ایجاد اشتغال است.
وی ادامه داد: حوزه صنایعدستی استان کردستان به دلیل انحصاری و متمایز بودن تولیدات آن، میتواند از پیشرانهای توسعه کردستان و کشور باشد.
معاون وزیر میراث فرهنگی اضافه کرد: استان کردستان جزو پنج استان برتر کشور در حوزه مدیریتی و سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
وی افزود: ویژگی خاص این استان وجود وحدت، همدلی و همافزایی به معنای واقعی بین تمامی بخشهای اداره کل میراث فرهنگی با مسوولان ارشد استانی است.
واحدی با بیان اینکه اقدامات و تلاشهای انجام شده این اداره کل در حوزههای مختلف استان شایسته تقدیر است، گفت: باید رسانهها به ویژه صداوسیما در مسیر معرفی جاذبههای گردشگری و تولیدات صنایعدستی کردستان اهتمام بیشتری داشته و آن را در سطح ملی و منطقهای معرفی کنند.
افزایش سه برابری اعتبارات حوزه میراث فرهنگی کردستان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان نیز در این جلسه گفت: در دولت سیزدهم اعتبارات استانی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان امسال در مقایسه با سال گذشته سه برابر افزایش یافته است.
یعقوب گویلیان افزود: تبدیل بناهای قدیمی به موزه و اماکن گردشگری، ظرفیت ویژهای برای توسعه گردشگری و اقدامی ماندگار و موثر برای حفظ اصالت و معرفی هرچه بهتر فرهنگ این منطقه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه چهار بنای تاریخی در سال گذشته به بخش خصوصی واگذار شد، عنوان کرد: از محل تبصره ۱۹ قانون بودجه نیز چهار بنای تاریخی دیگر نیز تملک و خریداری شد.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: تعداد موزههای استان ۲ مورد بود که توانستیم با همکاری مجموعه این تعداد را به چهار مورد برسانیم.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر کردستان گفت: برای مسجد دارالاحسان نیز مجوز موزه مسجد- مدرسه اخذ شده که با هماهنگی ادارات مربوط و هیات امنای مسجد، قسمتی از آن به مکانی برای نمایش تاریخچه و شاخصههای معماری، هنری، فرهنگی و مذهبی این مسجد- مدرسه تبدیل میشود.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به منظور رصد اقدامات و فعالیتهای متمرکز ستاد اجرایی خدمات سفر کردستان، روز دوشنبه وارد شهر سنندج شد و از جمله برنامههای او بازدید از پستهای راهنمایی مسافران نوروزی، موزه و خانه کُرد سنندج بوده است.
پارک آبیدر و موزه خانه کُرد سنندج، دریاچه زریبار مریوان، منطقه هورامان، غار کرفتو دیواندره، روستای پالنگان کامیاران، بازار شهرهای سنندج، بانه و مریوان و قرآن تاریخی نگل از جمله مکانهای گردشگری استان کردستان است که هرساله بیشترین آمار بازدید گردشگران را به خود اختصاص میدهد.
تاکنون ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول(بناها، محوطه و تپهها)، قنات و مکانهای طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.