استاد فرج علیپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: باتوجه به شکلگیری انواع آوازها و موسیقیهای جدید در دهههای اخیر، باید دستگاهها و متولیان فرهنگی از مُقامهای محلی و بومی استانهای مختلف کشور حمایت کند.
وی که برای اجرای برنامه و کنسرت زنده در نوروزگاه ایلام به استان حضور پیدا کرده است، افزود: خوانندگان آوازهای بومی محلی، در اجرای برنامههای خود از اشعار و سوردههایی استفاده میکنند که از بطن خود مردمان گذشته تاکنون به یادگار رسیده و وظیفه همه حفظ این میراث و ثروت معنوی نیاکان است تا فراموش نشود.
استاد علیپور ادامه داد: باوجود موسیقیهای جدید اما باتوجه به اصالت، محتوا و مردمی بودن آوازهای محلی و بومی، گرایشها به این نوع آوازهای ابا و اجدادی به قوت خود باقی و حضور نسل جوان و نوجوان در برنامههای مربوط به موسیقیهای محلی بیانگر و اثباتکننده این موضوع است.
وی یادآور شد: تعداد زیادی از خوانندگان و نوازندگان آوازها و سازهای مقامی، بومی و محلی را جوانان و حتی نوجوانانی تشکیل دادهاند که به صورت خودجوش و از روی علاقه به آموزش و فراگیری این هنرها پرداختهاند و شیوع کرونا و افزایش اوقات فراغتها به تعداد هنرجویان این حوزهها افزود.
وی به علاقه و حضور دختران جوان و نوجوان در کلاسهای آموزشی فراگیری سازهای سنتی و محلی اشاره کرد و گفت: حضور این قشر از جامعه به غنا و ماندگاری آوازها و سازهای محلی و بومی کمک میکند که البته این حضور و تاثیرگذاری آن به پشتوانه و حمایت دستگاههای فرهنگی نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، استاد فرج علیپور نوازنده کمانچه و بداههنواز موسیقی مقامی لرستان، خواننده و از چهرههای سرشناس موسیقی لری است و در ۱۳۹۴، نشان درجه یک هنری که معادل دکترای موسیقی است، توسط شورای ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وی اعطا شد.
آثاری همچون موسیقی محلی لری، داغ شقایق، تال، شادیانه، درسوگ آفتاب، تکسوار، دالکه، شکوفههای موسیقی لرستان، چوپی، عزیز دل، میراث عشق، شانه شکی، سوز سیل، قالیباف از آثار استاد فرج علیپور در زمینههای نوزاندگی و خوانندگی است.
او از سال ۱۳۷۲ تا کنون کنسرتهای متعددی را در کشورهای: آلمان، فرانسه، بلژیک، انگلیس، سوئد، نروژ، دانمارک، استرالیا، عراق و دبی امارات اجرا کرده است.