دکتر پیمان اسدی عصر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با ارایه توصیه هایی برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن افزود: برای کاهش احتمال بروز مسمومیت با گاز مونواکسید کربن باید یک سیستم تهویه در محیط باشد و از سلامت دستگاه های گرمازا تهیه شده در محل اسکان مطمئن شد.
وی بیان داشت: هیچگاه داخل اتومبیل با موتور روشن هر چند کوتاه نخوابید و از روشن کردن گاز پیک نیکی در داخل چادر، اتومبیل و در محیط بسته دیگری به منظور تامین گرما خودداری شود.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان گیلان اظهار داشت: اگر در محیطی بسته و دارای بخاری نفتی یا گازی حالت تهوع، سرگیجه و خواب آلودگی داشتید، به اطرافیان اطلاع دهید و اگر مشکوک به مسمومیت با مونواکسید کربن هستید سریعا محیط را ترک کرده و با اورژانس ۱۱۵ و آتش نشانی ۱۲۵ تماس بگیرید.
گاز مونواکسید کربن گازی بی رنگ و بی بو است و در اثر احتراق ناقص مواد سوختنی تولید می شود، بخاری، آبگرمکن، شومینه و اجاق گازها به علت سیستم تهویه نامناسب "دودکش" عامل اصلی مسمومیت با این گاز هستند.
طرح امداد نوروزی اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان گیلان از ۲۵ اسفندماه گذشته آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۱ ادامه دارد.