اردبیل- ایرنا- مدیر پایگاه میراث جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی با بیان اینکه در ایام نوروز، مراسم آیینی و سنتی ویژه‌ای در نگارخانه شاه اسماعیل صفوی مجموعه شیخ صفی الدین برگزار می‌شود، گفت: درهای این مجموعه تا پایان تعطیلات نوروزی از ساعت ۸ تا ۲۱ به روی گردشگران باز است.

به گزارش ایرنا، مهدی حیدری‌وند روز چهارشنبه با اشاره به اینکه هنوز آمار بازدیدکنندگان جمع‌بندی نشده است، اظهار کرد: حضور مسافران در مرکز استان با آغاز تعطیلات از ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ افزایش یافته و در پی آن علاقه‌مندان بسیاری تا دوم فروردین ۱۴۰۱ از مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی بازدید کردند.

وی به تدارک برنامه‌های نوروزی در پایگاه میراثی شیخ صفی‌الدین اردبیلی خبر داد و اظهار کرد: هر روز مراسم آیینی و سنتی ویژه‌ای نیز در نگارخانه شاه اسماعیل صفوی این مجموعه برگزار می‌شود و درهای این مجموعه تا پایان تعطیلات نوروزی از ساعت ۸ تا ۲۱ به روی گردشگران باز است.

مدیر پایگاه میراث جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی افزود: به منظور راحتی و تسهیل هرچه بیشتر تردد، پیش‌تر اقدام‌هایی مانند اصلاح مسیرهای داخل مجموعه از جمله اصلاح دسترسی محوطه حرم‌خانه به محوطه قندیل‌خانه صورت گرفته است تا مراجعه‌کنندگان تجربه خوبی از حضور در این مجموعه داشته باشند.

وی یادآور شد: پایگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی علاوه بر بناهای تاریخی و اصلی، ۶ موزه با موضوعات گوناگون از جمله موزه‌های چینی‌خانه، فرش، باستان‌شناسی، سکه، اسناد خطی، کتیبه‌های سنگی، ظروف سفالی، قطعات سفالی لعاب‌دار و عکس‌های تاریخی دارد که آماده بازدید هموطنان است.

بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از مهمترین و کم‌نظیرترین اثرهای تاریخی استان اردبیل و ایران به شمار می‌رود که از نظر معماری و کاشی‌کاری جزو شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال‌های پس از آن است.

این بنا پس از وفات شیخ به سال ۷۳۵ ه.ق از سوی فرزندش صدرالدین موسی پایه‌گذاری شد و سپس شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.

بنای کنونی بقعه شیخ صفی شامل بیرون بقعه (عالی قاپو)، سردر، حیاط بزرگ، رواق، مقبره شیخ صفی‌الدین، حرم‌خانه، مقبره شاه اسماعیل، چینی‌خانه، مسجد جنت‌سرا، خانقاه، چراغ‌خانه، چله‌خانه و شهیدگاه است.

مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی سال ۱۳۸۹ به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) ثبت جهانی شد.