گناباد- ایرنا- نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: برای موفقیت شرکتهای دانش بنیان در انجام فعالیتها دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باید مرجعیت علمی خود را پیدا و منابع مورد نیاز برای این شرکتها را تامین کنند.

محمد صفایی دلویی سه شنبه شب در نشست هم اندیشی واحدهای تولیدی گناباد در خصوص اقتصاد مبتنی بر نوآوری، فناوری و دانش با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" توسط مقام معظم رهبری افزود: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اگر تنها به مسائل آمورشی و پژوهشی توجه کنند موفق نخواهند بود بلکه باید به نیازهای آینده جامعه توجه داشته باشند و با توجه به معادلات ملی، بین المللی و منطقه ای نقش محوری خود را در توسعه ایفا کنند.

وی ادامه داد: آموزشها و تحقیقات دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باید جامعه محور و متناسب با نیاز و در راستای رفع تنگناها و در مسیر توسعه کمی و کیفی جامعه باشد و ایجاد مراکز رشد و فناوری و کسب و کار مبتنی بر نیازهای علمی را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.

نماینده مردم گناباد و بجستان گفت: یکی از اقدامات مهم که به مرجعیت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گناباد و نقش آفرینی بهتر آنها و بخشها و شرکتهای تابعه شان مانند شرکتها و واحدهای فناور کمک می کند بهره برداری از فرودگاه گناباد است که علاوه بر توسعه و رونق اقتصادی در توسعه فرهنگی منطقه هم نقش دارد.

صفایی با اشاره به تصویب قانون رفع موانع کسب و کار شرکتهای تولیدی و دانش بنیان توسط مجلس شورای اسلامی در سال گذشته ابراز امیدواری کرد با تصویب قانون ممنوعیت کپی رایت در مجلس طی سال جاری دغدغه فعالان عرصه های نوآوری و دانش بنیان کشور کاهش یابد.

وی ضمن تاکید بر لزوم راه اندازی کافه کارآفرینی در گناباد ادامه داد: باید در این مکان، فضایی برای گفت و گوی فعالان و شرکتهای دانش محور و مدیران واحدهای تولیدی ایجاد کرد تا بستر تعامل این بخشها افزایش یابد.

فرماندار گناباد هم با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی در این شهرستان گفت: فعالیت و نتایج تحقیقات علمی و  پژوهشی این مراکز در صورتی اثربخشی لازم دارد که به رفع مشکلات و توسعه فرهنگی و اجتماعی و رونق اقتصادی منطقه بینجامد.

رضا نصیری با اشاره به پیگیریها از محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای راه اندازی خانه خلاق و نوآوری و شکوفایی در گناباد گفت: در صورت راه اندازی این خانه، شهرستان گناباد جزء نخستین مناطق در کشور است که خانه نوآوری در آن راه اندازی می شود.

۱۶ واحد و ۱۱ هسته فناور در مرکز رشد فناوری گناباد به عنوان یکی از مراکز تابعه پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی فعال است.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.