همدان- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان با اشاره به شعار سال به نام« تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» گفت: هدف از راه اندازی شرکت های دانش بنیان هم افزایی بین علم و ثروت، تجاری سازی علم، افزایش اختراع و نوآوری ها و توجه بیشتر به نخبگان است.

به گزارش ایرنا؛ آیت الله «حبیب الله شعبانی موثقی» در اولین نماز جمعه عبادی سیاسی سال ۱۴۰۱ در حسینیه امام خمینی (ره) همدان افزود: امید می رود دولت مردمی با عملکرد مناسب نسبت به تحقق شعار سال اقدام کند. 

وی تصریح کرد: با توجه به دغدغه مندی رهبر انقلاب اسلامی نسبت به تولید و اشتغال انتظار می رود همه متولیان به خصوص دولت به دور از شعارگرایی، نصب بنر و هزینه کرد بیت المال در این راستا، نسبت به تحقق شعار سال تلاش کنند.

امام جمعه همدان خاطرنشان کرد: به گفته رهبر معظم انقلاب تلخ ترین موضوع در سال گذشته مشکلات اقتصادی و تنگی معیشت بوده است، معظم له دهه ۹۰ ، ۶ نوبت مساله تولید را مطرح کردند چراکه تولید می تواند قوه محرکه اقتصاد کشور و برطرف کننده مشکل بیکاری باشد.

آیت الله شعبانی موثقی ادامه داد: بودجه کشور همواره وابسته به نفت بوده است و در صورت اتمام این ذخایر چگونه باید کشور را اداره کرد؟ امروز جهان برای کسب ثروت به سمت شرکت های دانش بنیان حرکت می کند.

وی تاکید کرد: برای اداره جامعه باید مسئولان با آینده پژوهی روش هایی را برای کسب ثروت طراحی و تدوین کنند.

امام جمعه همدان با بیان اینکه شمار شرکت های دانش بنیان در کشور در سالجاری باید ۲ برابر شود افزود: ایران از نظر تعداد شرکت های دانش بنیان رتبه ۴۷ جهان را دارد که ۲ درصد تولید ناخالص کشور وابسته به شرکت دانش بنیان است. 

آیت الله شعبانی موثقی ادامه داد: ۲۵۰ شرکت فناور در استان همدان وجود دارد که تنها ۵۰ شرکت ، دانش بنیان هستند که باید مسئولان استانی نسبت به رفع مشکلات آنها اقدام کنند. 

وی خواستار اجرای قانون شرکت های دانش بنیان شد و گفت: با توجه به هزینه بالای تحصیل،  افراد بعد از دانش آموختگی در رشته ها و مشاغل غیر مرتبط مشغول فعالیت می شوند که این به معنای هدر دادن بیت المال است. 

آیت الله شعبانی موثقی افزود: نداشتن بازار مناسب به علت واردات و قاچاق کالا از دیگر مشکلات کشور بوده که باید دستگاه های اجرایی را ملزم به استفاده از تولیدات شرکت دانش بنیان کرد.   
 
امام جمعه همدان یکی از آموزه های قرآن کریم را درس گرفتن از بهار طبیعت عنوان کرد و ادامه داد: با زنده شدن طبیعت و آغاز فصل بهار زمینه ای برای درس گرفتن و عبرت است.